Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért vagyok vegetáriánus?

Miért vagyok vegetáriánus?

Figyelt kérdés
3 éves voltam, amikor abbahagytam a hús evést. Ekkor lépett le apám, és ekkor láttam egy disznóvágást is. A helyzet azért furcsa, mert irtózom a döglött állatoktól, nem eszem meg az olyan levest, amelyben főtt hús is. Hányingerem lesz, rosszul leszek. Henteshez nem tudok belépni se.
2010. szept. 3. 17:27
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
77%
Ez nálad egy pszichés beállítottság. Egy agyturkász ki tudná elemezni, de nem érdemes. Nagyon egészséges.
2010. szept. 3. 17:38
 2/26 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak azt nem eszed meg aminek szeme van akkor nincs baj. De tojást, sajtot ajánlatos enni és tejet inni, sok olyan vitamin van ezekben amikre embernek szüksége van. Az állatoknak nem esik bántódása, ha ezeket is eszed.

Mondjuk én is láttam pár hónapja disznóvágást és le kellet vágni 10 tyúkot, de szerencsére nem hatott meg azon a szinten, hogy most rosszul legyek vagy valami.

Valószínű azért lettél vegás, mert sajnáltad azt állatot, mert elvették az életét durvának találhatad a levágás menetét.

De ez természetes,hogy megesszük az állatokat hiszen az ősember is ebből tartotta fenn magát vadászott, halászott Isten mindenevőnek teremtett minket embereket.

2010. szept. 3. 17:48
 3/26 anonim ***** válasza:
41%
Egészséges a fenét. Az ember nem növényevő, kell a hús is a szervezetbe. Szerintem érdemes lenne elmenni egy pszichológushoz.
2010. szept. 3. 17:48
 4/26 anonim ***** válasza:
15%

Kövesd az én példámat:

Ha már levágták szegényt ne heverjen parlagon. Nem miattad vágták le.

Amúgy hidd el ennél egy nagyon finom párolt halat, vagy sült marhát azonnal megjönne a kedved. Amúgy nem egészséges vegetáriánusnak lenni, kell az állati eredetű fehérje.

2010. szept. 3. 17:51
 5/26 A kérdező kommentje:
El akartak vinni pschihológushoz, de aztán nem jött össze. Senkivel sem beszéltem meg ezt. De nagyon kellementlen esküvőn vagy más összejöveteleken.
2010. szept. 3. 17:58
 6/26 anonim ***** válasza:
16%
mert hülye vagy....
2010. szept. 3. 18:00
 7/26 anonim ***** válasza:
73%
Amúgy meg mindenkinek szíve joga, hogy mit eszik meg és mit nem. Ha te nem eszel húst ne egyél és kész. De akkor legalább a szóját toljad meg a túrót mert fehérje tényleg kell.
2010. szept. 3. 18:05
 8/26 anonim ***** válasza:
64%
Szerencsés vagy, nem kívánod a károsat!Az sem egy utolsó szempont, hogy ez az életmód erőszakmentesebb.
2010. szept. 4. 09:04
 9/26 anonim ***** válasza:
36%
Miért káros a hús? Ne legyél már veréb. Erőszakmentesebb igen, de a hús messze nem káros. Sőt egészséges, bár vigyázni kell a zsíros hússal de az sem egészségtelen ha mértékkel fogyasztjuk. De pl egy pulykamellet akár egész nap lehetne enni.
2010. szept. 4. 09:30
 10/26 anonim ***** válasza:
100%

elmehetsz pszichológushoz. Talán magadat hibáztattad apádér tés a disznóért. Valami biztos volt. Érdemes lenne elmenni, mert ezek a nyilvánvaló tünetek, de lehetnek elrejtett következmények, amik tudatlanul irányítanak az életedben, és ugyan innen fakadnak.(pl. önévényesítés zavara, vagy élvezeti hiányosság csak példák)

Néhány beszélgetést megérne. Kellemes a pszichológushoz járás. Találsz ingyeneset is, családsegítő központban érdeklődj.

2010. szept. 4. 10:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!