Kávés kérdés?
mi a kedvenc kávémárkád?
milyen rendszerességgel iszol kávét, és mennyit?
hány cukorral, tejjel, tejszínnel stb.. iszod?:)
elektromos vagy "kotyogós" kávéfőződ van?
írjatok le mindent :)
Segafredo, Chibo
Naponta legalább egyszer (reggel), esetleg délután is.
3 cukorral. Kevés tejszínnel, amit mellé fogyasztok. (Ritkán keverem bele, jobban szeretem feketén) :-)
Emellett én még egy kis fahéjat szoktam beleszórni. Szerintem remek párosítás :)
Én a kotyogósra esküszöm, de a frissen darált kávé még annál is jobb (bár az utóbbihoz sajna csak kávézókban jutok hozzá)
És te kérdező?
köszi, hogy írtál :)
ILYEN VÁLASZOKAT VÁROK :)
sárga karavánt iszok, vagy wiener extrát
napi legalább 1-szer iszom, kávétejszínnel, ha nincs itthon akkor sima tejjel.
2 cukorral, kotyogóssal, de meg esik az elektromos is (80%-ban kotyogóssal főzöm/főzzük)
Én bárpultban melózok mixerként, így hozzájutok a jó kávéfőzőhöz, és a jó kávéhoz is.
A kedvencem -ha megengeded nem márkát írok- a Caffe Frei kávézók kávé keverékei. Szerintem nagyon profik, és látszik hogy szakmailag toppon vannak.
Egyébként én attól függően iszom kávét, mennyire vagyok fáradt, de egy jó Cappucino mindig jöhet, 2 cukorral.
Azért nincs értelme márkát írni, mert nem az a lényeg, hanem a kávé keverék összetételének aránya (pl 70% arabica, 30% robusta), és a pörkölése.
A kávés cégek kínálatában pl az Illy is csinál több féle keveréket, ezért nincs értelme márkákat említeni, mert o.k. hogy az Illy-t szereted, de melyiket, mert 2-3 eltérő keverék 2-3 eltérő íz.
De ha ragaszkodsz hozzá, akkor a Lavazza csinál jó, üzletben is kapható kávékat.
Első válaszoló vagyok.
A wiener extrát én is kedvelem (általában az említett 2 mellett az szokott még itthon lenni) :)
Cafe Frei kávézóban még nem voltam, de utána néztem és igazán csalogató :)
Szerintem pl. nekik is remek kávéik vannak,
A cégünk fizetett egy fél napos Barista oktatást, mert ugye kávékat is készítünk a bárban, de ez kevés hogy Baristának mondjam magam. Volt előtte is egy jó kávé-ismeret alapom, mert érdekel a téma, mint minden ami ital. :)
A Cafe Frei-t tényleg próbáljátok ki, abszolút nem drága, és én náluk ittam az eddigi legjobb kávéimat. Na, ott igazi Baristák dolgoznak.
a Frei-kávézó valóban jó, és a Semiramis-ban is nagyon finom kávék vannak, szeretek oda is járni.
Nagy kávésok vagyunk, Lavazzát iszunk legszívesebben, de most a Tchibo Milano sem olyan rossz.
Van egy jó presszó gépünk, azzal főzzük, néha kotyogunk :D
feketén, 2 cukorral
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!