3 éves voltam, amikor abbahagytam a hús evést. Ekkor lépett le apám, és ekkor láttam egy disznóvágást is. A helyzet azért furcsa, mert irtózom a döglött állatoktól, nem eszem meg az olyan levest, amelyben főtt hús is. Hányingerem lesz, rosszul leszek. Henteshez nem tudok belépni se.
A hús azért káros, mert az embernek hosszú a bélrendszere, így a hús romlásnak indul, mielőtt végigérne rajta, mérgezi a szervezetet.Elsavasodást okoz, ennek következtében igen sok betegség kialakulhat.Az állati eredetű fehérje nehezebben válik felhasználhatóvá, a felesleges károsítja a májat és a veséket.A húsfogyasztás felelős a rákbetegségek kialakulásának nagy százalékáért.Szív és érrendszeri megbetegedésekhez vezethet a magas zsír, ill. koleszterintartalma miatt.
De van itt még agyvérzés, cukorbaj, köszvény, stb.,felsorolni is nehéz.
Egyértelmű, hogy az egészséges életvitelbe nem fér bele a hús fogyasztása!
2010. szept. 4. 10:55
12/26 anonim válasza:
Ha ez mind igaz lenne akkor én is és a testépítők 90% már rég el lenne temetve. A mottóm húst hússal! Napi szinten legalább fél kiló húst eszek meg. Mindent ami egyszer mozgott és nem rovar én azt megeszem: galamb, bárány, béka, hal, őz, ló, csirke, pulyka, sertés, marha, nyúl, vaddisznó, szarvas, kecske egyszóval mindent! Ha a macskát étkezésre tartanánk még azt is. És semmi bajom nincs, szerintem egészségesebb vagyok mint a vegák.
2010. szept. 4. 11:10
13/26 anonim válasza:
Egyrészt még nem tudod, hogy hány évtizedet fogsz veszíteni a táplálkozásod miatt, másrészt a statisztika engem igazol(persze mindkét oldalon vannak erősebb meg gyengébb "egyedek",és az is lehet, hogy te épp egy erősebb vagy, aki valamivel tovább fogja bírni).Felelőtlenség népszerűsíteni a húst, mert akkor azok is bátran belefoglalják az étrendjükbe, akik "pillanatok" alatt meghalnak tőle!
2010. szept. 4. 11:25
14/26 anonim válasza:
Szia! Engem is megszoltak már többen h "nem eszek meg semmit"... Az tény hogy csak a csirkemellet és a pulykamellet meg a halat eszem meg.. De nem is bánom. A disznó hús szagátol is kavarog a gyomrom.. Nyulat soha soha soha nem ennék ,nem az íze miatt.. de az jó hogy nem trendböl vagy vega.. De ez tényleg nem egésséges.. De a húst hússal sem egészséges. Szerintem valakivoel megkéne beszélned, vagy pszihologussal.
2010. szept. 5. 17:30
15/26 Böse válasza:
Kedves vegák. Én tudatosan figyelek a táplálkozásomra, elég sok húst eszek, ennek ellenére próbálom objektívan eldönteni hogy mi a legjobb a szervezetnek. Egyszer láttam egy videót a google videón és megrendültem, annyira manipulatív volt hogy majdnem bedőltem (ugyanezzel érveltek hogy általában a növényevőknek hosszú a bélrendszere, mint nekünk, de ez nagyon-nagyon közvetett és vitatható érv). A növényi táplálékok általában nagyon egészségesek, de ha nem esztek állati fehérjét (ha húst nem is, de legalább tojást vagy halat), akkor nagyon komoly hiánybetegségetek alakulhat ki pl. B-vitamin, vagy vashiány. Talán a legjobb bizonyíték a vegetarianizmus egészségtelenségére, hogy a vegák általában nagyon soványak, de nem csak egyszerűen karcsúak, hanem (bocs a szóért) gebék! Teljesen el vannak sorvadva az izmaik, össze vannak esve, látszanak a bordáik. Aki nyitott az új elméletekre az olvassa el Szendi Gábor Paleolit Táplálkozás c. könyvét, én több mint 3 éve kutakodok egészséges táplálkozás témában, és szerintem eddig ez a legésszerűbb táplálkozási rendszer.
2010. szept. 5. 22:39
16/26 anonim válasza:
Kedves Böse !
A vegetáriánusok gebék?El vannak sorvadva az izmaik?
" az a gondolat, miszerint a vegetárius táplálkozás, gyenge, sápadt, beteg külsőt eredményez, bár igen elterjedt eszme, de TÉVESZME..." Itt olvasható az is, hogy miért : [link]
Aki nem akarja elhagyni a húst, az hajlamosabb kiszűrni a vegák közül a betegesen soványakat(egyébként húsevők között is van ilyen), és abból kiindulva általánosítani az egész vegetáriánus életvitelre vonatkozóan.
2010. szept. 6. 07:36
17/26 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem értek egyet azzal, hogy a vegák gebék meg izomsorvadásuk van. Élő példa vagyok rá én:) Versenyszerűen kézilabdázom évek óta, szóval kifejezetten erős izmaim vannak.
2010. szept. 7. 08:02
18/26 anonim válasza:
Én meg híztam mióta vega vagyok, pont, hogy előtte voltam nagyon sovány. A vashiány meg éppen nem fenyegeti a vegákat, nekem pl. volt is mielőtt vega lettem, és sokat javult az állapotom azóta - mert nem csak a húsban van vas, hanem rengeteg növényben is, amit előtte nem ettem, most viszont minden nap többféle zöldség, gyümölcs. Sokkal egészségesebb vagyok, mint akkoriban.
2010. szept. 7. 12:02
19/26 anonim válasza:
Jó h sok ember él 80-90 évs koráig pedig húst hússal zabálnak :D
Példa erre a dédanyám 86 éves koráig élt. A dédapám és még sok más közeli rokon ismerős.
Na mind1, ha zavar elmész dokihoz ha nem zavar hagyd a fenébe. Bár szerintem még akkor is érdemes elmenni dokihoz mivel val.színűleg lelkieredetű a dolog.
2010. szept. 12. 10:57
20/26 anonim válasza:
Érdekes, hogy én is 3 éves koromtól nem eszem a húst. Kb. 6 éves koromig még egy évben párszor megettem a virslit vagy a téliszalámit, mást nem. De utána már egyáltalán nem ettem. El sem tudom képzelni, hogy egyek egy állatból. Már 37 éves vagyok, van 3 gyönyörű és egészséges gyermekem, s azt mondják, hogy a koromnál sokkal fiatalabbnak látszom. Nem tudom, hogy összsefüggésben van-e azzal, hogy nem eszem a húst.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!