Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Az ember MINDENEVŐ akkor...

Az ember MINDENEVŐ akkor minek VEGETÁRIÁNUSNAK lenni?

Figyelt kérdés

Nem értem, annyian egyre többen egyszer csak elhatározzák, hogy Pk mostantól nem esznek semmilyen húst, meg állatot.

De mi értelme van? Az ember mindenevőnek született. Akkor miért nem Élvezik az emberek, és használják ki, hogy iylen változatosan tudnak táplálkozni?

Ez csak az emberek baromsága.

Még sosem hallottam állatról, hogy gondolt volna egyet egy oroszlán, hogy mától átszokik a növény evésre. Hülye lenne egy állat is ezt tenni.

Persze sok ismerősöm nem eszik se húst, se állatot, de a csokit azt zabálják, meg a cigit, meg az energia italokat, meg a kólát vedelik.

Az állatok nem tesznek ilyet, nem fog egy sólyom se átszokni magvakra, és nem fog egy hörcsög se átszokni húsra.

Miért csinálják ezt az emberek?

2011. jún. 29. 10:31
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/75 anonim ***** válasza:

Aki hisz az újjászületésben, az tudja, hogy minden fejlődik. (Megszületik) a lélek, és elkezdi keresni, hogy ő valójában kicsoda. Így felveszi a kőzettudatot, majd az egysejtűekét, állatokét, emberét... mert és rájön, hogy ő nem az. És mikor az ember lelke egy tisztább, békésebb szintre akar lépni, már nem akar azonosulni az állati tudattal. Van egy mondás: Amit eszel, azzá leszel!

Az állatokban benne van egy agresszív tulajdonság a természetük miatt, és még rátesz egy lapáttal az is amilyen körülmények között tartják őket. Ahogy megölik őket, az a riadtság még a szemükön is látszódik. A haláltudat benne van. (Még a víz is fel tud venni különböző tudatokat. A NET

2011. júl. 12. 12:36
 52/75 anonim ***** válasza:
35%
gyuszek te kezelés alatt állsz jelenleg?
2011. júl. 12. 12:38
 53/75 anonim ***** válasza:
78%

A NETen rá lehet keresni.) Láttatok ti már idegbeteg, kapkodó ámokfutó vegát?

Egyébként meg, bizonyított tény, hogy ha az állatok etetése helyett a mezőgazdaság az emberekre koncentrálna, nem lenne ekkora éllelemhiány a földön.

2011. júl. 12. 12:41
 54/75 anonim ***** válasza:
0%
Aki ezt a étrendet követi alapból ámokfutó.
2011. júl. 12. 23:27
 55/75 anonim ***** válasza:
Engem a szemi vegák idegesítenek, meg azok akik agyerekeikre kényszerítik a vegaságot. Szerintem minden embernek joga van dönteni. Így nem kényszeríthetjük rá a gyerekünkre, h ne egyen húst ez iszonyú helytelen.
2011. júl. 13. 03:35
 56/75 anonim ***** válasza:
0%

Hát volt itt minden végigolvastam minden véleményt és ellenvéleményt.

Én húsevő vok, és imádom a húst és sztem szükségem is van rá, mert tényleg nem tudok nélküle élni. Azonban van ismerősöm, aki pl nem igazán szereti keveset eszik. Szerintem minden ember más szoftverrel születik, és van aki tud hús nélkül élni, azonban vannak olyanok, akik megpróbálnak vegák lenni, de fel kell adniuk mert nem bírja az emésztésük. Például az én családomban sokan nem tudnak megemészteni egy csomó zöldséget, hát hogy lenne belőlük vega? Éhen is halnának :)

Szóval az h kinek mennyire egészséges inkább egyén függő.

Ami viszont idegesít: ne állítsuk már be Indiát vega kontinensnek. Egy részük nem esik húst, mert vega, másrészük, meg mert olyan csóró, h nem telik neki semmilyen kajára, örülnek ha zöldségre telik...biztos marha egészséges! Harmadik részük meg csak marhát nem

eszik.

Kedves 14 éves lány: Én biztos vok benne h sokat olvastál, és ezért bízom benne h tudod azt is h a zöldségekkel mennyi mocskot eszel.

Szóval azzal értek egyet aki azt mondta,h egyik sem egészségesebb a másiknál. Meg azzal, ki azt írta hez is kell a természet egyensúlyához, hiszen ha mindenki annyi húst enne, mint én, az nagy baj lenne...szerintem az én kiegyensúlyozásomra "termelt a Föld" egy vegát, engem egy teljes vega tud csak kiegyensúlyozni, míg akik kevesebb húst esznek, azoknál lehet h 4-5 húsevőre jut egy vega az egyensúly kedvéért.

2011. júl. 13. 04:00
 57/75 anonim ***** válasza:
100%
03:35: rákényszeríteni valóban helytelen, de számára a húsételt elkészíteni is. Nem tiltanám meg, hogy egyen, de én biztosan nem csinálnék neki. Ez már több millió esetben bevált, és garantáltan egészséges a gyereknek, ha megfelelő étrendet követ!
2011. júl. 13. 08:57
 58/75 anonim ***** válasza:
78%

Én nem mondtam, hogy egyetlen húsevőre sincs szükség. Azt is tudom, hogy van akinek lételeme az, hogy húst ehessen. Osztálytársam pl. egyetlen(!) gyümölcsöt nem eszik meg. A zöldségfélékkel is igen-igen hadilábon áll. Helyette ő inkább a húsok felé hajlik.

De ha megtudná, hogy én nem eszem húst, teljesen kikelne magából. Ha bár én egyetlen 1× nem kényszerítettem a szájába szilvát.

Ha csak rólam van szó, akkor tudok magamról ezt-azt.

Pl. elmesélték a rokonaim, hogy ki nem állhattam a húst. Kiköptem, a falra kentem, ehajítottam, tehát úgy mindenhová jutott husfalatka, de a számba nem.

Nem szerettem. Se az állagát, semmit.

Nem azért vagyok vega, mert ha meglátom, hogy elvágják a csirke nyakát, akkor ott sírok 2 napig.

Nem vagyok divat őrült, mert falun élünk, és évente 3-4 disznóvágáson veszek részt, és még belet is szoktam mosni. Húst csomagolok. Tehát semmi divat őrület nincs ebben. Még amikor esznek, akkor is ott vagyok. Csak akkor én savanyakáposztán kívül nem nagyon eszem mást.

Amikor mamáméknál vagyunk, mindig vágunk tyúkot szinte. Ez sem zavar.

Én alapból ilyen beállítottságú vagyok.

Bár ha már valaki volt disznóvágáson, az tudja, hogy a disznót 10 percekig nem lehet lefogni, mert úgy ordít, szaladgál. Van benne érzés... ha csak ösztönös is.

2011. júl. 13. 08:59
 59/75 anonim ***** válasza:
04:00: ki beszélt arról hogy egész India vegetáriánus? Én legalábbis biztos nem. Nem olvastam vissza, de ha jól emlékszem csak arról volt szó, hogy több millió ember. Az pedig tagadhatatlan, hogy több millió ember, mert egyrészt a mai Indiának is legalább 20%-a vegetáriánus, ami már magában sokmillió ember, másrészt pedig a múltban még sokszor ennyien éltek.
2011. júl. 13. 09:02
 60/75 anonim ***** válasza:
57%
Mellesleg mondanám, hogy elég bunkóság lepontozni, csak mert van véleményem. húsevők...
2011. júl. 13. 09:12
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!