Ha valaki eszik halat, akkor az miért lenne már vegetáriánus?
Sajnos az a tévhit, hogy a vega azt jelenti, hogy valaki nem eszik húst.
De igazából azt jelenti, hogy melegvérű állat húsát nem eszi. A hal hidegvérű, így ha valaki csak halat eszik, mint hús, akkor ő vega.
(Ettől függetlenül valaki a halról is lemond...)
Jajj drágáim, tessék felpontozni!!! :)
14:39 vagyok, még valami:
Sokan azt is hiszik, hogy egy vega semmilyen állati eredetűt nem eszik (tojás, tej.)
De ismétlem, vega=melegvérű állat húsát nem fogyazstó emberke.
Jól van, hogy ne legyen vita, itt és most kijelentem, hogy nem vagyok vega, csak nem eszek olyat, aminek arca volt!
Így megfelel mindenkinek? :)
Neked kellene utolsó gondolkodni...:SSS
Ismétlem a Te kedvedért: ovo-lakto vegetáriánus vagyok. (ha nem tudnád az ovo tojást, a lakto pedig tejet jelent, azokat eszem!) Oké, hogy fogyasztok tejet (nem sokat), de abba NEM HAL BELE! Aki semmilyen állati eredetű ételt nem fogyaszt az a vegán. Te vagy fogalomzavarba, de legalább ne oszd az észt, mert kínos helyzetbe kerülhetsz, mivel hülyeséget beszélsz.:S
ma 14:48-nak szólt! akkor még ő volt az utolsó
melyik állatnak nincs arca?
ma 14:39, te is butaságokat beszélsz.
amit te mondasz, az a vegetáriánusság egyik válfaja. a szemi vegákra igaz, hogy nem fogyasztanak melegvérű állatot, így halat igen. szerintem olvasgass a témakörben, mert te is fogalomzavarban vagy.
olyanok válaszát várom, akik az alapvető fogalmakkal tisztában vannak és nem okoskodnak, amikor ....:S
Tessék!!
Lakto-ovo vegetáriánus – a növényi élelmiszereken kívül tejet és tojás is fogyasztanak.
Lakto-vegetáriánusok – növényi élelmiszerek mellett fogyasztanak tejet is, tojást viszont nem.
Vegán, totális vegetáriánusok – csak növényi eredetű élelmiszereket fogyasztanak.
Szemi-vegetáriánusok – a növényi élelmiszerek mellett halat (pescovegetáriánus) és csirkét (pollovegetáriánus) is fogyasztanak. A vegetáriánizmus definíciójából következően ezt a csoportot >>>>> NEM soroljuk a vegetáriánus étrenden élők közé <<<<<, bár nagyon sok ember, aki csupán halat fogyaszt a húsfélék közül, vegetáriánusnak tekinti magát.
A tojásnak meg a sajtnak nincs arca... ezekre értettem.
Állatot, úgy mint disznót, csirkét, marhát, halat, stb. nem eszem. Ezeknek volt arcuk amíg le nem öldösték őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!