A vegánok hogyan elégítik ki a
B12-vitaminszükségletüket?
Figyelt kérdés
Ez a vitamin csak állati eredetű élelmiszerekben, pl. húsban, májban, tejben található meg. Hiánya idegrendszeri károsodásokat okoz, ami a látás és a hallás károsodásához vagy teljes elvesztéséhez, illetve mozgáskorlátozottsághoz vezethet, tehát szükségünk van rá. De ha nem esznek semmi állati eredetűt, akkor hogyan jutnak hozzá?
Az hogy hülyeség, pótolni kell! Valami végonybél vagy mi, valóban előállít bizonyos mennyiségű b12-t, de azt a szervezet nem tudja hasznosítani! A 8-as válaszoló félinformáció birtokában van.
2022. febr. 24. 21:01
12/20 anonim válasza:
"Valami végonybél vagy mi".
Van tudás rendesen...
A vastagbél biomja állítja elő a hasznosítható B12 jó részét,vagy a növényi táplálékon levő baktériumok tartalmazzák.
A hús ételek főzve vannak,szóval nem tartalmaznak már B12 vitamint,mert tönkrement a hő hatására.Nyersen meg nem sokan eszik meg.
Egy kis wiki:
"A tévhittel ellentétben a B12-vitamint nem a növényevő állatok termelik, egyedül bizonyos baktériumok és archeák képesek az előállítására. Ezek a mikroorganizmusok megtalálhatóak azokon a növényeken, amelyeket a növényevő állatok megesznek; aztán bekerülnek az állatok emésztőrendszerébe, szaporodnak, beépülnek az állandó bélflórába, és itt termelik a B12-vitamint."
2022. febr. 24. 21:19
13/20 anonim válasza:
Lehet lepontozni,de a tények azok tények........
2022. febr. 24. 23:50
14/20 anonim válasza:
Előttem már sok hasznos választ kaptál, de étrendkiegészítő segítségével, sőt a mai legtöbb vegánok számára készült étel (növényi sajt, tejföl, tej"") már +B12-vel van dúsítva.
2022. febr. 25. 09:10
15/20 anonim válasza:
Van direkt tabletta / spray, illetve multivitaminokban is lehet.
Ezen kívül ha valaki vesz feldolgozott vegán cuccokat (pl. húspótlók, növényi tejek) akkor abban szokott lenni hozzáadott b12.
2022. febr. 25. 12:54
16/20 anonim válasza:
Egy egészséges bélflóra előállítja. Csak ha időnként szedsz antibiotikumokat akkor az egészséges bélflórádnak annyi. Ezért nincs a bolti húsokban sem mert azokat az állatokat antibiotikumozzák. Tehát érdemes megnézetni mindenkinek főleg hogy van genetikai eredetű B12 hiány is és ha szükség van rá pótolni.
De amúgy meg rengeteg mindenevő is B12 hiányos úgyhogy erről ennyit
2022. febr. 27. 14:56
18/20 anonim válasza:
A többség sehogy, az értelmesebb kisebbség étrendkiegészítő formájában viszi be.
2022. márc. 5. 18:07
19/20 anonim válasza:
Van vegán b12 vitamin, én myproteineset szedek.
2022. márc. 6. 18:17
20/20 anonim válasza:
#19 én is azt használtam egy darabig
De sajnos ciano-kobalamin formájában van benne a B12, aminek a töredéke szívódik fel, ezért kerestem olyat, ami metil-kobalamin formában tartalmazza, neked is ezt ajánlom.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!