Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vannak itt vegák?

Vannak itt vegák?

Figyelt kérdés
2010. dec. 31. 16:05
1 2 3
 1/28 A kérdező kommentje:

A szüleim nem engedik,de én nagyon szeretnék az lenni.

Nektek hogyan viszonyult hozzá a családotok?Nehéz volt lemondani a húsról?Miért lettetek vegák?És drága vegetáriánusnak lenni?

15/L

2010. dec. 31. 16:05
 2/28 anonim ***** válasza:
68%

Nekem nagynehezen belenyugodtak, bár apám ordítozott velem, meg tömte belém a húst. Már úgy születtem hogy vega vagyok:D

több okból nem eszem meg

nem szeretem, egyszerűen hányingerem van ha csak a húsra gondolok, vagy bármilyen állati "részre" kivéve a tejtermékeket

nekem ez olyan mintha valaki mást, ugyértem egy embert ennék meg vagy éppen egyik barátomat. mert ennyi erőből mondjuk téged is megehetnének.

és ugy érzem nincs is szükségem ilyesfajta dolgokra.

Am én lakto-vegetáriánus vagyok. A szüleidnek meg kell érteniük hogy ez a te döntésed te igy akarod, ha nem értik meg akkor várj amig 18 nem leszel.

18L

2010. dec. 31. 16:17
 3/28 A kérdező kommentje:

én azért szeretnék az lenni,mert nem tudom megérteni,hogy állatokat miért vágnak le.nekem senki ne magyarázza be,hogy ezért tenyésztik őket.nemérdekel.ennyi erővel az embereket is ezért tenyészthetnék.meg a csirke se jön oda és vág le téged...

am köszi a választ :) de ahogy a szüleimet ismerem,nemnagyon fogja érdekelni őket,hogy így döntöttem..

2010. dec. 31. 16:19
 4/28 anonim ***** válasza:
74%

Dejó végre nem csak én gondolom igy, nagyon okos vagy e téren 15 éves létedre:D

Nemtudom mi legyen valahogy meg kell engedjék, én nem értem mit nem lehet ezen megérteni, megengedni????

2010. dec. 31. 16:23
 5/28 A kérdező kommentje:
anyunak az a baja,hogy majd cipelhet orvoshoz,ha nem eszek húst,meg nem fog nekem külön vegetáriánus ételeket főzni,mert drága,és aputól is megint ő kap,hogy miért engedi (elváltak)
2010. dec. 31. 16:42
 6/28 A kérdező kommentje:
ja és a legjobb,hogy azt sem engedi,hogy elmondjam miért,mert rögtön ordítani kezdett velem,..
2010. dec. 31. 16:43
 7/28 anonim ***** válasza:
26%

Felőlem lehettek vegetariánusok, te az tény, hogy a húsban több olyan alkotóelem is megtalálható, ami elengedhetetlen az emberi szervezet számára.

[link]

B.U.É.K.!

2010. dec. 31. 17:30
 8/28 anonim ***** válasza:

hello,

Hello,

Az én családom is ellenezte, pedig 19 éves voltam. Ha valóban elszánt vagy a vegetárius útra sok önállóságra lesz szükséged (értsd meg kell tanulnod főzni magadra) és kreativitásra, hogy megtanuld elkészíteni az új ízeket.

Fontos lenne sokat olvasnod erről az életmódról, hogyan állítsd össze az étrended, hogy változatos legyen minden szempontból.

Az átállás néhány hónapot, fél évet is tarthat míg teljesen átállsz. Csinálhatod egyik napról a másikra, de lehetsz fokozatos a vegetáriussá válásban. A fontos hogy ne erőszakold meg a tested, lelked.

Néhány oldal / könyv ami segít az elindulásban:

[link]

[link]

[link]

[link]

Könyvek amiket ajánlok:

J.D. Pamplona Roger: Új életforma: könyv az egészséges táplálkozáshoz, Bp. Advent Kiadó, 2001

NEWSTART KONYHA Szerk. Csalami László és Csalami

Napfényes receptek, 1., 2. és 3. rész, Napfényes Élet Alapítvány, Budapest, 2005.

Lászlóné; Bp., Advent kiadó, 2002.

ha van még kérdésed, keress bátran. Én 10 éve csinálom ezt az étrendet és nagyon jó egészségnek örvendek.

giyandeva@freemail.hu

2010. dec. 31. 17:50
 9/28 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen :)

hát a fokozatossággal nem lesz gond,mert eddig is csak csirkét meg pulykát ettem :)

2010. dec. 31. 17:52
 10/28 anonim ***** válasza:

Én 13 éves korom óta vagyok az, a családom elfogadta, néha piszkálnak vele, és bár ők poénnak gondolják, szerintem annyira nem vicces a dolog. Viszont sosem erőltették, hogy egyek húst, úgyhogy ezzel nem volt problémám. Egyedül a 80 éves nagypapám nem tudta feldolgozni a dolgot, de ez más kérdés :D

Én is azért lettem vega, mert már jó ideje viszolyogtam a hústól, a tudattól, hogy ezek élő, érző állatok lemészárolt maradványai. Nem nyugtatott meg az, hogy őket erre tenyésztették, mert nem bírtam megérteni, hogy hogy lehet bármit is a saját "élvezetünk" kedvéért lemészárlásra tenyészteni?! Gusztustalannak tartottam, és amint rágondoltam, hányingerem lett. Egyre kevesebbszer nyúltam a húshoz, kipiszkáltam a kajából, aztán egy nap úgy döntöttem, hogy soha többet nem eszek, ennyi.

Egyáltalán nem volt nehéz lemondanom róla, mert már rég undorodtam tőle, és azóta sem éreztem soha azt, hogy kedvem lenne enni. Büdös, gusztustalan az állaga, és nem akarok mások szenvedésén jóllakni.

Egyébként kislány, ha komolyan gondolod, közöld a szüleiddel, és kész. Ne érdekeljen, hogy problémáznak rajta, mert nincs joguk a te lelkiismereted árán etetni téged mindenféle döggel. Ha a szüleid nem akarnak neked húsmenteset sütni-főzni, akkor meg kell tanulni sajnos.

Annak a válaszadónak, aki azt mondta, hogy a hús sok fontos dolgot tartalmaz: a hús semmit nem tartalmaz, amit a tejtermékek, tojás és a növények ne tartalmaznának. Kivéve az omega 3 zsírsavat, ami a halakban található meg szinte kizárólag, meg más tengeri herkentyűkben. Ezen viszont nem aggódnék, tekintve azt, hogy a magyar ember évente nagyon kevésszer eszik halat, de a legtöbb semmikor, vagy max. karácsonykor, ez pedig kb. semmi a szervezetünknek. Lehet nélküle élni. Ettől eltekintve a vegák sokkal több vitaminhoz és ásványi anyaghoz jutnak a növények által, mint a többnyire sülhús-sültkrumpli menün élő mindenevők, hiszen ők nagyon ritkán fogyasztanak zöldségeket, gyümölcsöket, teljes kiőrlésű magvakból készült ételeket, és akkor sem a kellő mértékben. Valamint az összes esszenciális aminósav is megtalálható a növényekben, tejtermékekben, tehát ez sem probléma.

2011. jan. 1. 15:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!