Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért nincsenek etikai aggálya...

Molnarmarcell21 kérdése:

Miért nincsenek etikai aggályai a húsevőknek az állatok indokolatlan szenvedése iránt?

Figyelt kérdés

Elnézést, ha rossz kategória, illetve tudom, hogy ez vörös posztó lesz és parttalan vitát fog generálni, de muszáj megkérdeznem, mert engem is foglalkoztat a kérdés :) Én magam is eszem és használok állati eredetű termékeket, szóval nem állok egyik oldalon sem, mielőtt vád érne.

Nincs erkölcsi kifogásom az állati termékek ellen, de szerintem kevesen gondolják erkölcsösnek az állatok felesleges szenvedését. Abban is bizonyára mindenki egyetért, hogy a nagyüzemi mezőgazdaságban nincsenek ideális körülmények, tehát feleslegesen szenvednek az állatok.

Ezek után tehát, visszatérve a kérdésre: akik szerint erkölcsileg nem aggályos az állatkínzás vagy nem tekintik ezt állatkínzásnak, miért nem?

2021. szept. 2. 13:23
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
91%
#19 leírtam: nincs pénzem a drágábbra
2021. szept. 2. 16:46
 22/52 anonim ***** válasza:
25%
legolcsobb es legfentarthatobb etrend a teljes erteku novenyi etrend. egyedul a vegan hus, tejtermek helyettesitok a dragak, de azok nem szuksegesek.
2021. szept. 2. 17:04
 23/52 anonim ***** válasza:
64%
oké, a párom sose mondana le a húsról. és nem, nem fogok kétfelé főzni. tudom hogy olcsóbb lenne hús nélkül, de a háztartás nem akar étrendet váltani
2021. szept. 2. 17:05
 24/52 anonim ***** válasza:
26%
belegondoltatok abba, hogy lehet az állatok sem akarnak gázkamrába menni?
2021. szept. 2. 17:32
 25/52 anonim ***** válasza:
75%
ezzel nem fogsz se rám se a páromra hatni
2021. szept. 2. 17:34
 26/52 anonim ***** válasza:
29%
nem kellene gyozkodjon senki arrol, hogy feleslegesen szenvedest okozni egy elolenynek helytelen
2021. szept. 2. 17:41
 27/52 anonim ***** válasza:
66%
akkor mit vergődsz?
2021. szept. 2. 17:43
 28/52 anonim ***** válasza:
74%
akkor te ne élj úgy
2021. szept. 2. 18:00
 29/52 anonim ***** válasza:
45%

#28: a vegánhisztiddel szerintem az összes élőlénynek (embernek) szenvedést okozol magad körül.

Csak ugye hülyének lenni olyan, mint részegen beszarni, neked nem biztos, hogy feltűnik.

2021. szept. 2. 19:33
 30/52 anonim ***** válasza:
69%

Maga az étkezés sosem lehet etikai kérdés, mivel az biológiailag determinált.

A probléma a pazarlással van, meg a szándékosan rosszminőségű élelmiszerekkel.

Egyébként én jobban sajnálom azokat az embereket, akiket kizsákmányolnak a munkaerejükért, gombokért dolgoztatnak a mezőgazdaságban fejletlen országokban, hogy aztán a jobb sorsú emberek rázhassák a rongyot, hogy mondjuk kesudiót, avokádót esznek.Ezzel kapcsolatban nincsenek etikai aggályaid?

2021. szept. 2. 22:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!