Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Van olyan vegán sajt, aminek...

Gertike99 kérdése:

Van olyan vegán sajt, aminek jó íze van?

Figyelt kérdés

Mielőtt bárki is nekem esne, nem vagyok sem vega sem vegetáriánus, egyszerűen csak tejérzékenységben szenvedek.

Kóstoltam már kétféle vegán sajtot, az egyiknek Vegán tömb a neve, és cheddar sajt ízesítésű, a másik meg a Vegajó Trapi névre hallgató sajt volt. Egyik se ízlett nagyon, és ez elgondolkodtatott, hogy van-e egyáltalán olyan vegán sajt, aminek viszonylag jó íze van.

A segítséget előre is köszönöm.

2023. aug. 31. 23:31
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
53%
A sparban lehetett egy időben kapni finom vegán sajtot, de persze már nincs. Én azon kívül csak Görögországban ettem, de az iszonyat finom, most pont hoztak is nekem belőle, de itthon sajnos nem kapni.
2023. szept. 1. 23:58
 12/24 anonim ***** válasza:
18%
A laktózmentes sajt nem jó?
2023. szept. 2. 06:51
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
12-es: a tejérzékenység nem feltétlen laktózérzékenységet jelent, sokaknak tejfehérje-érzékenységük (is) van.
2023. szept. 2. 08:33
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
9: meg tulajdonképpen a természet semmit nem adott nekünk, mert szinte mindent mi nemesítettünk, kereszteztünk, oltottunk, tenyésztettünk az elmúlt évezredekben, és egyre gyorsabban képesek vagyunk erre...
2023. szept. 2. 12:25
 15/24 anonim ***** válasza:
14: és vajon megéri/megérte-e, ha egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy a teljes értékű növényi étrend a legjobb a szervezetnek, a környezetnek, és persze az összes többi élőlénynek is akiket jelenleg pusztítunk.
2023. szept. 2. 12:34
 16/24 anonim ***** válasza:
17%
Most épp a vega/vegán a mennyországba vezető út, öt éve a ketogen, nyolc éve a húsalapú gluténmentes paleo, stb volt a megváltás. Nem tudom komolyan venni ezeket, ne haragudj.
2023. szept. 2. 12:44
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

16-os: legalább a kérdést olvastad volna el, mielött hülyeséget írsz válasz helyett.

A kérdésben szó sincs vegánságról, sem semmiféle megváltásról!

2023. szept. 2. 16:15
 18/24 anonim ***** válasza:
74%

Ez a kérdés mostanában rendszeresen felbukkan akár vegán csoportokban, akár nyílt fórumokon is mint ez. A mindenevők is és a vegánok is fanyalogni szoktak, hogy hát ezek a vegán "sajtok" egyáltalán nem hasonlítanak az eredetire és hogy borzalmas az ízük.

Hogy nem hasonlít az eredetire: még jó hogy nem, hiszen az alapjuk nem tehéntej vagy akárcsak valami növényi tej/ital, hanem általában valami természetes növényi zsír: kókuszzsír/-olaj és növényi keményítő.

Azok a sajtok, amiben a növényi zsír túl nagy százalékban szerepel (ilyen pl. a Vegajó Trapi), azok túlságosan zsírdúsak és emiatt valami nagyon furcsa állaguk és ízük van.

Olyan sajtok, mint a Violife termékcsalád, a veganchef cheddar sajtjai tökéletesen utánozzák egy standard tehéntejből készült sajt állagát. Az ízük is nagyon finom.

Tehát összegezve: a mindenevők részéről még csak-csak megértem, hiszen nekik kvázi érdekük is lehúzni a vegán sajtokat, de a vegánok fanyalgását egyáltalán nem értem. Csak a hosszú évtizedek alatt elrontott ízérzékeléssel tudnám magyarázni.

Végül 4-es: az ízük pont azért jó, mert természetes anyagokkal és aromákkal sikerül egyfajta sajtízt utánozniuk.

"A legtöbb tele van minden féle vegyszerrel" - ez egy hatalmas félrevezetés, semmiféle káros vegyszer (mesterságes állományjavító vagy tartósítószer) nincsen ezekben a természetes vegán sajtokban.

Szomorú látni, hogy még vegán oldalon is mennyi a megvezetett és egyszerűen csak félretájékozott, félinformációkból dolgozó egyén!

2023. szept. 3. 10:46
 19/24 anonim ***** válasza:
64%

18-as!

Szerintem jókat írtál, de azt nem értem, hogy a mindenevőknek miért lenne érdekük lehúzni a vegán sajtokat.

2023. szept. 3. 11:07
 20/24 anonim ***** válasza:
74%
Már hogy ne volna érdekük: hiszen minden ami vegán, az ellentétes a mindenevéssel, tehát ha csak kicsit is terjed, kicsit is jobban elfogadtott lesz, az úgymond az ő életterükből vesz el és ezt nagyon is szeretnék elkerülni.
2023. szept. 3. 11:14
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!