Az emberek miért döntenek úgy hogy vegetáriánusok lesznek?
Minden szervezet más, nem mindenkinek lehet jó a vegán/húsmentes étrend.
Miután visszakerült a hús, illetve az állati zsiradék is a szervezetembe,nincs székrekedésem.
Én undorodok a hústól, nálam csak annyit kell “elérnie” hogy ne kelljen húst ennem, erre 1000%-ban jó a vega étrend. :)
Abban igazat adok, hogy aki etikai, környezetvédelmi okból akar változtatni annak nem ez a legjobb választás.
Kiskoromban ettem húst, de annyira sosem rajongtam érte, elvoltam nélküle is. Olyan 8-9 éves voltam, amikor a szüleimet rokonok meghízták egy disznóvágásra, én meg mentem velük (amúgy már apám is vegetáriánus, unokatesóm is, de én voltam az első a családban). Azóta nem eszem húst… Egy örök életre megundorodtam tőle, szóval nekem ez nem egy tudatos döntés volt, de el tudom képzelni, hogy ha ez nem történt volna meg, akkor kamaszként magamtól is vega lettem volna, mert egyébként nagyon állatbarát vagyok.
Amúgy 21 leszek, tehát már olyan 12 éve nem eszem húst és semmi bajom, minden rendben van, a vérképem is, nagyon ritkán vagyok beteg, az is csak egy kis nátha, nem vagyok gyengébb, fáradtabb és a fejlődésben sem maradtam alul, mindig olyan voltam, mint akármelyik másik gyerek.
*meghívták
előző voltam, elírtam
"A 10-est lepontozzátok rendesen, de valaki cáfolni tudná esetleg?"
Ahhoz, hogy tojáshoz és a tejhez hozzájuss, nem szükséges az állatot elpusztítani. Ez a kizsákmányolós szöveg is csak a nagyüzemi állattartásta igaz, de annak léteznek alternatívái.
A marhahús 90%-a a tejiparból kerül ki. A hím kiscsibéket egyből, a nőstényeket 1-2 év tojatás után nyírják ki. Borjakat majdnem egyből.
Minden állatot megölnek a tej és tojásiparban is. A háztájiban is, ami amúgy 1-2%-a az állattartásnak. Ezek nem jó érvek. Nincs alternatíva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!