Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Az emberek miért döntenek úgy...

Az emberek miért döntenek úgy hogy vegetáriánusok lesznek?

Figyelt kérdés

2023. aug. 14. 14:21
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/88 qborka ***** válasza:
30%

Minden szervezet más, nem mindenkinek lehet jó a vegán/húsmentes étrend.

Miután visszakerült a hús, illetve az állati zsiradék is a szervezetembe,nincs székrekedésem.

2023. aug. 15. 07:08
 12/88 anonim ***** válasza:
87%

Én undorodok a hústól, nálam csak annyit kell “elérnie” hogy ne kelljen húst ennem, erre 1000%-ban jó a vega étrend. :)

Abban igazat adok, hogy aki etikai, környezetvédelmi okból akar változtatni annak nem ez a legjobb választás.

2023. aug. 15. 08:23
 13/88 anonim ***** válasza:
26%
Az állati zsiradék azért más történet. Egészségtelen (bár azért károsnak nem mondanám). Én szinte csak száraz csirkemellet eszem, abból kerül belém pár gramm, és semmi ilyen jellegű problémám nincs. Ha azt is elhagynám, valószínűleg elvesztenék némi izomtömeget a meglévő kevésből is, de más probléma kis odafigyeléssel szerintem nem lenne.
2023. aug. 15. 08:24
 14/88 qborka ***** válasza:
83%
De az állati zsírhoz ugyanúgy le kell vágni az állatot,ezért etikai szempontból nincs különbség 🙂
2023. aug. 15. 11:26
 15/88 anonim ***** válasza:
20%
A 10-est lepontozzátok rendesen, de valaki cáfolni tudná esetleg? Azon kívül amit a 12-es írt van normális érv ellene?
2023. aug. 15. 11:54
 16/88 anonim ***** válasza:
97%

Kiskoromban ettem húst, de annyira sosem rajongtam érte, elvoltam nélküle is. Olyan 8-9 éves voltam, amikor a szüleimet rokonok meghízták egy disznóvágásra, én meg mentem velük (amúgy már apám is vegetáriánus, unokatesóm is, de én voltam az első a családban). Azóta nem eszem húst… Egy örök életre megundorodtam tőle, szóval nekem ez nem egy tudatos döntés volt, de el tudom képzelni, hogy ha ez nem történt volna meg, akkor kamaszként magamtól is vega lettem volna, mert egyébként nagyon állatbarát vagyok.

Amúgy 21 leszek, tehát már olyan 12 éve nem eszem húst és semmi bajom, minden rendben van, a vérképem is, nagyon ritkán vagyok beteg, az is csak egy kis nátha, nem vagyok gyengébb, fáradtabb és a fejlődésben sem maradtam alul, mindig olyan voltam, mint akármelyik másik gyerek.

2023. aug. 15. 22:42
 17/88 anonim ***** válasza:
77%

*meghívták

előző voltam, elírtam

2023. aug. 15. 22:43
 18/88 anonim ***** válasza:
84%
Az elsődleges indokom, hogy megundorodtam a hústól. Sem nyersen, sem elkészítve nem viselem el a szagát sem.
2023. aug. 17. 12:22
 19/88 anonim ***** válasza:
82%

"A 10-est lepontozzátok rendesen, de valaki cáfolni tudná esetleg?"

Ahhoz, hogy tojáshoz és a tejhez hozzájuss, nem szükséges az állatot elpusztítani. Ez a kizsákmányolós szöveg is csak a nagyüzemi állattartásta igaz, de annak léteznek alternatívái.

2023. aug. 17. 12:28
 20/88 anonim ***** válasza:
25%

A marhahús 90%-a a tejiparból kerül ki. A hím kiscsibéket egyből, a nőstényeket 1-2 év tojatás után nyírják ki. Borjakat majdnem egyből.

Minden állatot megölnek a tej és tojásiparban is. A háztájiban is, ami amúgy 1-2%-a az állattartásnak. Ezek nem jó érvek. Nincs alternatíva.

2023. aug. 17. 16:26
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!