Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vannak itt vegák?

Vannak itt vegák?

Figyelt kérdés
2010. dec. 31. 16:05
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
köszi a válaszodat.De még mindig félek,hogy anyu nem engedi..Nem tudok mit csinálni.Megpróbálhatom elmagyarázni neki,de félek h megint veszekedés lesz belőle..Most írtam egy 4 oldalas szöveget a vitaminokról,zöldségekről,hogy mire kell figyelni meg ilyenek.Megpróbálom ezt odaadni neki,hátha így felfogja végre,hogy komolyan gondolom.Szórítsatok lécci :) :(
2011. jan. 1. 15:15
 12/28 A kérdező kommentje:
Bár igazából így átgondolva nem anyutól parázok,hanem aputól.Mert elváltak,és biztos,hogy ha apu megtudja,megint anyu lesz a hibás,hogy hogy engedhette meg stb..Annak meg egyenesen semmi értelme,hogy elmagyarázzam neki,miért döntöttem így
2011. jan. 1. 15:42
 13/28 anonim ***** válasza:

Mutasd meg nekik ezt a kérdést. :)

Hátha.

2011. jan. 1. 16:26
 14/28 anonim ***** válasza:

Nekem csak a nagyszüleimmel van a gond. Azok aztán tudnak okoskodni. Mindig a fehérjével jönnek, pedig szerintem nem is tudják mi az. Már elnézést.

A hüvelyesek rengetek fehérjét tartalmaznak. Én is lakto-ovo vagyok, bár tojást már nem igazán eszek, csak sütikbe téve. Amúgy nem igazán kívánom már azt sem. Közel 2 éve vagyok vega (ANYUKÁMMAL), és az ég adta világon semmi bajom.

Ki lehet hozni olcsón is. Szerintem csak nagyzolás amit néhány veha művel. Felesleges összevásárolni minden eddig ismeretlen dolgot. Ha számodra megfelel a főzelék, levesek, gyümölcslevek, víz, tea, szereted a zöldségféléket, akkor semmi baj. Egészséges vagy.

Évente egyszer szoktam meglátogatni az orvost, azt se azért, mert olyan beteg vagyok, hanem hogy vegyen vért. Minden eredményem kitűnő volt.

Vannak könyvek is a vegetáriánus életmódról, mi neten rendeltük, ha gondolod te is vedd meg.

Ami még az árakat illeti. Semmivel nem drágább, mint két kiló csirkecomb, ami már közel 1800ft.

A kenyeret mi itthon szoktuk sütni kenyérsütőben. Ha veszel teljes kiőrlésű rozslisztet, és teszel a fehér liszthez 10dkg-ot (mi 50 dkg fehér, 10dkg rozslisztből készítjük), akkor kész a rozskenyér, ami sokkal egészségebb, mint azok a puffasztott vackok a nagyáruházakban.

A családot viszont ne engedd, hogy leeszéljen.

Ha esetleg szeretnél vega lenni, de megkívánod a húst, akkor egyél halad (de csak ha nem akarod megszegni az elveidet).

Vannak fokozatok is.

-szemi-vegetáriánus (halat eszik, de más húst nem),

-lakto-ovo (tej-tojás lecsúszik még),

-vegán (tej-tojás-hús menetesen étkezők).

Mi egyébként rengetek új ételt találtunk ki. A zöldségek teljesen beindították a fantáziánkat. Eszméletlen mennyi minden van.

A legtöbb "hétköznapi" étrendű ember a krumpli és a rántott hús programot pártolja. Általában az a baj a rokonsággal és a többiekkel, hogy nem értenek hozzá. Azt hiszik fogyókúrázik, vagy játsza az eszét, meg ilyesmik.

Én mondjuk azért lettem vega, mert egy élő szervezetet befalni nekem gusztustalan, és embertelen. És az emberek miért nem eszik meg a csontot? Egy CSÚCSragadozónak azt is megkellene enni. Szóval vannak aggályok rendesen.

Én csak kitartást, és bátorságot kívánok.

