Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Szerintetek melyik a legjobb...

Szerintetek melyik a legjobb és legerősebb antivegán érv?

Figyelt kérdés
2021. aug. 21. 11:55
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
67%

Nincs ilyen. A vegánság kvázi vallás, vallásról meg nem illik vitázni. Egy vegán abban hisz, hogy az állatok egyenrangúak az emberrel, és ennek szellemében semmilyen kihasználásuk nem elfogadható erkölcsileg.

Ebben vagy hisz egy ember, vagy nem, nem igazán lehet ellene vagy mellette érvelni. Egészen addig, míg egy vegán megmarad ezen lelkiismereti okoknál és elfogadja, hogy más nem így gondolja, nem támadhatók az érvei.

Onnantól lehet vitázni, ha olyanokkal jön, hogy azért jó a vegánság, mert egészséges vagy környezetbarát. Na ezek már támadható féligazságok. Az évi 150-200 kg húst elfogyasztó étrendhez képest nem nehéz egészségesebben vagy környezetbarátabban étkezni. De ez nem jelenti azt, hogy a fúlvegánság egészségesebb vagy zöldebb lenne egy szintén sok zöldséget tartalmazó pl mediterrán étrendnél.

2021. aug. 21. 12:18
 2/36 anonim ***** válasza:
41%

"A vegánság kvázi vallás, vallásról meg nem illik vitázni. Egy vegán abban hisz, hogy az állatok egyenrangúak az emberrel, és ennek szellemében semmilyen kihasználásuk nem elfogadható erkölcsileg."

Te meg az ellenkezőjét hiszed, nem?

2021. aug. 21. 14:21
 3/36 anonim ***** válasza:
45%

Én vegán vagyok. A veganizmus egy állatfelszabadítási mozgalom, nem étrend (a kérdésből sejtem hogy te az étrendi részére gondolsz). Szerintem a legerősebb anti vegán érv, ha az ember azt mondja, egyszerűen őt nem érdekli ez az egész, neki többet ér egy hamburger, mint egy állat élete. Az érzéketlen emberek, akik hisznek az emberi felsőbbrendűségben, támadhatatlanok. Azt, hogy "érzéketlen" tényszerűen mondom, nem ellenszenvből, nekem aztán mindegy ki mit gondol.

Sok húsevő ismerősöm úgy eszi a húst, hogy közben sajnálják az állatokat. Ezt ők maguk mondták, nem én kérdeztem. Szeretnék ha jobban tartanák őket. Na ők mások. Ők igazából legbelül egyetértenek ezzel az egésszel, csak nem mernek kilépni a komfortzónából. De aki úgy eszi a húst, hogy abszolút érzéketlen, az ilyen és kész, ennyi.

2021. aug. 21. 14:24
 4/36 anonim ***** válasza:
50%
#3 miért gondolod, hogy feltétlen emberi felsőbbrendűségben hisz az, aki húst is eszik? Az állat,-ember egyenjogúságból épp úgy levezethető a húsevés. Ha egyenrangúak vagyunk az állatokkal, akkor nekünk is pont ugyan annyi jogunk van húst enni, mint egy farkasnak vagy más állatoknak.
2021. aug. 21. 14:32
 5/36 anonim ***** válasza:
30%

Meg jó hogy az ember felsőbbrendű :D azért nekem erős anti-vegan érv hogy egy szintre sorolja az embert egy tehennel vagy sertéssel.

Egyébként 1-es írta le jól.

2021. aug. 21. 16:29
 6/36 anonim ***** válasza:
57%

Legjobb érv: A Peter Singer féle marginal cases.

Legjobb ellenérv: Milyen jó érv van az állatok évente milliárdszámra való szükségtelen megölése minimalizálására? Szerintem nincs ilyen.

"A vegánság kvázi vallás"

A veganizmus nem vallás, hanem etikai álláspont. Ha szerinted vallásnak tekinthető az, ha valaki elitéli egy állat megölését egy szendvics miatt, akkor vallásosnak tekinthető az az ember, aki elítéli egy ember megölését egy szendvics miatt. Tehát a logikád szerint az emberek 99%-a vallásos.

" Egy vegán abban hisz, hogy az állatok egyenrangúak az emberrel"

Hatalmas ostobaság! Nem kell az emberrel egyenjogúnak tartanod az állatokat csak azért mert elítéled a szükségtelen kihasználásukat, megölésüket. Legegyszerűbb példa a kutya: Elítéled a kutyák étkezési célból való megölését? A legtöbb ember elítéli. Tehát egyenrangúnak tekinted a kutyát az emberrel? Hát persze hogy nem... Attól még kutyát ölni szenyó miatt rossz.

2021. aug. 21. 17:05
 7/36 anonim ***** válasza:
88%

"Az állat,-ember egyenjogúságból épp úgy levezethető a húsevés. Ha egyenrangúak vagyunk az állatokkal, akkor nekünk is pont ugyan annyi jogunk van húst enni, mint egy farkasnak vagy más állatoknak."

Ezzel teljesen egyetértek. Csak a különbség az, hogy a farkasok és egyéb ragadozók levadásszák a zsákmányukat és egyikük se épít iparágat érző lényekre. Szerintem nem a húsevéssel van gond, hanem magával az iparággal és a vágóhídi horrorral.

2021. aug. 21. 17:36
 8/36 anonim ***** válasza:
6%

Jellemzően nyugati libsik amúgy tök rasszista ideológiája, ami teljesen nélkülöz mindenfajta valóságérzetet a tekintetben, hogy simán képesek finnyogni azon is, ha egy fejlődő országban ünnepi dolog a húsfogyasztás vagy éppen a vendég tiszteletére levágnak egy kecskét.

Nekem baloldaliként rengeteg problémám van vele, mert egyszerűen mizantróp az egész.

Ettől függetlenül azon kevés országban, ahol az infrastrukturális lehetőségek adottak a vegán étkezéshez, nyilván az a legetikusabb és környezetbarátabb (leszámítva persze amikor valaki mangót eszik barack helyett szezonban, meg Magyarországon eszik meg évi 150 avokádót).

2021. aug. 21. 23:49
 9/36 anonim ***** válasza:
36%

Az állattartás azért alakult át nagyüzemi tartassa mert az emberek egyre tovább élnek és egyre többen is vagyunk, nem azért hogy kinozzuk az allatokat.

Nyilván van pazarlás is, mint minden erőforrással, viszont aki aggódik a világért az inkább ne járjon nyaralni mert anélkül lehet élni, hús nélkül viszont nem. Ezért butaság a radikális vegansag, ezért taszítja az embereket, mert az allatokkal foglalkozik helyettük. Inkább a mertekletessegre kéne törekedni, és nem csak a husfogyasztassal kapcsolatban. Ilyen vallás létezik is, az viszont nem felel meg az allatbalvanyozo veganoknak.

2021. aug. 23. 09:34
 10/36 anonim ***** válasza:
52%

Hús nélkül is lehet élni, nem ragadozók vagyunk.

De, együnk húst nem arról van szó, hogy ne. De igenis kínzás ami a vágóhidakon zajlik, úgyhogy nem hat meg az az érv hogy egyre többen vagyunk, attól még te se akarnál olyan életet mint amit azok az állatok élnek. Ugyanúgy szenvednek ők is ahogy te tennéd. Amúgy sem kell minden étkezéshez húst enni, úgyhogy ha nem lenne az ember önző és megelégedne kevesebb hússal is, nem kéne ez a horror.

2021. aug. 23. 11:57
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!