Lakto-ovo vegák, ti milyen sajtot/joghurtot/tejet/tojást vásároltok?
Csak mert gondolom a legtöbben az egészségetek ill. az állatok iránti szeretetből tértetek rá erre az útra. Viszont akaratlanul, húsevés nélkül is támogathatod azokat az állattartókat, akik ketrecekben, napfény nélkül, összetömörítve tartják az állatokat, és mindenféle gyógyszerrel, hormonnal kezelik őket, meg vacak kajákkal etetik őket, hogy több legyen a húsuk, zsírosabbak legyenek, több tejet adjanak (szarvasmarhák esetében). Szóval azzal, hogy megveszel mondjuk egy liter tejet, lehet, hogy épp egy szerencsétlen tehén kínzását támogatod.
Amúgy én is vega vagyok. A húsról simán lemondtam, de a tej sajna mindig is a kedvencem volt, úgyhogy amikor erre rájöttem, onnantól nem veszek bolti tejet és tojást, hanem piacról/háztól szerzem be.
Faluról hozzuk haza a tojást, a tejtermékeket. Ismerem a körülményeiket, és nagyon jól vannak tartva azok az állatok :) Szóval nincsenek megkínozva meg semmi ilyesmi.
15/L
Viszont mi igenis boltit veszünk, nagyon nagy anyagi keret kell ehhez is, nem hogy még a bio kajákhoz... Jó, nem mondom, hogy a leggagyibb sz*rt is hazavisszük(különösen én, a család egyetlen vegetariánusa nem), hanem igyekszünk a jobb félékből válogatni...
Ez marhaság...miért kínoznék egy tehenet a liter dobozos tejemmel, amit megveszek és megiszok? :O Nem hiszem, hogy szenved az a boci, mikor fejik...(hozzáteszem, hogy nem álltavédelemből lettem vegetariánus, hanem berögződés, és egy 4éves étkezési zavar után nincs rá szükségem, úgy érzem.)
Különben is: aki tojást, tejet, sajtot, joghurtot eszik, csak húst nem, az pótol mindenféle hiányosságot, főleg a tojás által...
18L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!