Az ember MINDENEVŐ akkor minek VEGETÁRIÁNUSNAK lenni?
Nem értem, annyian egyre többen egyszer csak elhatározzák, hogy Pk mostantól nem esznek semmilyen húst, meg állatot.
De mi értelme van? Az ember mindenevőnek született. Akkor miért nem Élvezik az emberek, és használják ki, hogy iylen változatosan tudnak táplálkozni?
Ez csak az emberek baromsága.
Még sosem hallottam állatról, hogy gondolt volna egyet egy oroszlán, hogy mától átszokik a növény evésre. Hülye lenne egy állat is ezt tenni.
Persze sok ismerősöm nem eszik se húst, se állatot, de a csokit azt zabálják, meg a cigit, meg az energia italokat, meg a kólát vedelik.
Az állatok nem tesznek ilyet, nem fog egy sólyom se átszokni magvakra, és nem fog egy hörcsög se átszokni húsra.
Miért csinálják ezt az emberek?
"Például az én családomban sokan nem tudnak megemészteni egy csomó zöldséget, hát hogy lenne belőlük vega? Éhen is halnának"
Ez egy tévhit, hogy a vegáknak sok zöldséget kell enni. (Bár az, hogy zöldség, elég tág fogalom)
Én már több mint 3 éve vagyok vega, és általában ha szóba kerül hogy mit eszek mindenki azzal jön, hogy tökfőzelék, meg zöldségtál, aztán mikor mondom hogy, hát, azokat annyira én nem szeretem, akkor néznek rám hogy uristen akkor én mit eszek?? Aki ismert régen, az el se tudja képzelni hogy én mit eszek, mert a köretet is sokszor otthagytam a tányéron, csak a húst ettem meg. Sőt, a tésztákért se rajongok igazán, a tejbegrízért/tejberizsért sem... vegetáriánusként is lehet ízlése az embernek, nem arról szól, hogy akkor salátát kell zabálnia egész nap.
Ha szeretik a babot, borsót, lencsét, vagy retket, meg persze tejet vagy sajtot, esetleg tojást, akkor simán el lehet lenni szerintem. Énis húst hússal ettem, és úgy lettem vega, hogy jó, de nem vagyok hajlandó úgy étkezni hogy megtanuljam mindenről hogy miben mi van, és akkor nekem mit kell ennem. Meg a gyengeség első jelére visszatérek a húsevésre. Voltam vérvételen közben egy bőrbetegség miatt (ami húsevő korom óta megvolt), az orvos azt mondta hogy jó a vérképem, csak az egyik érték kicsit magas, de biztos csak mert sok húst eszek. akkor már 2 éve voltam vega :D
"Bár ha már valaki volt disznóvágáson, az tudja, hogy a disznót 10 percekig nem lehet lefogni, mert úgy ordít, szaladgál. Van benne érzés... ha csak ösztönös is."
Az emberben is ösztönös érzés a félelem. De ha a test szenved, akkor a lélek is.
"de ne akrjátok már mindenkinek bemesélni h hú de jó az amit ti tesztek, mi meg szar alkakok vagyunk"
ne akrd már bemesélni h be akarjuk mesélni hogy szar alakok vagytok!
Mindenki vegetáriánus, csak az értelmesebbek hússal hígítják, hogy ne legyen olyan unalmas :)
Ha kiszámold, hogy havonta milyen súlyú élelmiszert eszel meg, rendkívül kicsi benne a hús tényleges aránya.
Elnézést, hogy ennyi idővel a kérdés feltétele után válaszolok, de valaki ezt írta:
"Istent emlegettétek,meg hogy minek teremtett minket.Hallottad-e eredetiben a "Ne ölj" parancsolatot?Nézz utána!
...Rendben,segítek.A régi bibliákban így szól ez a parancsolat:-"Ne ölj,se embert,se állatot".Azt is érdemes megnézni,Jézus mivel táplálkozott."
Igazad van, a bibliában csak kecskét áldoztak istennek. Fölösleges volt belekeverni a vallást, főleg mert tele van ellentmondásokkal.
"..Még sosem hallottam állatról, hogy gondolt volna egyet egy oroszlán, hogy mától átszokik a növény evésre, nem fog egy sólyom se átszokni magvakra, és nem fog egy hörcsög se átszokni húsra..."
Az oroszlán ragadozó, így ha akarna sem válhatna növényevővé. Az emésztőrendszere nem alkalmas a növények megemésztésére.
A sólyom ragadozó, így szintén nem lenne képes növényi táplálékon megélni.
A hörcsög pedig rágcsáló, számára elengedhetetlenül szükséges a zöld növények, gabonák és magvak fogyasztása.
Az ember viszont mindenevő. Ez pedig nem azt jelenti, hogy mindent kell ennie, ez a túléléshez egy lehetőség, hogyha nem áll rendelkezésre hús, akkor is képes legyen életben maradni, növényi táplálékon. Ha kiegyensúlyozottan táplálkozik, akkor nincs is szüksége húsra ahhoz, hogy egészséges legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!