Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Az ember MINDENEVŐ akkor...

Az ember MINDENEVŐ akkor minek VEGETÁRIÁNUSNAK lenni?

Figyelt kérdés

Nem értem, annyian egyre többen egyszer csak elhatározzák, hogy Pk mostantól nem esznek semmilyen húst, meg állatot.

De mi értelme van? Az ember mindenevőnek született. Akkor miért nem Élvezik az emberek, és használják ki, hogy iylen változatosan tudnak táplálkozni?

Ez csak az emberek baromsága.

Még sosem hallottam állatról, hogy gondolt volna egyet egy oroszlán, hogy mától átszokik a növény evésre. Hülye lenne egy állat is ezt tenni.

Persze sok ismerősöm nem eszik se húst, se állatot, de a csokit azt zabálják, meg a cigit, meg az energia italokat, meg a kólát vedelik.

Az állatok nem tesznek ilyet, nem fog egy sólyom se átszokni magvakra, és nem fog egy hörcsög se átszokni húsra.

Miért csinálják ezt az emberek?

2011. jún. 29. 10:31
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/75 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként én úgy nézem a dolgot: ha az ember lehet vegetáriánus, minek mindenevőnek lenni?

Sokan azt kérdezik, minek küzdötték fel magukat a tápláléklánc csúcsára, ha most füvet ennének.

Én azt kérdezem, minek küzdöttem fel magam a tápláléklánc sorára, ha továbbra is azt az ön- és környezetpusztító életmódot folytatom?

F/18 vega

2011. júl. 1. 19:25
 42/75 anonim ***** válasza:
100%
Én esküszöm mindjárt fejbevágok valakit..Mi ez a kérdés? Neked miért fáj ha valaki nem eszik húst??? MIÉRT??? Én nem vagyok vegetáriánus de most ember neked ez a legjobb dolgod hogy ezen gondolkozzál??????? Nem bírom feldolgozni úristen..........
2011. júl. 3. 01:52
 43/75 anonim ***** válasza:
94%

Ez a sok laikus ember. Istenem!! Hát van nektek fogalmatok miről beszélteK?! Ilyen béna, és eszetlen válaszokat még életemben nem láttam (tisztelet a kivételnek).

Mi a fészkes fenét keres itt az, aki nem vega? És aki hozzá se tud szólni a dolgokhoz? 14/L vagyok. Mégis sokkal, de sokkal jobban tudom a dolgokat, mint a már vagy 50 éves tanárom.

Aki nem jár utána a dolgoknak, az hogy mer kioktatni olyan embereket, akiknek jelent ez a kérdés valamit? Azt se tudja, hogy milyen eszetlenségeket ír le, de azért itt okoskodik... és méghogy a vegák akarnak Terézanyusat játszani. Szánalmas. Nem fér a fejembe ez a sok marhaság.

Nem tudom, hány vega étrendtérít a húsevő poston. Persze! Hát egy sem, mert nincs ilyen lehetőség az oldalon. Mert a húsevők mindig bekavarnak a vegáknak. Ha elmondom az osztályban valakinek ( hát eddig 4 ember tudja), olyan fájdalmasan néz, hogy rossz ránézni. Sajnálnak, hogy: -De hogyhogy?. - és közben biztos arra gondolnak, hogy már húsra sincs pénzük...

kellenek a világra húsevők, és kész. ahogy vegák is. Mert ha mindenki úgy zabálná a húst, mint egyesek, akkor olyanok lennénk, mint az oroszlánok. Ölnénk egymást egy falat pörköltért is. Vagy nyers húsért.

Amúgy meg ha olyan nagy ragadozók vagytok, akkor legyetek igazi, olyan csúcs fajták. Mert egy igazi dögevő nyersen megeszi azt a tetemet, és a csontjait is bekebelezi.

Nálam most borult ki a bili. 2 éve vagyok vega és még senkit nem oktattam ki, hogy én milyen nagyon egészséges vagyok. Az vagyok igen. Remélhetőleg az is maradok. De szerintem ha elmész egy kórházba, akkor nem csak több száz a fájdalomtól fetrengő vegát látnál, hanem sok-sok húsevőt is. Semmi bizonyíték arra, hogy milyen egészséges az a hús.

