Miért nincsenek etikai aggályai a húsevőknek az állatok indokolatlan szenvedése iránt?
Elnézést, ha rossz kategória, illetve tudom, hogy ez vörös posztó lesz és parttalan vitát fog generálni, de muszáj megkérdeznem, mert engem is foglalkoztat a kérdés :) Én magam is eszem és használok állati eredetű termékeket, szóval nem állok egyik oldalon sem, mielőtt vád érne.
Nincs erkölcsi kifogásom az állati termékek ellen, de szerintem kevesen gondolják erkölcsösnek az állatok felesleges szenvedését. Abban is bizonyára mindenki egyetért, hogy a nagyüzemi mezőgazdaságban nincsenek ideális körülmények, tehát feleslegesen szenvednek az állatok.
Ezek után tehát, visszatérve a kérdésre: akik szerint erkölcsileg nem aggályos az állatkínzás vagy nem tekintik ezt állatkínzásnak, miért nem?
#28: a vegánhisztiddel szerintem az összes élőlénynek (embernek) szenvedést okozol magad körül.
Csak ugye hülyének lenni olyan, mint részegen beszarni, neked nem biztos, hogy feltűnik.
Maga az étkezés sosem lehet etikai kérdés, mivel az biológiailag determinált.
A probléma a pazarlással van, meg a szándékosan rosszminőségű élelmiszerekkel.
Egyébként én jobban sajnálom azokat az embereket, akiket kizsákmányolnak a munkaerejükért, gombokért dolgoztatnak a mezőgazdaságban fejletlen országokban, hogy aztán a jobb sorsú emberek rázhassák a rongyot, hogy mondjuk kesudiót, avokádót esznek.Ezzel kapcsolatban nincsenek etikai aggályaid?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!