Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Ha valaki eszik halat, akkor...

Ha valaki eszik halat, akkor az miért lenne már vegetáriánus?

Figyelt kérdés
Meg mi az, hogy valaki félig vega, mert csak csirkét eszik??? WTF?
2011. júl. 27. 13:54
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
65%

Sajnos az a tévhit, hogy a vega azt jelenti, hogy valaki nem eszik húst.

De igazából azt jelenti, hogy melegvérű állat húsát nem eszi. A hal hidegvérű, így ha valaki csak halat eszik, mint hús, akkor ő vega.

(Ettől függetlenül valaki a halról is lemond...)

Jajj drágáim, tessék felpontozni!!! :)

2011. júl. 27. 14:39
 12/32 anonim ***** válasza:
58%

14:39 vagyok, még valami:

Sokan azt is hiszik, hogy egy vega semmilyen állati eredetűt nem eszik (tojás, tej.)

De ismétlem, vega=melegvérű állat húsát nem fogyazstó emberke.

2011. júl. 27. 14:41
 13/32 anonim ***** válasza:
28%
Sokan itt nincsenek tisztában a vetetarianizmus fogalmával. A vega nem ÉLŐLÉNYT, ÁLLATOT nem eszik, hanem ÁLLATI EREDETŰ élelmiszert! A sajt és a tojás is ezek közé tartozik. Abba meg most ne menjünk bele, hogy "ezzel nem ártok 1 állatnak se ha ezeket megeszem" Szerinted miért ad több tejet a tehén, mint ammennyi a borjai felneveléséhez szükséges lenne? Azért mert a tehén gondolt a vegákra, vagy azért, mert nem húshibrid hanem tejhibrid? A csirke dettó. Szóval gondolkodjunk emberek mielőtt kinyitjuk a szánkat!
2011. júl. 27. 14:48
 14/32 anonim ***** válasza:
30%
14:48 butaságot írtál.
2011. júl. 27. 14:52
 15/32 skarma ***** válasza:

Jól van, hogy ne legyen vita, itt és most kijelentem, hogy nem vagyok vega, csak nem eszek olyat, aminek arca volt!

Így megfelel mindenkinek? :)

2011. júl. 27. 14:54
 16/32 A kérdező kommentje:

Neked kellene utolsó gondolkodni...:SSS

Ismétlem a Te kedvedért: ovo-lakto vegetáriánus vagyok. (ha nem tudnád az ovo tojást, a lakto pedig tejet jelent, azokat eszem!) Oké, hogy fogyasztok tejet (nem sokat), de abba NEM HAL BELE! Aki semmilyen állati eredetű ételt nem fogyaszt az a vegán. Te vagy fogalomzavarba, de legalább ne oszd az észt, mert kínos helyzetbe kerülhetsz, mivel hülyeséget beszélsz.:S

2011. júl. 27. 14:55
 17/32 A kérdező kommentje:

ma 14:48-nak szólt! akkor még ő volt az utolsó

melyik állatnak nincs arca?

2011. júl. 27. 14:55
 18/32 A kérdező kommentje:

ma 14:39, te is butaságokat beszélsz.

amit te mondasz, az a vegetáriánusság egyik válfaja. a szemi vegákra igaz, hogy nem fogyasztanak melegvérű állatot, így halat igen. szerintem olvasgass a témakörben, mert te is fogalomzavarban vagy.

olyanok válaszát várom, akik az alapvető fogalmakkal tisztában vannak és nem okoskodnak, amikor ....:S

2011. júl. 27. 15:01
 19/32 A kérdező kommentje:

Tessék!!

Lakto-ovo vegetáriánus – a növényi élelmiszereken kívül tejet és tojás is fogyasztanak.

Lakto-vegetáriánusok – növényi élelmiszerek mellett fogyasztanak tejet is, tojást viszont nem.

Vegán, totális vegetáriánusok – csak növényi eredetű élelmiszereket fogyasztanak.

Szemi-vegetáriánusok – a növényi élelmiszerek mellett halat (pescovegetáriánus) és csirkét (pollovegetáriánus) is fogyasztanak. A vegetáriánizmus definíciójából következően ezt a csoportot >>>>> NEM soroljuk a vegetáriánus étrenden élők közé <<<<<, bár nagyon sok ember, aki csupán halat fogyaszt a húsfélék közül, vegetáriánusnak tekinti magát.

20/32 skarma ***** válasza:
9%

A tojásnak meg a sajtnak nincs arca... ezekre értettem.

Állatot, úgy mint disznót, csirkét, marhát, halat, stb. nem eszem. Ezeknek volt arcuk amíg le nem öldösték őket.

1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!