Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért akar lépten-nyomon...

Miért akar lépten-nyomon mindenki meggyőzni?

Figyelt kérdés

Én úgy vagyok vele, hogy eszek tojást tejet. És ha véletlenül valahol kiderül, hogy én "ilyen" vagyok (új osztályomban most derült ki), mindig vitába fajul, hogy "de az állati fehérjére szükséged van!!!", és hiába nem válaszolok, bele se megyek a vitába, mégis győzködnek, hogy "egyél húst, az jó lesz neked". És most úgy mondták, mint akik elhiszik, hogy hús nélkül nem lehet élni.

De nem ez tett be, hanem az, amikor a barátom is ezzel jött. Pedig azt hittem, hogy Ő más.

Mindegy, nem rinyálok itt :D

Egyébként. Nem divatból lettem vega, hanem tudatosan választottam két éve, mert olvastam, hogy jó hatásai vannak (amit érzek is), és kevesebb kárt okozok. Nekünk is volt malacunk, és borzasztó volt hallani visítani amikor levágták.

15/l

2011. jan. 28. 16:40
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Szerintem ideje közölnöd velük, hogy a tejtermékek rengeteg állati eredetű fehérjét tartalmaznak, tehát semmi oka a győzködésüknek. Akár arról is felvilágosíthatod őket, hogy a hüvelyesek (bab, lencse) sokkal egészségesebb fehérjeforrások a húsoknál, és könnyebben felhasználja őket a szervezetünk. Tudom, hogy nem fogják felfogni, mert ez a győzködés igazából csak piszkálódásból megy, nem azért, mert bármi fogalmuk is van az egészséges étkezésről, de azért nem árt, ha közlöd velük:)

Amúgy meg ne törődj velük egyszerűen - én is ezt tettem ennyi idősen, úgy kell tenni, mintha meg sem hallottad volna, egy idő után megunják. A te életed, a te döntésed, nem az övék! 22/L

2011. febr. 2. 15:27
 12/14 anonim ***** válasza:
én is 2 éve vagyok vega. ugyanolyan, mint te: lakto-ovo, tehát állatok termékeit megeszem, de magát a húst nem. ugyanezzel szembesülök mindenhol, de megtanultam kezelni. a családdal volt nehéz megküzdeni, de így döntöttem és kész. tnekem is mindig mindenki mondja, h majd belehalok, mert kell, stb, de egyretöbb tanulmány fogl vele, h nem is kéne húst ennünk. és nagyon sok híres tudós, filozófus volt vega. pl platon, einstein, leonardo da vinci, még hitler is.
2011. febr. 7. 12:47
 13/14 anonim ***** válasza:

Néhány hét (vagy hónap) alatt megszokják, aztán nem lesz többé téma. Tapasztalatból tudom, én is 15 éves voltam, amikor vegetáriánus lettem. Most 32 vagyok, azóta sem eszem húst és nagyszerűen érzem magam. Gyakran végzek fizikai munkát (olyat, ami egy férfinak is becsületére válna), szóval minden rendben.

Én is csak azt tudom javasolni, edd azt, amit a szervezeted kíván, és amit nem kíván, azt ne erőltesd!

2011. febr. 21. 18:03
 14/14 anonim válasza:

Három szó:

A te döntésed!

2011. febr. 25. 23:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!