Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Az ember MINDENEVŐ akkor...

Az ember MINDENEVŐ akkor minek VEGETÁRIÁNUSNAK lenni?

Figyelt kérdés

Nem értem, annyian egyre többen egyszer csak elhatározzák, hogy Pk mostantól nem esznek semmilyen húst, meg állatot.

De mi értelme van? Az ember mindenevőnek született. Akkor miért nem Élvezik az emberek, és használják ki, hogy iylen változatosan tudnak táplálkozni?

Ez csak az emberek baromsága.

Még sosem hallottam állatról, hogy gondolt volna egyet egy oroszlán, hogy mától átszokik a növény evésre. Hülye lenne egy állat is ezt tenni.

Persze sok ismerősöm nem eszik se húst, se állatot, de a csokit azt zabálják, meg a cigit, meg az energia italokat, meg a kólát vedelik.

Az állatok nem tesznek ilyet, nem fog egy sólyom se átszokni magvakra, és nem fog egy hörcsög se átszokni húsra.

Miért csinálják ezt az emberek?

2011. jún. 29. 10:31
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/75 anonim ***** válasza:
91%
A vegetáriánusok többsége nem a bűnbocsánat reményéért vonja ki magát az élőlények elpusztításának gyakorlatából,hanem mert enélkül is vígan él.Mert nem hiányzik neki a húsnak az íze.És ha életben maradhatok hús nélkül(és mentesülök ajándékképpen rengeteg antibiotikum,gyógyszer és hormon alól)akkor miért egyek húst?Én nem divatnak látom a hús nélküli életmódot,de tény,hogy egyre több ember nyilatkozza,hogy nem szívesen eszi meg.
2011. jún. 29. 11:55
 22/75 anonim ***** válasza:
84%
Tény,hogy például egy rákos ember életét is megmentheti,ha abbahagyja a hús-és cukor evést.De nem leszünk tiszták belül,ha húst ugyan nem eszünk,de kólát és édességeket amennyi belénk fér...
2011. jún. 29. 11:58
 23/75 anonim ***** válasza:
16%
Az tény hogy az emberek nem feltétlenul hiányoljáka húst, de a szervezet igen. Sok olyan tápanyagot és fehérjét tartalmaz amiket más élelmiszerbol nem tudunk pótolni. Ennek ellenére azt mondom h nekem kozom nincs hozzá. Nem érdekel. Mindenki azt eszi amit akar, de tuti h a vegetarianizmus nem egészségesebb eletmód. Másrészt. Volt itt aki azt mondta h ezért nem kell oket megvetni. Namármost. Ha a kovetkezo indokot nézzuk (Olni bun. nem olok állatokat, az rossz dolog), akkor, eszerint a vegák vetnek meg minket. Másrészt az is igaz h régen nem volt ien. Az az ujkori ember agyszuleménye. Nincs szukség arra h megvonjuk magunktól a húst. Ha így fojtatjuk hamarosan kitalálja az emberiség h a novények is éreznek. Akkor mit fogunk enni?
2011. jún. 29. 12:11
 24/75 anonim ***** válasza:
18%
Sokan azt gondoljak igy majd jol lefogynak.Pedig ez nem igaz.Ismerek egy vega csajt es olyan mint egy diszno. Csak akkor nem zavar hogy valaki vegetarianus ha valoban azert csinalja mert nem akarja az allatokat megolni.Es a problema nem csak az hogy elvagjuk a torkat egy csirkenek,hanem hogy hogy vergodnek azok a szerencsetlenek egy ketrecben,allatkinzas sok helyen ahogy tartjak ezeket az allatokat. De en husevo vagyok,es tudom hogy a halaknak a tengerben van a helyuk nem az en hasamban,de mit tegyek ha szeretem.
2011. jún. 29. 12:16
 25/75 anonim ***** válasza:
32%
Ha azt nézzuk h rosszul vannak tartva, akk mi van azokkal az álatokkal amiket háznál nevelnek. Jól vannak tartva. Csak h vágásra nevelik.
2011. jún. 29. 12:20
 26/75 anonim ***** válasza:
30%
Hat az is igaz,mindenesetre en jobban erzem magam ha olyan csirket eszek ami a szabadba kapirgalt , vagy hogy mondjak.
2011. jún. 29. 12:36
 27/75 anonim ***** válasza:
69%
Ha már húsevés,akkor háztáji legyen,én is azt mondom.Annak legalább nyugalmas élete volt,és nem fuvarozzák össze-vissza,amíg a rettegéstől már félholt lesz.Rohadt nagy embertelenség.
2011. jún. 29. 13:01
 28/75 anonim ***** válasza:
49%

Azén tesóm is alig eszik húst -gyerekkorában is utálta. Max néha halat.

Szerintem a vegák se szeretik, csak úgy érzik, indok kell hozzá, hogy ne egyenek. Biztos mondták gyerekkorában, hogy ne válogasson!

Vagy elmégy pl. vendégségbe. Ha nem kérsz fasírtot, csak tukmálják. Mégsem mondhatod, hogy utálod, meg fúj. De ha azt mondod: vega vagyok, akkor békén hagynak.

A tesóm a gyümölcsöt szereti, mindig is azt szerette.

