Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Milyen technikával zsírtalanít...

Milyen technikával zsírtalanítjátok az alaplevet?

Figyelt kérdés

A hűtős (vagy most télen erkélyes) megoldással megdermed a zsír a tetején, amit le lehet kanalazni. De ez lassú, és energiapazarló, főleg ha a célom az alaplé továbbsűrítése forralással.

Gondoltam arra, hogy betöltöm egy PET palackba, lyukat fúrok a kupakra, befogom, megfordítom, és kiengedem a levet. Mielőtt a tetején úszó zsírréteg is leérne, visszafordítom és kész. Elég gettó megoldás, de jobb mint a hűtés-újramelegítés. Kíváncsi vagyok, van-e valakinek kevésbé dagonyás, de hasonlóan gyors technikája?

2022. jan. 14. 23:15
 1/8 anonim ***** válasza:
85%

Az alaple tetején felgyűlt zsírt szalvétaval, vagy kenyerszelettel feliratod. Ehhez nem kell kihűlnie.

Minek kell amúgy zsirtalanitani?

2022. jan. 14. 23:46
 2/8 A kérdező kommentje:
Több milliméternyi zsírról van szó, masszív egész csirkés vagy velőscsontos alapléről, nem éppen szalvétával felszippantós kategória. Azért kell zsírtalanítanom, mert a tiszta alaplére van szükségem egyéb felhasználásra, bár húslevesként is lezsíroznám, mert bőven az a kategória, amiért Mátyás király 20 botütéssel jutalmazta a kapzsi szakácsát :)
2022. jan. 15. 00:19
 3/8 anonim ***** válasza:
81%

Esetleg kanallal?

Vaaaagy jégen pihenteted a merokanalat, aztán ha jól lehűlt, belemartod a levesbe, így "rafagy" a zsír. Persze ehhez jó, ha nem túl meleg a leves.

2022. jan. 15. 00:43
 4/8 anonim ***** válasza:
19%
Semmivel, ugyanis nem szokott zsíros lenni, pedig teszek bele húst rendesen.
2022. jan. 15. 06:51
 5/8 anonim ***** válasza:
70%

Papírtörlővel jól le lehet szedni a zsírt. 4-5 törlő kell, de a legjobb.

Én a rendelt karácsonyi töltött káposztáról szedem így le.

2022. jan. 15. 08:37
 6/8 anonim ***** válasza:
65%
Lekanalazom. Nem kell túlbonyolítani
2022. jan. 15. 10:24
 7/8 A kérdező kommentje:
Kanalazással jól le lehet szedni a nagyját, de az utolsó vékony réteget nehéz. Kanalazás + papír kombó lesz
2022. jan. 15. 12:59
 8/8 A kérdező kommentje:
Véletlenül botlottam bele, de ez mekkora már! Mérőkancsó egy gombbal nyitható szeleppel az alján, 3:12-nél [link]
2022. jan. 21. 15:59

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!