Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Mindenki aki vegetáriánus...

Mindenki aki vegetáriánus állatbarát?

Figyelt kérdés
Bocsi a furcsa kérdésért, de imádom az állatokat, szeretnék vega lenni, de nem tudom hogy lehet elkezdeni. Az a baj, hogy nem ismerek olyan ételeket, amivel ugyanúgy lehet normálisan étkezni. Érdekelne, hogy aki átállt vegára hogy fogott neki?
2009. aug. 22. 15:33
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindenki, én például alig eszem húst az is csak egy kis csirkemell, de leveseket megeszem amikben hús van van amikor belegondolok hogy ha most én nem lettem volna éhes akkor ő még járkálna, de ők azért vannak hogy megegyük őket. Szóval én ilyen fél vega vagyok mert imádom a zöldségeket de a hús se rossz, de még zöldségtől sose voltam rosszul.
2009. szept. 5. 12:45
 12/16 anonim válasza:
100%
Azért azt se felejtsük el, hogy hogyan készülnek a sajtok! Ha jól tudom akkor a szarvasmarha oltógyomrában található enzimmel "oltják" be a tejet hogy sajttá alakuljon. (De bocsi ha tévedek vagy hülyeséget mondok)
2009. szept. 22. 09:53
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Ahoz hogy pótold a húsban lévő tápanyagokat, ugyanúgy élhess, és ne hiányozzon a hús, ahhoz ezt kell tenned/enned:

-kezdd úgy, hogy eleinte egyre kevesebb húst eszel, a végén meg már annyira keveset, hogy szinte semmit.(a kevésől gyorsan át fogsz állni a semmire)

-ha kívánod a húst, akkor egyél helyette rizst vagy krumplit, el fog múlni a kívánatiod a hús iránt

-egyél sok babot, és tejterméket, hogy mindig erős és energikus legyél

-ehetsz halat is, de ha nagyon állatbarát vagy, akkor nem kell

Tápláló,vegetáriánus főtt ételekből ajánlom a:

krumplifőzelék, babfőzelék, paradicsomos káposzta,spenót, sóska,kelbimbófőzelék, tökfőzelék, finomfőzelék, kukoricafőzelék, paradicsomszósz krumplival,tésztasaláta, paradicsomsaláta, uborkasaláta, kukoricasaláta, caesarsaláta, vega hamburger, vega hot-dog, rántott cukkini, grillezett zöldségek, hagymás paardicsomos tejfölös saláta, spaghetti vega szósszal, penne(színes), pesztós tészta, rántott sajt, az összes édesség,gyümölcs és zöldség, gombapaprikás, borscs leves, gombaleves, bableves, krumplileves, sóskaleves, meggyszósz, cseresznyeszósz, egresszósz, ribizliszósz, borsófőzelék, borsóleves, zöldségleves, spárgakrémleves, eperleves, gyümölcsleves, rántott karfiol, rántott zöldségek és még rengeteg más étel

halhoz, rántott zöldségekhez, rántott sajthoz, grillezett töldségekhez és egyéb ilyenekhez ehetsz köretnek: spagettitésztát, penne tésztát, nokedlit, tarhonyát, salátákat, szószokat, főtt krumplit, sült krumplit, krokettet, krumplipürét, sima, vagy midnenféle zöldségekkel kevert rizst és még rengeteg dolgot. remélem tudtam segíteni :)

2009. okt. 13. 17:43
 14/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen ezt a rengeteg választékot, ez mindig jól jön!:)
2009. okt. 15. 19:50
 15/16 anonim ***** válasza:
En alat barat vagyok de nem vagyok vega ...
2009. okt. 29. 07:22
 16/16 A kérdező kommentje:
Az utolsó válaszolótól megkérdezhetném: ha véded az állatokat, és azzal vágnak vissza, hogy akkor te miért eszed meg, akkor mit mondasz? Már sokszor keveredtem ilyen helyzetbe, kíváncsi lennék, ti hogy szerelitek le az ilyen embereket? Bárki válaszolhat, szívesen veszem!
2009. okt. 30. 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!