Az ember MINDENEVŐ akkor minek VEGETÁRIÁNUSNAK lenni?
Nem értem, annyian egyre többen egyszer csak elhatározzák, hogy Pk mostantól nem esznek semmilyen húst, meg állatot.
De mi értelme van? Az ember mindenevőnek született. Akkor miért nem Élvezik az emberek, és használják ki, hogy iylen változatosan tudnak táplálkozni?
Ez csak az emberek baromsága.
Még sosem hallottam állatról, hogy gondolt volna egyet egy oroszlán, hogy mától átszokik a növény evésre. Hülye lenne egy állat is ezt tenni.
Persze sok ismerősöm nem eszik se húst, se állatot, de a csokit azt zabálják, meg a cigit, meg az energia italokat, meg a kólát vedelik.
Az állatok nem tesznek ilyet, nem fog egy sólyom se átszokni magvakra, és nem fog egy hörcsög se átszokni húsra.
Miért csinálják ezt az emberek?
Az előbbi regény írójával nem tudok egyetérteni én sem.Egyrészt mert a legtöbb vegetáriánus nem fölényes,aki divatból csinálja,esetleg az.Nem tudom:nekem a növényevéssel valahogy összefügg az elfogadás.De hogy régi időket és uralkodókat hozz fel,hogy már akkor tudták,a hús kell a szervezetnek...ma hány tévhit dől meg!?Hány mendemondáról derül ki,hogy akár évszázadokon át rosszul tudtuk,mert senki nem kereste a forrását?
A drága vega kajákról meg annyit,hogy nem muszáj megvenni őket.Én nem eszem szóját,illetve alig.
Nem tetszik ez,hogy lenézőnek tartjátok a vegetáriánusokat!Biztos,hogy van ilyen is,de én inkább látom úgy,hogy a húsevők eleve-védekezőn falat húznak maguk elé és beképzelnek olyat rólunk,ami nem igaz.
A másodiknak üzenem: a laktózérzékenység nem XX. századi baromság, nagyon régi dolog. Pl. ha belenéz egy zsidó szakácskönyvbe, nem igen fog olyan ételt találni, amiben van tejtermék. Körükben ugyanis nagyon magas a laktózérzékenyek aránya nagyon-nagyon rég óta.
A kereszteslovagok viszont tényleg, nem voltak vegák, ellenben Indiában több ezer éves hagyománya van a húsmentes étkezésnek. Viszont tegyük fel, hogy tényleg "újkori baromság" a húsmentes étkezés, ahogy sokan felhozták? Akkor most hozzuk vissza a nyilvános kivégzéseket, vagy ezentúl a nők megint ne tanulhassanak és dolgozhassanak, mert az XX. századi baromság?
Az eredeti kérdésre gyors a válaszom: azt nem akarom kétségbe vonni, hogy az ember biológiailag mindenevő lény. De szerintem ennél sokkal fontosabb, hogy az ember morális lény, akit erkölcsi megfontolások is vezethetnek, sőt ezek akár felül is írhatják a testi szükségleteket. Az állatnak nincs ilyen választási lehetősége.
Én vegetáriánus vagyok. Nem híresztelem, de ha rákérdeznek, nem tagadom le. Igaz, hogy részben ez vezetett ahhoz, hogy kiutáltak az osztályomból. Nem tudom, hogy miért kell gyűlölködni. Én elfogadom, hogy vannak emberek, akik szeretik a húst, meg is eszik az állatokat. Nem nézem le őket, de nem tudom, hogy ez fordítva miért nem igaz. Hiszen egy döntésem miatt 25 ember utált meg! Ennek nem szabadna ilyennek lennie.
Ha húst akarsz enni, egyél. De ne hülyézd le azt, akiben van annyi empátia az állatok iránt, hogy nem eszi meg őket.
Én például állatvédő vagyok, most a nyáriszünetben önkéntes vagyok egy menhelyen. Emiatt nem eszem húst. És jó nekem így. Ha nektek, húsevőknek meg úgy jó, ahogy most vagytok, az meg a ti dolgotok.
Ne utáljátok már a vegetáriánusokat, csak azért mert más döntést hoztak, mint ti! Tolerancia emberek!
15/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!