Kávés kérdés?
Kedvenc kávémárkám a Paloma, de nem mindig tudok venni. Általában megelégedek a legolcsóbb Ausztriában kapható kávéval is.
Reggel mielőtt elindulok munkába, és délután/estefelé kávézok amikor hazaérek. Munkahelyemen nem szeretem a kávét, túl híg, de néha megiszom ha nagyon koffein kell.
Cukor nélkül, kevés tejjel iszom és nagyon erősre főzöm.
Elektromos kávéfőzőm van, de van egy kotyogós is, de otthon hagytam Anyuéknál.
köszi a válaszokat mindenki hasznos jelölést kapott :)
(írhattok még )
T-schibo, Ar--abica, de van, amikor más fajtát veszünk. Mindig csak szemeset, itthon szoktam frissen darálni, reggel ezt isszuk. Én egy cukorral iszom és kevés tejjel vagy tejszínnel és soha nem szoktam felkeverni. Így szeretem. :) A tejszínhabért nem vagyok oda, az édes KV-ért detto.
Napi három KV-nál nem szoktam többet inni, mert nekem nem tesz jót. Reggel iszom a legerősebbet, aztán délben egy enyhébbet - a menzán még az espresso is nagyon laza, és délutrén egy lazát. A KV mellett szoktam teázni is, fekete teát, és nem jó keverni a kettőt.
Hétvégenként a süti mellé általában capuccio-t tejjel. Esetleg nagyritkán Latte-t. (La,tte machiato)
Segafredo Expresso Moka(jelenleg a legkedvencebb),
Segafredo Intermezzo(ezt tudom a legolcsóbban beszerezni),
Lavazza(ritkán)
Otthon ezeket iszom. Nekem Szarvasi kotyogósom van, ami nagyon finom kávét csinál, anyuéknak szintén Szarvasi, de elektromos gépjük van. Ha szavaznom kéne az én kotyogósom jobb kávét készít, mint az övék, viszont nem körözi le a drágább kategóriájú presszó gépeket.
Egy adag kávét főzök le reggelente és azt szétfelezem. Az egyik felét reggel másikat délben iszom egy-egy kis kanál nádcukorral, néha tejszínt is rakok bele.
A Tchibót az Omniát és a Karavánt nagyon műnek találom, de ízlések és pofonok. Frissen őrölt kávét sajna csak kávézóban van lehetőségem inni.
25N
Tchibo Family
Reggel minden nap, de van, hogy délelőtt és délután is iszok
3 cukorral, tejszínhabbal, vagy tejjel, de ha olyan kedvem van, csokoládésziruppal..isteni az íze:))
kotyogós:)
22L
Általában napi kétszer kávézom, ritkább esetben háromszor.
Reggel nem mindig van időm enni így általában tejes kávét iszok mégpedig a Dallmayr Crema D'oro-val. Sajnos nem mindig van rá pénzem ilyenkor Wiener extrával helyettesítem. Ebéd után pedig szintén egy Dallmayr mégpedig az expresszó, vagy Eduscho dupla bár ezt inkább a többiek isszák. A presszóba egy cukrot teszek a tejesbe kettőt.
Az instant is ér?
Én több mint egy éve nem főzök kávét. Egyedül élek, és nem tudtam úgy főzni, hogy nem maradjon valamennyi. A melegített kávé pedig bűn rossz, ezt tudja mindenki.:) Emlékeimbe úgy élt, hogy az instant is rossz, de kipróbáltam (nagyon sok félét) és rájöttem fincsi az is. A Nescafe Claccic ami legjobban bejött. Ha 100% valódi kávét iszol, szerintem lehet olyan finom mint a főzött. Persze hiányzik a főzéskor keletkező intenzív illat!:)) Naponta 2-3 szor készítek, amit két cukorral iszom, és tejszínhabbal vagy complettával ízesítem. Jah és nem valami hosszú (híg) kávét készítek, hanem presszó jellegűt. Ami pedig mániámmá vált, hogy hol ilyen bögréből, hol olyan bögréből iszom.:))
persze, hogy ér :)
köszi a válaszod
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!