Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Van itt erkölcsi vegetariánus?

Van itt erkölcsi vegetariánus?

Figyelt kérdés
2011. jún. 24. 13:05
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
59%
Van. Én erkölcsből nem eszem húst.
2011. jún. 28. 08:50
 22/41 Sucuj válasza:
59%

Én 6éve vagyok vegetáriánus(nem vega) teljes mértékben azért mert állatbarát vagyok. az életem során annyira, amennyire tudom védem a környezetem teljes tudatommal.

Arra nem reagálok, már jó ideje hogy egyesek mit szólnak az ilyenekhez. buta kérdések és "tények" tömkelegével bombáznak, mint itt is.

2011. jún. 28. 09:40
 23/41 anonim ***** válasza:
48%

"Amúgy meg az én is elítélem ha a természetes közegében bármilyen állatot "kínoznak", de amit arra tenyésztenek hogy az asztalra kerül nekem lényegében mindegy hogy segítik a másvilágra,..."

Olyat tudnék káromkodni erre!Itt a bizonyíték,miért tart ott az emberiség,ahol.SZERINTED A TENYÉSZTETT ÁLLATOK NEM ÉREZNEK,TEEE? SZERETNÉD ÁTÉLNI AZT,AMIT ŐK A SZÁLLÍTÁS ALATT,A MINDENNAPJAIKBAN ÉS A LEVÁGÁS ELŐTT?Istenem,add,hogy ne kívánjam ezt,de ha nem érti?!?

2011. jún. 29. 12:23
 24/41 anonim ***** válasza:
45%
Az vagyok.Nem adom a beleegyezésemet abba,ami a vágóállatok körül folyik.
2011. jún. 29. 12:51
 25/41 Combi27 ***** válasza:
0%

"Itt a bizonyíték,miért tart ott az emberiség,ahol.SZERINTED A TENYÉSZTETT ÁLLATOK NEM ÉREZNEK,TEEE? SZERETNÉD ÁTÉLNI AZT,AMIT ŐK A SZÁLLÍTÁS ALATT,A MINDENNAPJAIKBAN ÉS A LEVÁGÁS ELŐTT?"

Eszem f@szom megáll megint egy költő...haóóóó :)

Akár éreznek akár nem hidd el nem érdekel.Viszont ha a egy ember kínoz egy vaddisznót, őzet, halat bármit, amit a természettől vesz el igenis felháborít.Ha ott öl meg valaki állatot tegye meg minél gyorsabban.De ha nevelt házi tyúk, disznó , kacsa, liba stb.. ami ugye tenyésztett,mert természetben nem igen fordulnak elő és telepeken nevelnek több ezret, majd vágóhídon vágáskor kivéreztetik az hidegen hagy.

Folytathatod az értelmetlen vitát, engem úgy sem lehet meggyőzni hogy azért ne egyek húst csak mert sajnálom amit az állatokkal csinálnak.

De eljöhetnél egy pár hétig betonozni meg falat rakni velem 14-16 órába, és naponta csak kétszer állunk meg enni: te zöldet, én meg valami döglött állatot :)

F/36 127kg/190cm

2011. jún. 29. 15:24
 26/41 Combi27 ***** válasza:

Lenne viszont egy kérdésem azokhoz akik azért nem esznek húst, mert felháborítja őket ahogy a vágóállatokat leölik.

ŐK HOGY CSINÁLNÁK HOGY NEKIK JÓ LEGYEN?

És az nem válasz hogy sehogy, hiszen a bánásmód miatt nem fogyasztanak állati eredetű dolgokat, nem pedig az állati eredet miatt.Gondolom van elképzelés...hajrá

2011. jún. 29. 20:23
 27/41 anonim ***** válasza:
21%

Én erkölcsi okokból vagyok lakto-ovo vegetáriánus. Nagyon szeretem az állatokat, és úgy gondolom ugyanannyi joguk van az élethez, legyen az egy fejletlenebb idegrendszerű hal, egy háziállat, vagy egy vadállat. Ki vagyok én, hogy rendelkezzek egy élet felett?