Én meg a tejet.

2011. jún. 29. 13:39
 29/75 anonim ***** válasza:
48%

"Ez a divat most,majd elmúlik."

A most alatt azt érted hogy mióta ember az ember? Az ősi keresztényeknek is volt olyan csoportja akik nem ettek húst, csak halat. Rengeteg nagy gondolkodó a történelemben vega volt. Van olyan afrikai törzs, akik nem esznek húst, helyette csak tejet isznak meg megcsapolják a marháik vérét néha. De biztos van vega törzs is. A rastafarik is általában vegák, meg sok vallás követői.

"vegetáriánus ellentmond a természetnek"

Miért mondana ellent? :D

"Sokan azt gondoljak igy majd jol lefogynak.Pedig ez nem igaz"

Egyszer láttam egy ilyen felmérést, pontos adatokra nem emlékszem, de a vegetáriánus életmódra átállás után az emberek nagy részének nem változott a súlya, egy kisebb része (talán 10%) fogyott, és egy mégkisebb része (mondjuk 4%) hízott.

Tehát ha valaki átáll vegetáriánus életmódra akkor jó eséllyel fogyni fog. Egy próbát megér, persze nincs tuti recept a fogyásra, hormonoktól is függ. Meg hát küzdeni kell azért hogy formába maradjon az ember, ha csak zabál, akkor lehet vega is, akkor is elhízik. Az én súlyom pl nem változott mikor átálltam.

2011. jún. 29. 17:23
 30/75 anonim válasza:
39%

Nekem az a problémám, hogy a vegetáriánusok azt képzelik hogy ők attól sokkal egészségesebbek, hogy nem esznek húst, holott ez egyáltalán nem így van: AZÉRT nem esznek húst, mert általában aki vegetáriánus az már alapból olyan beállítottságú ember, aki figyel a tápanyagbevitelére, rendszeresen sportol stb. , és mellette azt gondolja hogy a hús elhagyása is szükséges az egészségesebb élethez. Tehát NEM attól lesz egészségesebb, mert nem eszik húst, HANEM mert figyel a táplálkozásra+mozgásra. Ugyanezt úgy is meg lehet csinálni, hogy az ember húst is eszik, de ugyanúgy figyel ezekre a dolgokra. A másik meg hogy aki azért vegetáriánus, mert nem szereti a húst, az egyszerűen válogatós (azt bezzeg tuti leszólják aki nem eszik meg mindenfajta zöldséget meg szóját – hozzátenném én mindent megeszek). Aztán ami még nem tetszik hogy „szegény állat”. Az állatokat azért háziasították hogy húst+tejet+tojást adjanak. És kész. Régen meg azért nem ettek annyi húst az emberek, mert nem volt rá lehetőségük (emlékszem töriből, hogy Nagy Károlynak volt egy olyan törekvése, amely lehetővé tette hogy a frank parasztok is legalább hetente egyszer húst ehessenek, mert már akkor is tudták ,hogy a nehéz fizikai munkához ez nélkülözhetetlen). Tény az is hogy manapság több húst eszünk mint kéne, de ez mennyiségi probléma, ami megoldható. Aztán a dögevésről meg annyit, hogy ez olyan hülyeség mintha azt mondanám hogy a vegetáriánus meg csak rohadt gyümölcsön él, mert az is elkezd lebomlani amint leszedik a növényről. Végül pedig arról hogy a húsban micsoda méreganyagok vannak meg nagyüzemi termelés blabla. Kérdem én hallottattok már ti vegetáriánusok a modern növényvédelemről? Meg a génmanipulált növényekről? Hát én elhiszem hogy a húsban sok mérgező dolog van de sztem a mai világban SEMMIT nem tudsz enni amiben ne lenne. Még ha magadnak termeled akkor sem, mivel a levegő, a föld és a víz is szennyezett. Ja és még arról is hallottam hogy szerintetek az egy hazugság hogy a hús nélkülözhetetlen és ezt csak a gyártók terjesztik mert hatalmas anyagi hasznuk van meg egy egész iparág erre épül. Hát most nem azért de mi néha veszünk vegetáriánus kajákat (szója, szójatej, rizstej, mindenféle magok stb.) Hát ezek sokkal (2-3szor) drágábbak mint a normál élelmiszerek, szóval el lehet gondolkodni azon hogy kit manipulálnak a gyártók azzal, hogy beetetik az embereknek hogy a vegetarianizmus egészségesebb mint a hagyományos táplálkozás. Amúgy meg a világ szójatermésének 90%-a genetikailag módosított, álltathatod magad azzal hogy te a maradék 10-ből eszel.

Szerintem a vegetarianizmussal amúgy semmi baj nincs, de semmivel sem jobb vagy rosszabb a húsevésnél. És nekem ez bas**a fel az agyamat, hogy minden vegetáriánus el van telve magától, hogy ő aztán mekkora egészséges és milyen helyesen él. És lehet hogy nem akar megtéríteni, de akkor is ott bújkál a lesajnáló mosoly az arcán, hogy ”te kis hülye húsevő, nem tudod hogy én mennyivel egészségesebb vagyok”.

2011. jún. 29. 21:00
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!