Az ember MINDENEVŐ akkor minek VEGETÁRIÁNUSNAK lenni?
Nem értem, annyian egyre többen egyszer csak elhatározzák, hogy Pk mostantól nem esznek semmilyen húst, meg állatot.
De mi értelme van? Az ember mindenevőnek született. Akkor miért nem Élvezik az emberek, és használják ki, hogy iylen változatosan tudnak táplálkozni?
Ez csak az emberek baromsága.
Még sosem hallottam állatról, hogy gondolt volna egyet egy oroszlán, hogy mától átszokik a növény evésre. Hülye lenne egy állat is ezt tenni.
Persze sok ismerősöm nem eszik se húst, se állatot, de a csokit azt zabálják, meg a cigit, meg az energia italokat, meg a kólát vedelik.
Az állatok nem tesznek ilyet, nem fog egy sólyom se átszokni magvakra, és nem fog egy hörcsög se átszokni húsra.
Miért csinálják ezt az emberek?
Van olyan, aki azért az, mert utálja a húst, pl. én. Minden formában, a szagától, az állagától, az ízétől is rosszul vagyok. Ezt sokan nem képesek megérteni, de nem divatból csinálom. Általában nem is szoktam nagy dobra verni, egyszerűen nem eszem meg. mellesleg meg, tejterméket fogyasztok+ tojást, illetve sokan fogyasztunk, az már egyáltalán nem a ,,növényevő" kategória. Mi a frászért erőltessek valamit, amitől elhányom magam??
És nem vagyok az a fajta, aki másokat próbál meggyőzni az elveiről, azért mert valami nekem nem jó, másnak még lehet az. ÉS nem elhatároztam, hanem kialakult kicsi korom óta, hogy egyre kevésbé kívántam, míg egyszer csak semmilyen formában nem bírtam már megenni. Ez van. A zsírt se, az ízétől, a szagától is felfordul a gyomrom. Az első falat után megérzem, ha valami zsírral készül, és általában le se bírom nyelni, más meg néz nagyokat, hogy mi bajom van. Erre mindig szoktam, mondani, hogy én érzek egy 5. alapízt, a zsír ízét, ami számomra nagyon kellemetlen és intenzív.
Az,hogy állatokhoz hasonlítod az embert,ott már bajok vannak. Mivel az ember ki van akadva hogy "mi nem vagyunk állatok". Az oroszlánnak nem adatik meg az a környezet és életvitel,hogy leszokjon a húsról. Mi pedig tudunk húst is enni,illetve a növényeket meg tudjuk termeszteni és azt felhasználni a szükségletek szerint. Az állatok a túlélés érdekében ölik egymást,az emberek pedig egyszerűen felsőbrendűnek tartják magukat. Régebben az emberek kevesebb húst ettek,mert nem tudtam többet vadászni. De van még emberiség? Az ősember is főképp gyűjtögető életmódot folytatott.
Mikor egy állatot alsóbbrendűnek tartasz és elveszed az életet azért,hogy mert 'csak azért vannak',nos ott kezdődik a holokauszt. Ha a kutyát képes az ember szeretni,akkor a többi állatot miért?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!