Milyen technikával zsírtalanítjátok az alaplevet?
A hűtős (vagy most télen erkélyes) megoldással megdermed a zsír a tetején, amit le lehet kanalazni. De ez lassú, és energiapazarló, főleg ha a célom az alaplé továbbsűrítése forralással.
Gondoltam arra, hogy betöltöm egy PET palackba, lyukat fúrok a kupakra, befogom, megfordítom, és kiengedem a levet. Mielőtt a tetején úszó zsírréteg is leérne, visszafordítom és kész. Elég gettó megoldás, de jobb mint a hűtés-újramelegítés. Kíváncsi vagyok, van-e valakinek kevésbé dagonyás, de hasonlóan gyors technikája?
Az alaple tetején felgyűlt zsírt szalvétaval, vagy kenyerszelettel feliratod. Ehhez nem kell kihűlnie.
Minek kell amúgy zsirtalanitani?
Esetleg kanallal?
Vaaaagy jégen pihenteted a merokanalat, aztán ha jól lehűlt, belemartod a levesbe, így "rafagy" a zsír. Persze ehhez jó, ha nem túl meleg a leves.
Papírtörlővel jól le lehet szedni a zsírt. 4-5 törlő kell, de a legjobb.
Én a rendelt karácsonyi töltött káposztáról szedem így le.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!