Pad Thai Wokbar - az alaplé vegetáriánus?
Összetevő listát nem találok sehol. A honlapon vegán opcióhoz azt ajánlja, hogy “kérd alaplé nélkül”, a vegetáriánusnál meg csak arra figyelmeztet, hogy állati eredetű összetevőket tartalmaz.
Ez mit takar?
Valahol az írják, hogy a pad thai egyik fő összetevője a halszósz.
Tojással, tejtermékkel nincs problémám, csak hús/hal ne legyen benne.
A kérdezö szerint a vegetáriánusnál CSAK ANNYI VAN odaírva,h ogy állati eredetü összetevöt tartalmaz. AZT NEM, hogy "kivéve akkor, ha halat tartalmaz"!
Azt más oldalon olvasta, hogy "a pad thai egyik fő összetevője a halszósz" - ez nem ugyanarra vonatkozik!
Kereken 20 év ovo-laktóz vegetáriánusságal a hátam mögött kösz szépen, de nem kell az okítás, pontosan tudom, mi vagyok, épp ezért tettem fel a kérdést.
Több receptet is megnéztem, szakácskönyvben is olvastam, hogy a pad thai-ba, mint ételbe autentikusan szoktak halszószt is enni.
VISZONT: azt nem tudom, a fővárosban is népszerű Pad Thai Wokbar étteremlánc receptúrája szerinti “alapszósz” mit takar, ami a tésztákhoz jár. Mert egyébként emellé még rengeteg féle szószt lehet választani, meg úgy kombinálod össze a feltéteket, ahogy te szeretnéd.
Még soha nem ettem ott, ezért tettem fel a kérdést.
Kérdezö: hívd fel öket, és kérdezz rá, ha ugyanis feltüntetik azt, hogy mennyire vegán, illetve hogy állati összetevöt tartalmaz, akkor nagyon valószínü, hogy pontosabb összetételt is tudnak mondani.
Elvileg tényleg valószínü, hogy van benne halszósz, dekis esély van arra, hogy nem, vagy nem mindegyikben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!