Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A vegánok hogyan elégítik ki...

A vegánok hogyan elégítik ki a B12-vitaminszükségletüket?

Figyelt kérdés
Ez a vitamin csak állati eredetű élelmiszerekben, pl. húsban, májban, tejben található meg. Hiánya idegrendszeri károsodásokat okoz, ami a látás és a hallás károsodásához vagy teljes elvesztéséhez, illetve mozgáskorlátozottsághoz vezethet, tehát szükségünk van rá. De ha nem esznek semmi állati eredetűt, akkor hogyan jutnak hozzá?
2022. febr. 24. 18:13
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
64%
Az hogy hülyeség, pótolni kell! Valami végonybél vagy mi, valóban előállít bizonyos mennyiségű b12-t, de azt a szervezet nem tudja hasznosítani! A 8-as válaszoló félinformáció birtokában van.
2022. febr. 24. 21:01
 12/20 anonim ***** válasza:
36%

"Valami végonybél vagy mi".

Van tudás rendesen...

A vastagbél biomja állítja elő a hasznosítható B12 jó részét,vagy a növényi táplálékon levő baktériumok tartalmazzák.

A hús ételek főzve vannak,szóval nem tartalmaznak már B12 vitamint,mert tönkrement a hő hatására.Nyersen meg nem sokan eszik meg.

Egy kis wiki:

"A tévhittel ellentétben a B12-vitamint nem a növényevő állatok termelik, egyedül bizonyos baktériumok és archeák képesek az előállítására. Ezek a mikroorganizmusok megtalálhatóak azokon a növényeken, amelyeket a növényevő állatok megesznek; aztán bekerülnek az állatok emésztőrendszerébe, szaporodnak, beépülnek az állandó bélflórába, és itt termelik a B12-vitamint."

2022. febr. 24. 21:19
 13/20 anonim ***** válasza:
0%
Lehet lepontozni,de a tények azok tények........
2022. febr. 24. 23:50
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Előttem már sok hasznos választ kaptál, de étrendkiegészítő segítségével, sőt a mai legtöbb vegánok számára készült étel (növényi sajt, tejföl, tej"") már +B12-vel van dúsítva.
2022. febr. 25. 09:10
 15/20 anonim ***** válasza:
77%

Van direkt tabletta / spray, illetve multivitaminokban is lehet.

Ezen kívül ha valaki vesz feldolgozott vegán cuccokat (pl. húspótlók, növényi tejek) akkor abban szokott lenni hozzáadott b12.

2022. febr. 25. 12:54
 16/20 anonim ***** válasza:
50%
Egy egészséges bélflóra előállítja. Csak ha időnként szedsz antibiotikumokat akkor az egészséges bélflórádnak annyi. Ezért nincs a bolti húsokban sem mert azokat az állatokat antibiotikumozzák. Tehát érdemes megnézetni mindenkinek főleg hogy van genetikai eredetű B12 hiány is és ha szükség van rá pótolni.
2022. febr. 26. 23:58
 17/20 anonim ***** válasza:
68%

[link]

Így

De amúgy meg rengeteg mindenevő is B12 hiányos úgyhogy erről ennyit

2022. febr. 27. 14:56
 18/20 anonim ***** válasza:
30%
A többség sehogy, az értelmesebb kisebbség étrendkiegészítő formájában viszi be.
2022. márc. 5. 18:07
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Van vegán b12 vitamin, én myproteineset szedek.
2022. márc. 6. 18:17
 20/20 anonim ***** válasza:

#19 én is azt használtam egy darabig

De sajnos ciano-kobalamin formájában van benne a B12, aminek a töredéke szívódik fel, ezért kerestem olyat, ami metil-kobalamin formában tartalmazza, neked is ezt ajánlom.

2022. márc. 11. 17:37
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!