És ha az ember erre lenne teremtve, akkor nem kellenének a kerti grillek sem, mert odahajítasz egy oldalast az asztalra, és akkor eszitek, nyersen. Csakhogy a beleink ezt nem tudnák feldolgozni...

Kb 2 napig tudnék olyan dolgokat mesélni, amiről a "Nagy Csúcsragadozók Szövetsége" még csak nem is hallott.

Tisztelet a kivételnek.

2011. júl. 11. 08:48
 44/75 anonim ***** válasza:
0%
Mivel megcsak 14 eves vagy,ezert hiszzed azt hogy jobban tudod a dolgokat mint egy 50 eves illeto. Meg jo sok gombocot kell megenned.Remelem vagod.
2011. júl. 11. 08:58
 45/75 anonim ***** válasza:
77%

Elég szégyen, hogy az 50 éves tanárom nem tudta, miért kell pl sok hüvelyes zöldséget megenni. és egyéb alapvető dolgok. de gondolom te is olyan sokat tudsz a helyes táplálkozásról. 7 könyvet elolvastál, 91 cikket nyomtattál ki (természetesen nem a gyk-ről)... amúgy meg a táplálkozási tanácsadó ismerősünk is vega. a nagynéném pedig természetgyógyász, és érdekes módon ő is vega.

a szomszédunk pedig sebész, és ő is vega.

2011. júl. 11. 09:28
 46/75 anonim ***** válasza:
82%
Teljesen egyetértek veled 14/L. :))
2011. júl. 11. 10:55
 47/75 Szonjus ***** válasza:
52%

Kedves Kérdező. Egyrészt itt leszögezem, hogy teljes mértékben teszek rá ki mit eszik.

A vegetáriánusok lenézik azokat akik nem azok. (Akinek nem inge, ne vegye magára...) Alapjáraton 3 féle okból lesz vegetáriánus valaki:

1. A vegetáriánusok nem kövérek/ a vegetarianizmustól fogyni lehet... Ez, persze nem igaz, mivel attól, hogy nem eszel húst, de pl cukrot, olajat igen, ugyanúgy egy kövér disznó leszel. (Abban az esetben igaz lehet, hogy az "igazi" vegetáriánusok odafigyelnek az étrendjükre, hogy minden tápanyagot bevigyenek- ami amúgy lehetetlen sok olyan eszenciális zsírsav van amit, nem lehet növényi eredetű ételekkel ill. mesterségesen pótolni és fontos az emberi test működéséhez

2. Nem eszek állatot, mert sajnálom/nem akarom megölni/bűn ölni/stb.

Nos, inkább azt kéne, forszírozni, hogy normális körülmények között tartsák az állatokat. (Van ilyen). Ezek háziállatok, az aki azt hiszi, hogy szabadon lehet őket bárhol is engedni az naiv és abba nem gondol bele, hogy mit okozna ekkora állattömeg bármilyen természetes élőhelyen. Arra vannak kitenyésztve, hogy az ember tartsa őket és megegye.

Egyébként arra kíváncsi vagyok mit gondolnak a vegák, hogy mi legyen azokkal az állatokkal, akiket nem vágunk le, mert beszüntetjük a húsevést.

A Bibliára visszatérve, elvileg az állatoknak nincs lelkük---> ergo nem lehet őket megölni (ez sztem is baromság, aki kitalálta nem volt köze semmilyen állathoz)

A vegánok, pl. meg nem ölik meg a csirke magzatát (csirketojás) az már eszükbe se jut, hogy, ha nem tartják együtt a kakassal a tojás terméketlen lesz ---> Szóval befejezhetik a menstruálást is...

2011. júl. 12. 00:34
 48/75 Szonjus ***** válasza:
47%

3. divatból: no comment -.-"

Összefoglalva, a vegetáriánus életmód orvosilag nem megalapozott, sőt igazából nem is egészséges (az ember közepesen hosszú tápcsatornával és gumós zápfogakkal rendelkezik - mindenevő).