2011. jan. 1. 18:55
 15/28 anonim ***** válasza:

És 13 éves lány vagyok. Mégegyszer sok szerencsét neked.

Ha tényleg szeretnél vega lenni (nagyon-nagyon), akkor ne érdekeljen a sok "mégpedig húst enni kell, azért van", meg "anélkül beteg leszel, mert akkor honnan veszel vitamint?" komment.

2011. jan. 1. 19:06
 16/28 anonim ***** válasza:
52%

Sajnos még erősen tartja magát a tévhit, miszerint a húsra szüksége van az emberi szervezetnek, pedig:

"A hús fogyasztásának következményei

(Orvosi megfigyelések és tudományos közlemények felhasználásával)

* Rövidebb élet (lásd: az eszkimók átlagéletkora 35-40 év, a vegetárius hunza népé 80-90 év)

* Növeli a vér koleszterinszintjét

* Növeli a vér zsírszintjét

* Szív- és érrendszeri betegségeket okozhat magas zsír- és koleszterintartalma miatt

* Növeli a szívinfarktus és az agyvérzés kockázatát

* Degeneratív mozgásszervi betegségeket okozhat (ízületi gyulladás, köszvény, reuma, stb.) a hús lebomlása során képződő húgysav lerakódása miatt

* Gátolja az immunrendszer működését

* Növeli a fertőzésre való hajlamot

* Hozzájárul a csontritkuláshoz és a fogromláshoz kalciumrabló hatása miatt

* Fogínybetegségeket idézhet elő savasító hatása miatt

* Károsan magas savszintet hozhat létre a gyomorban és a nyálban

* Hozzájárul a gyomorhurut kialakulásához

* Gyomorfekélyt, nyombélfekélyt okozhat a túl magas fehérjetartalom miatt

* Elősegíti a bakteriális rothadást a belekben

* Vékonybél-gyulladást okozhat a rothadó lebomlási termékek miatt

* Székrekedést okoz az alacsony rosttartalma miatt

* Hozzájárulhat az aranyér kialakulásához

* Hozzájárul a vastagbél-gyulladás kialakulásához

* Növeli a vastagbélrák kockázatát

* Elősegíti a kőképződést (epekő, vesekő)

* Elősegíti a bélférgek elszaporodását

* Hozzájárul az allergiás megbetegedések kialakulásához (szénanátha, asztma)

* Gyorsítja az öregedési folyamatokat, ráncosodást és őszülést okozhat

* A belső elválasztású mirigyrendszer zavarait okozza a magas hormontartalma miatt

* Hozzájárulhat a meddőség kialakulásához, csökkentheti a spermiumok számát és mozgékonyságát

* Elősegíti a gyulladásos folyamatok kialakulását és fennmaradását

* Hozzájárul a menstruáció előtti tünetek és a petefészek-gyulladás kialakulásához

* Prosztataproblémákat okozhat

* Migrén, fejfájás okozója lehet

* Közrejátszik az elhízás kialakulásában magas zsírtartalma miatt

* Fáradékonyságot, álmatlanságot, gyengeségérzetet idézhet elő

* Idegrendszeri problémákat, nyugtalanságot, csökkent összpontosító- és gondolkodóképességet okozhat

* Az állattenyésztésben használt gyógyszerek maradványainak felhalmozódását okozhatja a szervezetben

* Bőrkiütéseket, bőrfoltosodást és egyéb bőrbetegségeket okozhat

* Rontja az anyatej minőségét

* Felborítja a test sav-bázis egyensúlyát

* Hozzájárulhat a cukorbetegség kialakulásához

* Daganatos megbetegedéseket okozhat: gyomorrákot, bélrákot, májrákot, veserákot, stb., a felhalmozódó lebomlási mérgek miatt

Orvosi tanulmányok bizonyítják, hogy a vegetáriánus ételeket könnyebb megemészteni, többféle tápanyagot tartalmaznak, és kevésbé terhelik meg szennyeződéssel a testet. A vegetáriánusok kevésbé érzékenyek a főbb betegségekre melyek a mai kor emberét érintik, így hosszabb, egészségesebben, produktívabb életet élnek. Kevesebb fizikai problémájuk van, ritkábban járnak orvoshoz, kevesebb fogproblémájuk és kisebb orvosi költségeik vannak. Az immunrendszerük erősebb, a testük tisztább, finomabb és bőrük szebb."

