Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Akik régóta vegetáriánusok, a...

Akik régóta vegetáriánusok, a laborleletük milyen?

Figyelt kérdés

Ha min.10-20 éve húsmentes táplálkozású vagy, jók az eredményeid? Ha nem, mi lett sok vagy kevés a leleted szerint?

Csak mert olvastam egy kommentet, hogy 35 éve vegetáriánus nőnek most nagyon rossz lett az eredménye, és ezt a hús hiányávsl magyarázzák.

Tudom hogy elvileg vérszegény lehet így az ember de azon kívül még mi?

tegnap 08:59
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
52%
Feltételezem, nem túl jó, ez a szervezet lassú kikészítése.
tegnap 09:01
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Ez amúgy érdekes téma. Én nem vagyok kimondottan vegetáriánus, de vagy 7-8 éve nem kívánom a húst. Így évente talán 1-szer eszek. Halat viszont többször. Jó, tudom, az is hús, de azt valahogy többször kívánom. 58 éves vagyok, a laboreredményem szinte tökéletes. Szóva engem is érdekelne, ha valaki valóban hosszú ideje nem fogyasztott húst, mit tapasztal.
tegnap 09:32
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

"régóta vegetáriánusok, a laborleletük milyen?"

8 évig folytattam növényi (plant-based) táplálkozást. Ugyanolyan tökéletesek voltak a laboreredményeim közben, mint előtte vagy azóta. Nem egészségügyi okokból hagytam abba, hanem mert összeköltöztem a menyasszonyommal, aki brutálisan válogatós növényi élelmiszerek terén, így gyakorlati szempontból mindketten kompromisszumot kötöttünk a főzésben.

"35 éve vegetáriánus nőnek most nagyon rossz lett az eredménye, és ezt a hús hiányávsl magyarázzák"

Ki ez a nő? Mit jelent, hogy rossz lett az eredménye? Mi lett rossz neki? Miért pont a hús hiányával magyarázza, amikor millió más tényező befolyásolja még a laboreredményeket?

"elvileg vérszegény lehet így az ember de azon kívül még mi?"

Mivel a színhúsok minimális mikrotápanyag értékkel bírnak, ezért elhagyásuk akkor tud gondot okozni, ha ezzel egészségtelen mértékben lecsökken a kalória/fehérje beviteled, vagy ha a színhúsokat valamilyen dietetikailag problémás (pl. ultrafeldolgozott) élelmiszerekre cseréled.

tegnap 09:47
 4/12 anonim ***** válasza:
73%
Létezik egészséges, teljes vegetáriánus étrend. Alap táplálkozástudományi ismeretekkel bárki kepes rá. Csak nem az a többség. Pl figyelni kell a nehehebben bevihető anyagokra mint b12 meg vas
tegnap 10:17
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Van egy közel 70 éves hölgy ismerősöm, aki kb 15 éve vegetáriánus. Mind a mai napig fut, edz, úszik, konditerembe jár, olyan energikus hogy sok harmincéves megirigyelné. A laborleleteit még soha nem láttam persze, de feltételezem, hogy egészséges.

Ami viszont feltűnő volt, hogy miután elkezdett vega lenni kb egy év alatt 15-20 évet öregedett az arca és a bőre. Azóta is ugyanolyan múmia, csak nagyon energikus.

tegnap 10:41
 6/12 anonim ***** válasza:
82%
20 éve vagyok vega, legutóbb a neurológusom jegyezte meg a nagylaboromat látva, hogy "maga jól csinálja ezt a vegaságot"! Jegyzem meg semmi különöset nem csinálok egyszerűen csak nem eszek húst, tejterméket és tojást nagyon-nagyon ritkán ha benne van valamiben igazából azt csak akkor.
tegnap 11:07
 7/12 anonim ***** válasza:
43%
6 évig voltam vegetáriánus (nem vegán) és sokat romlottak az eredményeim akkor. Habár minden a normál tartományban volt, de nagyon az alsó határt súrolta. Vérnyomásom vészesen alacsony volt. Midig sápadt voltam és erőtlen. Utána visszatértem a húsra, napi többször eszem húst már 20 éve és tökéletesek lettek az eredményeim.
tegnap 11:31
 8/12 anonim ***** válasza:
74%
Mármint milyen vega, olyanra gondolsz aki egészségesen eszik vagy olyanra aki csak gyorskajával tömi magát pl?
tegnap 13:11
 9/12 anonim ***** válasza:
35%
Az igaz, hogy öregebbeknek néznek ki, aszottabb a testük, sápadtabbak. Nincs egészséges külsejük, legyenek akármilyen fittek. Amikor 10 év után felhagytam a vegetáriánus étkezéssel, szinte megfiatalodtam, élettel teli lett az arcom is.
tegnap 13:21
 10/12 anonim ***** válasza:
54%
Hetes, nem azért lett alacsony minden értéked, mert nem ettél húst, hanem mert fogalmad sincsen a vegetáriánus táplálkozásról :D
tegnap 14:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!