Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vannak itt vegák?

Vannak itt vegák?

Figyelt kérdés
2010. dec. 31. 16:05
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
58%

Én is hasonló problámával küzdök, a szüleim is utálják,hogy nem eszem húst. Mindig cseszegetnek miatta, meg gúnyolódnak rajtam, de engem nem izgat. Te se törődj a szüleiddel, vagy ha nagyon ellenzik, hát keress egy döglött macskát,csapd az asztalra, és közöld velük,hogy jóétvágyat. XD Najó, csak viccelek,de barátom megcsinálta, hogy hozzávágta a falhoz a tányérját, mert a szülei többszöri bejelentése után, hogy vegetáriánus, is húst főztek.

Amúgy meg vannak vega éttermek, bár igaz, elég drágák, de én ott szoktam enni,mert nem tudok főzni :S Meg mi kajákat szoktunk mindig rendelni, és ott is vannak vega kaják :)

A húsban pedig húgysav van, és amellett, hogy ártatlan állatoknak kell meghalni, emellett még baromira gusztustalan is(szerintem).Ráadásul az ember nem mindenevő, ahogyan azt olyan sok "okos"ember hangoztatja. Ők biztos azok, de én nem tartom magam disznónak :P

2011. jan. 2. 10:32
 22/28 anonim ***** válasza:
Hát én is vega vagyok, kb. 11 éves korom óta, de előtte se nagyon ettem húst, egyszerűen azért, mert ki nem állhatom az ízét! Most már persze, ha finom lenne sem ennék :) Tényleg rossz a gondolat, meg szerintem undorító is. Csak az a baj, hogy tényleg drága, ha ilyen midnenfélékkel akarod pótolni a fehérjét meg ilyesmiket. Nekünk meg abszolút nincs ilyenekre pénzünk, úgyhogy én nem pótolom semmivel :S Eddig egyszer voltam minimális mértékben vashiányos, de beszedtem a bogyókat, és már kb. 3 éve nem vagyok az :)
2011. jan. 2. 17:58
 23/28 anonim ***** válasza:

Érdemes nyáron elkezdeni.

Olcsóbbak a saláták, nincsenek nagy húsos ünnepek...

Van olyan barátom ki 2 év után vette észre, hogy nem eszem húst.

2011. jan. 2. 18:56
 24/28 anonim válasza:

Szervusz!

Vannak akik sohasem fogják elismerni, a vegán étrend előnyeit, de ne csüggedj! Anyukádnak ajánld fel, hogy tegyetek próbát, és fél év után vizsgáltasson meg orvossal, hogy milyen az egészségi állapotod és akkor eldöntheti, hogy vitatkozik e veled továbbra is. (lásd Biblia Dániel könyve első fejezet)Van egy fiatal asszony két kislánya van ő nyers kosztot fogyaszt, míg a férje és kislánya főtt ételt is esznek, de mindnyájan egészségesek. Nézd meg, hátha ott is találsz jó ötleteket. [link]

Az elején vki tett fel nagyon jó linkeket, nézz bele. Legyél állhatatos abban amit elkezdtél, de éreztesd a szüleiddel, hogy szereted őket, ne tekintsenek ellenségnek. Ajánlok én is egy jó oldalt ahol hasznos tanácsokat találsz: [link] Sok sikert és állhatatosságot kívánok elhatározásod mellett. Szántóné

2011. jan. 4. 11:34
 25/28 anonim ***** válasza:
vannak itt, de én nem tartozom közéjük
2011. jan. 6. 00:16
 26/28 anonim válasza:
2011. jan. 7. 08:25
 27/28 anonim ***** válasza:
Én a tesómmal közel 6 évig voltam vega, én 14-20, ő 12-18 éves koráig. Utána egyszerűen kivitelezhetetlen volt egy darabig, mert közétkeztetésben ettünk és nem volt nagyon pénzünk mást venni. De azóta sem eszem direkt húst, legfeljebb nem köpöm ki azt a szószt, ami érintkezett vele. Nálam nincs ennek semmiféle etikai vagy egyéb oka, pusztán így esik jól étkezni és ennyi. A vashiány, ami ténylegesen fel szokott lépni ennyi idős vegáknál, de a vas pótolható másképp is, több spenót és esetleg vastabi. Egyébként én a szüleimet a tesómmal hamar meggyőztem, mert nekiláttam főzni magunknak, mindig csináltam kóstolót nekik is, és a végén örültek, hogy milyen finomakat csinálok, azóta ők is kevesebb húst esznek. Sosem csináltam elvi kérdést ebből, így nem is vették olyan komolyan. Vegának lenni pedig nem drágább, csak több kreativitást igényel. A hús sem olcsó.
2011. jan. 7. 11:45
 28/28 anonim válasza:
én 4 éves koromban döntöttem el h nem eszek húst :O de beletörődtek szerencsére :D már 11 éve :D
2011. aug. 21. 14:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!