Ha van egy intelligenciám, és el tudom dönteni, hogy más élőlény kárán, vagy minél kevesebb rosszat okozva tartsam fel az életem, akkor a másodikat választom.

És aki azzal jön, hogy a növénynek is fáj, annak elmondanám, hogy a hús szerinte nem növényből van? Nem ártana itt tanulni embereknek csöppnyi biológiát, tudni mi is az a termelő, fogyasztó, meg tanulni az energiaáramlásról. Egy húsevő nem csak egy fejlettebb idegrendszerű élőlénynek okoz fájdalmat, hanem sokkal több növénynek, mint egy vegetáriánus.

Lehet lepontozni a húsevőknek, én mindig kiállok a véleményem mellett, ha tetszik másoknak, ha nem.

18/L

2011. jún. 30. 01:42
 28/41 anonim ***** válasza:
Combi óriási tévedésben van.A vegetáriánus népség ugyan általában vékonyabb,mint a húst is fogyasztók,talán kevésbé erős,viszont sokkal kitartóbb(ezt már orvosok(!)-akik nem értenek egyet a csak növényevéssel- is elismerték erre irányuló vizsgálatok kapcsán)Személyes tapasztalatom is van ez ügyben,mikor a több órás megfeszített munka után(rendezvény)mindenki nyünnyögött,hogy fáradt,éhes,mi meg a történetesen éppen hasonszőrű kollégámmal este álltunk meg legelőször enni/pihenni.És hány triatlonista és egyéb sportoló akad,aki szintén így él?Ők hogy érnek elsőként a célba vajon?
2011. jún. 30. 06:22
 29/41 Combi27 ***** válasza:

Aki kitartóan próbálkozik megemelni betonos vödröt, meg cementes zsákot és nem megy neki azzal nincs mit kezdeni.Aki nem viszi be a megfelelő kalória mennyiséget annak nincs energiája.Ez egyszerű fizika, és SENKI, ismétlem SENKI nem győz meg azzal hogy aki csak növényen él az el tudja végezni ugyanazt a mint egy mindenevő.Sportban a fizikai sportoknál nincs vagy nagyon ritka a vegetáriánus, gondolok itt a súlyemelőkre, kalapácsvetőkre és hasonlókra.

"Kiderül, hogy az erőatlétáknak tulajdonképpen magasabb szénhidrátbevitel is kell és megfelelő glikogénraktározás, hogy az edzésekhez megfelelő legyen az energiaellátás. Az erőedzések vezetnek az izomnövekedéshez és az erőnövekedéshez. Ez azért van, mert a magas intenzitás, erős izom-összehúzódás (mint pl. súlyemelés esetén) szénhidrátoktól működik. Sem a zsír, sem a fehérje nem tud elég gyorsan oxidálódni, hogy egy magas intenzitású edzés energiaellátói legyenek. Megfelelő szénhidrátbevitel szükséges tehát ahhoz, hogy a glikogénszint az edzéshez kellő legyen.

Vegetáriánus sportolók nehezen tudják biztosítani szervezetük számára a megfelelő mennyiségű proteint, így tisztában kell lenniük, hogyan kombinálják az ételeket a cél elérése érdekében."

2011. jún. 30. 17:59
 30/41 bromkrezol válasza:

Van egy szárazföldi teknősöm, tisztára vega. Volt most nálunk egy kismacska, mikor meglátta, hogy a teknős kocog a répájához, érdeklődve nézte, próbálta ő is megkóstolni. Azt az értetlen pofát, amit vágott, ahogy hitetlenkedett, hogy hogyan képes valaki megenni EZT!

Az erkölcsi érzékem odáig fajult, hogy mikor beleharapok pl. egy barackba, tisztában vagyok azzal, hogy a barack összes sejtje él, és én a fogaimmal egy élőlényt marcangolok szét, míg mikor húst eszek, akkor szegény pára értem halt meg, viszont a halott szerveit marcangolom. Tisztességesebbnek tartom azt, ha én ölök a kajáért, mintha más. Legmocsokabb az, mikor más megöli, mi megzabáljuk, aztán elítéljük azokat a mocskokat, akik a vágóhídon állnak.

2011. júl. 13. 00:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!