Aki úgy érzi, az ne egyen húst, de akkor kutyát meg macskát se tartson, mert azokat nem etetheti zöldséggel, erősen húsevő állatokról lévén szó (és akkor megint csak állatokat kell ölni).

Sztem csak árt az embernek, aki vega az sztem a legtöbb esetbe (tiszt a kiv.) szűk látókörű és bemagyarázták nekik (vagy "nagyon menők"), hogy ez jó.

Én teljes mértékben elzárkózom, úgy gondolom, hogy az állatokat helyesen kell tartani. Aki nem kívánja annak ez van, én nem leszek vega, aki az annak egészségére amég nem kötelező, nem nagyon érdekel.

Vágtam már csirkét a saját két kezemmel, többször voltam disznóvágáson.

Lehet utálkozni, lehet fújolni, lehülyézhettek, lehet lepontozni, de nekem akkor is ez lesz a véleményem.

2011. júl. 12. 00:45
 49/75 anonim ***** válasza:
55%

Utolsóval nagyon egyetértek.

Én is már többször leírtam ide,hogy nem a húsevéssel van a gond,hanem azzal,hogy előtte az állatok 1,5 négyzetméteren a saját szarukban hugyukban nevelkednek .

Az én nagyszüleim anno rengeteg állatot tartottak "saját fogyazstásra" , azoknak a csirkéknek,libáknak,disznóknak arany élete volt,a szabadban éltek,minőségi kaját kaptak a sok hormonkezelt sz@r helyett,aztán mikor elérték azt a kort akkor levágták őket és megették.Nem volt felesleges a haláluk,nem volt túltermelés.

A húsevés helyett a nagyüzemi állatartást kellene beszüntetni,és inkább őstermelőktől vásárolni az állatot (ez az ország gazdaságának is jót tenne nem mellesleg),a tescos agyonrohasztott szottyadt hormonbajos csirke helyett.

2011. júl. 12. 08:36
 50/75 anonim ***** válasza:
84%

de. a húsevéssel is gond van. Ha voltál már disznóvágáson, akkor láttad az állat szemét. Érezned kellett, hogy az az állat fél, szenved, erőszakot hajtotok végre rajta. Csak legyűrted magadban ezt az érzést, mert "most nehogymár akkor ne együnk húst"!

Pedig ennyi volna az egész: a lelkiismeretedre hallgatsz, nem pedig a szokásokra. Az ember képes hús nélkül élni. Erőszak nélkül nem, de minimális erőszakkal igen.

Lehet itt prédikálni a helyes állattartásról de ennek nincs értelme, ezzel mindenki egyet ért, akiben valamennyi emberség is maradt. Ezzel csak terelitek a témát.

Az egyetlen érv, amit én el tudok fogadni, az amit írtatok, hogy mi lesz pl a disznókkal. Semmi, egyszerűen kihalnak, vagy valamiféleképp túlélnek. Háziállatként, vagy sikerül visszaszokniuk valamilyen környezetbe. Ez a természet rendje. Nyilvánvaló, hogy az ember nem kezdhet el minden állatot megvédeni, meg szaporítani, ez nem lelkiismeret, hanem ésszerűség kérdése, ez lehetetlen és felesleges volna. A húsevés mellőzése viszont nagyon is lehetséges, és még állítólag egészséges is.

A ragadozó állatok pedig természetük szerint működnek. A természet működésébe drasztikusan beavatkozni baromság, ezt is mindenki tudja. A ragadozók a tápláléklánc részei. Ha kihalnának, akkor az embernek onnantól mindenhol felügyelnie kellene a természetet, a föld minden pontján, mert kivettek egy alappillért. Nem lenne több természetvédelmi terület, meg hasonló. Ez nagy felelőtlenség volna. Persze ma már nagyon kevés ilyen hely van a földön, ahol a természetes tápláléklánc van. A föld legtöbb területe nem a természetért van, hanem az emberért. Ez igazából nem olyan nagy baj, de ha már az emberért van, akkor legalább ezeken a területeken ne legyen erőszak.

2011. júl. 12. 11:22
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!