Mindenki aki vegetáriánus állatbarát?
Oké! Jó kóstolgatást, és ne add fel :D
Kata
Én 2éve vagyok teljesen húsmentes. Mit eszek?
Kenyérfélék, vaj, joghurtok(gyümis), gyümik, zöldségek(abbol nem olyan sokat :$), krumpli(sütve is akár), tészták(lehet kapni és csinálni is szószokat rá), sajtok, sajtkrémek, rizs... :D Igazábol naponta 1x-2x eszek, ugyhogy nincs szükségem akkora változatosságra sem.. :D
16/L
Én már egyszer próbáltam vegán élni(csupán állatszeretetből), akkor mindenki azzal ijesztgetett, hogy hiányállapot fog kialakulni a szervezetemben, legyengül az immunrendszerem stb. Addig dumáltak, míg én is elkezdtem bemagyarázni magamnak, hogy valami baj lesz, és onnantól állandóan szédültem, fáj a fejem stb. Szóval bírtam kemény 3 hétig, aztán abbahagytam.
Jó múltkorában(Laár András hatására) elkezdtem mélyebben érdeklődni a jógások és a hinduizmus után, akkor olvastam el ezt a cikket [link]
Ez olyan szinten hatott rám, hogy egyből megfogattam, hogy befejezem hús- és tojásevői pályafutásomat, úgyhogy már hónapok óta nem eszem tamaszikus kajákat. Azóta hihetetlenül jól érzem magam, semmi bajom és sokkal több az energiám:D:D Hidd el nem nehéz elkezdeni. Az internet tele van vega receptekkel, a fő, hogy minnél változatosabb legyen a menüd. Úgyhogy hajrá:DD
Köszönöm szépen a válaszokat, már 2. napja bírom! Igaz, hogy a család ki van akadva, de majd meglátjuk. Szeretném csinálni, jól érzem magam, már nagyon régóta gondolkoztatott a dolog, csak valahogy sehogy sem tudtam hogy is tovább. Most úgy döntöttem, megpróbálom...
Köszönöm a biztatást, és jó egészséget kívánok mindenkinek.
Nem csak állatbarátságból lehet így dönteni,
sokan sokkal egészségesebbnek érzik magukat, s ezért táplalkoznak úgy ahogy
pl, http://www.youtube.com/watch?v=z3xOU2tLl7g
bár mint mindent ezt is lehet nagyon rosszul csinálni, főleg ha csak "az állati eredet" mellőzése az egyedüli szempont..
Én 12 éve, de először nekem sem sikerült mert csak elhagytam a hust és éheztem.
Aztán fokozatosan fedeztem fel a vegakajákat
Ja a család az mindig kiborul de majd megszokják
Bár a mamám néha ma is megkérdezi h kérek-e pörköltet :-)
Örülök, hogy ennyien válaszoltatok, gondoltam majd lehurrognak, de kellemesen csalódtam.
Már több mint 1 hete nem eszek húst, és egyáltalán nem hiányzik. Kicsit rossz, mert külön-külön főzök, de gondolom ez majd kialakul. Ha esetleg van valami jó receptetek, ami finom, azt leírhatjátok, megköszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!