2011. jan. 1. 22:45
 17/28 anonim ***** válasza:
49%

én meg 30 éve eszek húst.Érdekes a felsoroltak közül semmilyen bajom nincsen.

Az utolsó hozzászólásnak maximum annyi alapja van,hogy aki vegetáriánus étrende tér át az KÉNYTELEN sokkal több zöldséget,gyümölcsöt,magvakat stb fogyasztani-ennél fogva a hús hiányát leszámitva a legtöbb vegetáriánus egészségesebben étkezik egy átlagembernél.

Én egész életemben sportoltam, normálisan étkezem nem szeméttel tömöm magam,nagyüzemi hormonbajos húst nem ettem évek óta...

De ráfoghatom arra is az egészségemet,hogy a HÚS miatt van,közben mindnyájan tudjuk,hogy nem,nem a hús tett egészségessé hanem az egészséges komplex táplálkozás és az életmódom. Úgyanigy a vegákat sem a hús mellőzése fogja egészségessé tenni.

Ez csak az én véleményem,nem erőltetem rá senkire. Ma egyszerűen divatos vegának lenni,a kövéreknek meg egészséges életmód helyett nőklapja csodadiétákat meg "tisztitókúrákat" tartani..

Majd lecseng ez a hullám is

2011. jan. 2. 01:43
 18/28 anonim ***** válasza:
0%

Kedves utolsó.

Nem divat vegának lenni, csak egyszerűen ma sokan megtehetik, és meg is teszik. Ha nem tetszik a kérdés nem kötelező válaszolni és nem muszáj ilyesmivel gúnyolódni, hogy majd ez a divatirányzat is elmúlik, mert mindannyian tudjuk, hogy ez nem divat, hanem egy vállalt életforma.

Egyébként a kérdezőnek sem nyújtottál hasznos választ, ugyanis a kérdésében sehol nem szerepelt, hogy ki az, aki húst eszik, de még egészséges.

Hidd el, nélküled is éri elég atrocitás azokat, akik mernek értelmesen gondolkodni, és hallgatni a lelkiismeretükre az állatmészárlás ellen, nincs szükség még rád is. Menj, és örvendj neki máshol, hogy része vagy a húspiacnak meg ennek a hatalmas bebeszélőiparnak, de ne minket piszkálj.

2011. jan. 2. 03:07
 19/28 anonim ***** válasza:

Egyébként kérdező, azt hiszem a drága-e vegetáriánusnak lenni kérdésedre még senki nem válaszolt, úgyhogy most megteszem: önmagában nem. A zöldségek, hüvelyesek, gyümölcsök olcsóbbak mint a nagymértékű húsfogyasztás, viszont arra számítanod kell, hogy a családodnak így többe fogsz kerülni, mert ők maguknak továbbra is megveszik a húst, neked viszont pluszba kell majd vásárolniuk.

Bár szerintem túl sokba nem kerül, én max. 10.000-ből kijövök egy hónapban, de ennél azért jóval kevesebből is megoldható, mert én pl. gyakran eszem vega étkezdében vagy veszek szendvicset, péksüteményeket ahelyett, hogy kaját csomagolnék magamnak (egyetemista vagyok).

Persze a szüleidnek nem fog ennyi kiadást jelenteni azért, mert én ugye magamnak veszem a kenyeret, tejet, stb-t is, ami meg van egy normál háztartásban alapból:)

2011. jan. 2. 03:17
 20/28 anonim ***** válasza:
8%

ma 01:43!

Azért, mert sikerült 30 piros lámpán áthajtanod, attól az még nem egészséges.Ha körültekintőbb lennél, láthatnád az út szélén a kereszteket.

2011. jan. 2. 07:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!