Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Szerintetek melyik a legjobb...

Szerintetek melyik a legjobb és legerősebb antivegán érv?

Figyelt kérdés
2021. aug. 21. 11:55
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
39%

30: én nem tudom hol láttad azt a cikkben, végig azt mondja hogy semmilyen állati kaja nem egészséges, kizárólag a vashiány lesz ritkább tőle, minden másban károsabb.

Amúgy gondoltam hogy egy tudományos kutatást is megcáfolnál ha nem tetszik a végeredmény, de ha a te hiteidet támasztaná alá akkor gondolom még a nagyon kétes kutatásokkal is hevesen vagdalkoznál.

Amúgy ehhez az eredményhez a józan paraszti ész is elég, többezer éve tudja sok kultúra (pl buddhista, hindu, dzsáin, stb) hogy az állati kaja káros mind testileg mind lelkileg. Csak most kezdték végre tudományosan is megvizsgálni.

Az életkor emelkedése nagyrészt a gyerekbetegségekben való halálozás leküzdésének sikeressége miatt volt, valamint az ember utolsó éveinek művi meghosszabbítása (ami szerintem sokszor már nem is élet igazán, de a statisztikát szépen javítja és jó motor az eü iparnak)

2021. aug. 26. 13:53
 32/36 anonim ***** válasza:
51%

Minek antivegán érv???

A növényi étrend bizonyítottan működik. Ha meg működik, akkor meg mit akarsz? Hagyd békén a vegánokat, azt gondolnak az állatokról amit akarnak! Mit zavar téged, hogy valaki nem támogatja az állatok leölését, kihasználását? Agyam eldobom. Újabb eszetlen provokáció, gratulálok. Hasznosabb dolgod nincsen?

2021. aug. 26. 14:29
 33/36 anonim ***** válasza:
35%

24 Természetesen egy 260-as ÍQ-lyú atom fideszeshez, mi máshoz? 260 alatt (vérnyomás) nincs is fideszes. Nem is volt Fidesz, mikor már az voltam, csak meg kellett tapasztalnom élőben, hogy meg tudjam élni a fideszesség teljes mivoltát.

31 "Amúgy ehhez az eredményhez a józan paraszti ész is elég, többezer éve tudja sok kultúra (pl buddhista, hindu, dzsáin, stb) hogy az állati kaja káros mind testileg mind lelkileg. Csak most kezdték végre tudományosan is megvizsgálni."

több ezer éve> ami régi mind jó, geocentrikus világkép, asztrológia, ezotéria, fejvadászat...

tudja sok kultúra> vallja pár ideológia

tudományosan is megvizsgálni> és ezoterikusan, áltudományosan is

végre!

32 Ja, nem probléma, mikor vegánokkal karöltve bemennek a muszlimok szétverni a húsboltot. Aztán, mikor a helyén megnyit a halal húsbolt az már a vegánoknak tök rendben van: oda nem mernek berontani.

Ha elterjed a vegánság a húságazat is megy a levesbe, természetesen az állatállománnyal egyetemben. Nincs olyan hülye cég, ami a semmire tartana fenn ilyet. És biztos nem lakópark lesz a helyén, hanem csupa természetvédelmi terület, meg, olyan erdő, aminek semmi köze a fakitermeléshez. Nekem, amúgy tök mindegy, nincs benne érdekeltségem, jöhet a nyomtatott, kamuhús, petricsészés hús, meg hasonlók, úgy is erre tendál minden. Némelyik húskészítmény már így is gyanús...

2021. szept. 23. 12:46
 34/36 nitro1 válasza:
17%
Nekem mindig az a kérdés jut ilyenkor eszembe, hogy akkor a vegánok szerint a növények nem értékes élőlények? Azokat meg szabad enni? Rendben, a gyümölcsök felett szemet hunyunk, de csak akkor, ha azok magját nem a szemétbe dobjuk, hanem valahova a szabadba, ahova a "szülője" azt szánta. De mi van azokkal, amiknek nem a gyümölcsét, hanem a szárát, a gyökerét, a levelét, stb. esszük meg? Azzal nincs erkölcsi probléma? Honnan tudjuk, hogy nem fáj nekik? Onnan, hogy nem látszik rajtuk? Mondanám, hogy egyenek homokot, de abban is tuti vannak mikroorganizmusok. :-) Egy vegán, ha csótányokat talál a lakásában, mit csinál velük? Meghívja őket vacsorára? Ugyanez szúnyoggal? Vagy mi az a méret, vagy intelligencia, amikor már "számít", hogy megöljük-e?
2021. okt. 17. 21:09
 35/36 anonim ***** válasza:

34: Egy növénynek nincs idegrendszere, ezért nem tud érezni. De elég az ösztöneinkre hagyatkozni:

Akármilyen "durva" módon esnék neki egy répának, pl egy késsel össze-vissza szúrkálnám, eszed ágába nem lenne elfordulni, gyereked szemét eltakarni, és se undort se szörnyűséget nem éreznél, max engem tartanál kicsit furának.

Ha ugyanezt tenném egy nyúllal vagy malaccal, normális ember elfordulna, a gyerekét is megóvná a látványtól, undort érezne, felkavaródna, sokan megpróbálnának megállítani.

Szerintem ez elég bizonyíték a hülye érved ellen.

A másik: ha mégis annyira oda lennél a növények jólétéért, akkor is a hús/tejtermék/tojásevést kellene abbahagynod, mivel sokkal több növényt kell "bántani" azért hogy ezeket a termékeket ehesd, hiszen azokat óriási mennyiségben előbb állatoknak kell adni takarmányként. Ha a növényt eszed közvetlenül, tizedannyit kell "bántani" ahhoz hogy etesd magad.

2021. okt. 18. 22:36
 36/36 anonim ***** válasza:

Legjobb érvek:

Vegan Gains: https://www.youtube.com/vegangains

That Vegan Teacher: https://www.youtube.com/channel/UC-q4j_ttUgWmir4-Cwh_Hrg

V-gan Booty: https://www.youtube.com/c/VganBooty

Sexy Vegan: https://www.youtube.com/channel/UCL51SPpc0f5dSn3KF0_Bi5A

Freelee The BananaGirl: https://www.youtube.com/user/Freelea

Ez a fazon: [link]

Ha ez nem veszi rá az embereket, hogy kiszaladjanak egy mezőre és a tulajdon fogaikkal tépjenek szét egy marha gulyát, akkor semmi.

2021. nov. 7. 09:56
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!