Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Az ember MINDENEVŐ akkor...

Az ember MINDENEVŐ akkor minek VEGETÁRIÁNUSNAK lenni?

Figyelt kérdés

Nem értem, annyian egyre többen egyszer csak elhatározzák, hogy Pk mostantól nem esznek semmilyen húst, meg állatot.

De mi értelme van? Az ember mindenevőnek született. Akkor miért nem Élvezik az emberek, és használják ki, hogy iylen változatosan tudnak táplálkozni?

Ez csak az emberek baromsága.

Még sosem hallottam állatról, hogy gondolt volna egyet egy oroszlán, hogy mától átszokik a növény evésre. Hülye lenne egy állat is ezt tenni.

Persze sok ismerősöm nem eszik se húst, se állatot, de a csokit azt zabálják, meg a cigit, meg az energia italokat, meg a kólát vedelik.

Az állatok nem tesznek ilyet, nem fog egy sólyom se átszokni magvakra, és nem fog egy hörcsög se átszokni húsra.

Miért csinálják ezt az emberek?

2011. jún. 29. 10:31
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/75 anonim ***** válasza:
91%
Nem hiszem, hogy ez elhatározás kérdése lenne. Van akinek egyáltalán nem ízlik, nem kívánja.
2011. jún. 29. 11:08
 12/75 anonim ***** válasza:
23%

Azt se felejtsük el, hogy van, aki csak fogyni akar, és azért teszi. Szerintem ez is hülyeség, mert ilyankor túlzásba viszik.

Ráadásul van egy osztálytársam, aki csak azért vega, mert szeretne az lenni. De ha megkérdezi vki, akkor nem mondja azt, hogy "Állatbarát vagyok", vagy "érzékeny vagyok a húsra", csak úgy. És Oszt.kir.-on az EGÉSZ OSZTÁLY ugyanazt eszi, de neki külön kaját kell rendelni,CSAK MERT vegetáriánus. Persze akkor magyarázza, higy neki az is jó, ha a fiúk kieszik a tányérjábúl a húst, és marad a köret. EZ NEM NORMÁLIS!! Isten anno nem így szerette volna az embert, nemhiába van barlangfalra festve, hogy mamutot vadásznak a neanderes srácok!

A hús nem káros, és nem hízlal, ha nem viszünk túlzásba semmit.

2011. jún. 29. 11:18
 13/75 anonim ***** válasza:
22%
*tányérjábÓl, bocsi
2011. jún. 29. 11:19
 14/75 anonim ***** válasza:
85%

wannabe?:

Platónról még nem is hallottál?

2011. jún. 29. 11:20
 15/75 anonim ***** válasza:
87%

ÉN VEGETÁRIÁNUSKÉNT nem ítélkezem.Nem fordulnék hasonló kérdésekkel a húsevők felé.A húsevőket bántja,ha valaki nem eszik húst,pedig nem kellene foglalkozni vele.Az ÉN VÁLASZTÁSOM EZ,és nem divatból(sosem mondom,ha rá nem kérdeznek)sokkal mélyebb megfontolásból,amit az,aki így el tud ítélni ismeretlen embereket még képtelen megérteni.

Ha bemennétek a könyvtárba,és fellapoznátok pár könyvet őseinkről,meglepődnétek.De aki ilyen kérdést tesz fel nem fogja megtenni.

MIÉRT EZ AZ ELLENSÉGESKEDÉS?!Megkárosítalak azzal,hogy nem eszem húst?Fáj ez neked?Akkor mi a baj vele?Ez egy döntés,de több,se kevesebb.

2011. jún. 29. 11:22
 16/75 anonim ***** válasza:
81%

Istent emlegettétek,meg hogy minek teremtett minket.Hallottad-e eredetiben a "Ne ölj" parancsolatot?Nézz utána!

...Rendben,segítek.A régi bibliákban így szól ez a parancsolat:-"Ne ölj,se embert,se állatot".Azt is érdemes megnézni,Jézus mivel táplálkozott.

2011. jún. 29. 11:27
 17/75 tetro ***** válasza:
89%
nem normális ha valaki nem eszik húst? meg attól lesz valaki allergiás valamilyen ételre hogy bemeséli magának? meg hogy ősemberről nem lehet hallani aki laktóz érzékeny volt? mégis milyen dokumentált orvosi esetekről olvastál amúgy az őskorból? meg divat a vegának lenni? egy milliárd ember divatol ázsiában? mégis miről beszéltek?
2011. jún. 29. 11:34
 18/75 anonim ***** válasza:
28%

namost a 11:27-es csak a vallásosokra vonatkozik.

Az ősemberek miért öltek???? Nem szórakozásból, hanem mert nem volt import. Egyszerűen csak élni akartak. Ítéljük el őket, mert azt tették, amit tenniük kellett? És akkor a ragadozók miért nem tudják a tíz parancsolatot?

Én nem ítélem el az ismeretlen vegetáriánusokat, csak egyszerűen nem tartom természetesnek ami az étkezésüket illeti. Magát az embert nem ítélem el.

Jaa, és még annyit, hogy a Bibliában 2x szerepel születésnapi ünnep, és mindkettő valamilyen gyilkossághoz vezetett. Jehova Tanúi ezért nem ünnepelnek születésnapot, mert szószerint veszik. NA DE JELENTI EZ AZT HOGY A VILÁGTÖRTÉNELEMBEN CSAK 2 DB SZÜLETÉSNAP LETT MEGÜNNEPELVE? És ha 8millió születésnap közül 2 valakinek a halálához vezet, akkor mi van az autóvezetéssel??

Szerintem a Biblia nem tartalmazza Jézus egész életére vonatkozó étrendjét, és nem hiszem, hogy van ember, aki megmondhatja Neked, hogy mit egyél. A bűnbocsánatért való lemondás, és a vegetáriánusság két különböző dolog!

2011. jún. 29. 11:36
 19/75 anonim ***** válasza:
69%

11:34-esnek:

Azért nem hallani laktózérzékeny ősemberről, mert vagy ott helyben meghalt, lévén hogy nehéz volt akkoriban kórházat találni, vagy nem is létezett ez a betegség, mert jobb volt az immunrendszerük, és ezek az "érzékenységek" csak később alakultak ki. És az az osztálytársam, akiről írtam, az gyakorlatilag divatból vega.

2011. jún. 29. 11:41
 20/75 A kérdező kommentje:

Azért hoztam fel azt a példát, hogy "nem eszek húst, egészséges vagy" ismerőseim egyre többen vannak. Mondták nekem, hogy szerintük nekem sem kellene húst ennem, mert nem egészséges, és Ők egészségesebbek nálam.

Csak, hogy ők nem esznek húst, de kólát azt isszák, meg az energia italokat, meg dohányoznak.

Akkor mégis nem hiszem, hogy olyan egészségesek lennének, attól, hogy nem esznek húst.

Azért lettek "növényevők" mert azt mondják az egészséges életmód.

2011. jún. 29. 11:54
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!