Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Van olyan vegán sajt, aminek...

Gertike99 kérdése:

Van olyan vegán sajt, aminek jó íze van?

Figyelt kérdés

Mielőtt bárki is nekem esne, nem vagyok sem vega sem vegetáriánus, egyszerűen csak tejérzékenységben szenvedek.

Kóstoltam már kétféle vegán sajtot, az egyiknek Vegán tömb a neve, és cheddar sajt ízesítésű, a másik meg a Vegajó Trapi névre hallgató sajt volt. Egyik se ízlett nagyon, és ez elgondolkodtatott, hogy van-e egyáltalán olyan vegán sajt, aminek viszonylag jó íze van.

A segítséget előre is köszönöm.

2023. aug. 31. 23:31
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
50%
Nincs, mivel a sajt alapja a tej. Próbálj sajt helyett mást tenni a szendvicsre. Tofuból például lehet jó feltétet csinálni, csak ne úgy kezdd el enni, hogy te most sajtot eszel.
2023. szept. 1. 04:56
 2/24 anonim ***** válasza:
81%
Ha sajt ízt vársz tőle, akkor sajnos nincs. Ezek a vegán pótlékok leginkább az adott élelmiszer állagát tudják pótolni, ízükben köszönőviszonyban sincsenek a valódival.
2023. szept. 1. 07:11
 3/24 anonim ***** válasza:
80%
Az ízlés egyéni dolog de szerintem nincs
2023. szept. 1. 07:25
 4/24 anonim ***** válasza:
62%

Vegánként:

1. Ezek esetleg kicsit hasonlítanak az eredetire állagban meg színben, de ettöl még nem jó az ízük.

2. A legtöbb tele van minden féle vegyszerrel, amire sokan túlérzékenységgel, allergiával reagálnak.

2023. szept. 1. 08:36
 5/24 anonim ***** válasza:
89%
Egy gödi pizzeriaban ettem vegán sajttal pizzat, azon sztem finom volt, de nem tudom milyen sajt
2023. szept. 1. 09:25
 6/24 anonim ***** válasza:
100%

Az a két sajt amit felsoroltál szerintem nem jó egyből, érezni egy erős mellékízt.

Ami nekem bejött:

Vegajó Mozzamio: ez magában is jobb mint a többi, de nem finom. Viszont ha melegszendvicsre vagy pizzára tennéd, arra tökéletes. Valahogy olvadva átalakul az íze, és tök jó lesz. Arra viszont figyelj, hogy kibontás után pár nap alatt megromlik.

Violife feta: ez nyersen is jó és sütve is, de utóbbi esetben folyós lesz.

Én már szeretem a trapit és a vegán tömb cheddart is, de miután vegán lettem én sem ettem sokáig.

2023. szept. 1. 10:22
 7/24 anonim ***** válasza:
87%

Ja és a lényeg: sörélesztő pehely! Ez mehet tésztákra.

Ennek még sajtosabb íze van a sajtnál is.

2023. szept. 1. 10:35
 8/24 anonim ***** válasza:
100%

Mi pl a violife “sajtot” szeretjük, pedig mellette amúgy eszünk normál sajtot is. :D de ennek valahogy máshogy jó az íze

Amúgy sörélesztő pehely 💯

2023. szept. 1. 11:23
 9/24 anonim ***** válasza:
50%

"Mielőtt bárki is nekem esne, nem vagyok sem vega sem vegetáriánus, egyszerűen csak tejérzékenységben szenvedek."

Miért esnének neked az első kettő miatt?

Amúgy nem "egyszerűen csak tejérzékeny" vagy, hanem nem vagy tehén, akinek a tehéntejet az evolúció szánta.

2023. szept. 1. 13:07
 10/24 anonim ***** válasza:
90%

Új vagy ezen az oldalon? Mindenkibe beleállnak aki vegán, vega, vagy csak simán plant based.

2023. szept. 1. 13:11
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!