Akik régóta vegetáriánusok, a laborleletük milyen?
Ha min.10-20 éve húsmentes táplálkozású vagy, jók az eredményeid? Ha nem, mi lett sok vagy kevés a leleted szerint?
Csak mert olvastam egy kommentet, hogy 35 éve vegetáriánus nőnek most nagyon rossz lett az eredménye, és ezt a hús hiányávsl magyarázzák.
Tudom hogy elvileg vérszegény lehet így az ember de azon kívül még mi?
"régóta vegetáriánusok, a laborleletük milyen?"
8 évig folytattam növényi (plant-based) táplálkozást. Ugyanolyan tökéletesek voltak a laboreredményeim közben, mint előtte vagy azóta. Nem egészségügyi okokból hagytam abba, hanem mert összeköltöztem a menyasszonyommal, aki brutálisan válogatós növényi élelmiszerek terén, így gyakorlati szempontból mindketten kompromisszumot kötöttünk a főzésben.
"35 éve vegetáriánus nőnek most nagyon rossz lett az eredménye, és ezt a hús hiányávsl magyarázzák"
Ki ez a nő? Mit jelent, hogy rossz lett az eredménye? Mi lett rossz neki? Miért pont a hús hiányával magyarázza, amikor millió más tényező befolyásolja még a laboreredményeket?
"elvileg vérszegény lehet így az ember de azon kívül még mi?"
Mivel a színhúsok minimális mikrotápanyag értékkel bírnak, ezért elhagyásuk akkor tud gondot okozni, ha ezzel egészségtelen mértékben lecsökken a kalória/fehérje beviteled, vagy ha a színhúsokat valamilyen dietetikailag problémás (pl. ultrafeldolgozott) élelmiszerekre cseréled.
Van egy közel 70 éves hölgy ismerősöm, aki kb 15 éve vegetáriánus. Mind a mai napig fut, edz, úszik, konditerembe jár, olyan energikus hogy sok harmincéves megirigyelné. A laborleleteit még soha nem láttam persze, de feltételezem, hogy egészséges.
Ami viszont feltűnő volt, hogy miután elkezdett vega lenni kb egy év alatt 15-20 évet öregedett az arca és a bőre. Azóta is ugyanolyan múmia, csak nagyon energikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!