Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Környzetvédő vegák! Ti vajat,...

Környzetvédő vegák! Ti vajat, vagy margarint fogyasztotok?

Figyelt kérdés

Azokat a vegetáriánusokat kérdezem, akik azért nem esznek húst, hogy ezzel ne járuljanak hozzá a élelmiszeripar környezetpusztító hatásához. Vegánoknál nyilván nem is téma a kérdés, szóval őket most kihagyjuk:D


A vaj ugye tejtermék, azaz abból a marhából származik, ami telefingja a légkört, tele van pumpálva minden sz*rral és több vizet igényel, mint egy fél tropikárium.


A margarint viszont abból a pálmaolajból csinálják, amit őserdők kiírtásával ültetnek, kimerítik a talajt aztán további őserdőket égetnek fel.


Szóval így belegondolva egyik sem túl jó opció. De valami zsíradék kell a reggeli vajaskenyérhez..



2021. máj. 6. 23:20
1 2 3 4 5
 31/41 anonim válasza:
53%
Az etikai vegákat nem értem miért nem esznek döghúst? Elvégre annak nem, hogy semennyi ökolábnyoma nem lenne, de még segítenék vele a környezetet is.
2021. máj. 15. 13:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 32/41 anonim ***** válasza:
100%
Mert undorító, valószínűleg nem egészséges, meg amúgy is hogy jutnék hozzá?
2021. máj. 15. 18:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 33/41 anonim ***** válasza:
0%
Döghús? XD Ez remélem vicc. Hát akkor már ezerszer inkább csicseriborsó, finomabb mint a csirkemell, pedig azt nagyon szerettem. De ha választhatnék hogy mondjuk döghús, vagy spenót, amit nem szeretek, akkor is inkább a spenótot választanám. A döghúsnál már csak a szintetikus hús hangzik undorítóbban. Mégis hogy lehetne feltálalni? Patkány döghús pörkölt kukázott ecetes salátával nagymama módra? Vagy elhullott városi galamb becsinált á la hajléktalan?
2021. máj. 17. 03:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 34/41 Tepfal ***** válasza:
78%
#33: A szintetikus hús miért undorító? Tegyük fel, hogy a technológia eljut oda, hogy ez a típusú táplálék állítható elő a leghatékonyabban (értsd legkisebb energiaráfordítás+környezeti hatás/kalória arány) - erre elég jó esély van egyébként. Mi lenne az érv ez esetben az ugyanazokból a molekulákból álló "természetes" ételek mellett?
2021. máj. 17. 10:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 35/41 anonim ***** válasza:
72%
Ez engem is érdekelne? Ne úgy képzeld el a szintetikus húst, mint valami rossz minőségű szejtánt vagy tofut. Az a lényege, hogy sejtszinten történik a varázslat, tehát az ízéből észre sem vennéd, hogy nem olyan, mint az igazi.
2021. máj. 17. 12:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 36/41 A kérdező kommentje:

Döghúst, baszki:D

1. Az állatok okkal döglenek meg, és az ok általában betegség, vagy egy ragadozó ejti el. Azaz a végeredmény vagy fertőző, vagy már szét van marcangolva.

2. Mégis milyen állat dögét? Tenyésztett állatoknál nemigen van "dög" mivel a legtöbbet azért tenyésztik, Városi galamb vagy patkány, ja, az szóba jöhet.. persze...:D Vagy vadon élő állat, de az meg a vadásztársaságok (és lényegében az állam) tulajdona.

3. Nem igaz, hogy a dögök eltávolításával jót tenne az ember. A keselyűfélék pl ezért is vannak nagoyn kihalóban, mert ők dögevők és kvára nincs mit enniük, mert alig vannak dögök. Állatvédő szervezetek meg szoktak egyezni álattenyésztőkkel, hogy ha valami öreg birka (amit nem vágtak le, mert pl pároztatni tartották) kidől, akkor hagyják kint a réten, hogy a keselyűknek meg az egyéb dögevőknek legyen mit enniük.

Csak az ember termel hulladékot, a természet nem.


Szintetikus hús amúgy szerintem tök menő dolog. Lényegében nincs különbség természetes és szintetikus hús között, pusztán az, hogy az egyiket egy állat termelte, a másikat meg laborban fejlesztették ki. De felépítését tekintve egy az egyben ugyanaz mint a valódi hús.

Egyébként szintetikusan kitenyésztett szerveket már ültettek be emberekbe, szóval szerintem ez a jövő és elég menő jövő.

Persze, más lesz az íze a szintetikus marhahúsnak, mint a szabadon legeltetettnek. De lássuk be: most sem nagyon létezik már szabadon legeltetett marha, egész életükben karámokban ácsorognak és tömik őket mindenféle szir-szarral. A csirke ugyanez, a bolti csirke sosem látott kertet, nem véletlen, hogy simán el lehet rágni a csontját, mert olyan mint a szivacs. Szóval ha így nézzük, most sem túl természetes a hús, amit eszünk.

2021. máj. 17. 15:05
 37/41 anonim ***** válasza:

#34-35


Normális érvet nem tudok felhozni hogy miért undorít, de annyira műnek hangzik, és borzasztónak, kicsit horrorisztikus is. Frankenstein? A házi tofu egyébként isteni finom, és nem mű!

2021. máj. 17. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 38/41 A kérdező kommentje:

Na a tofut én am nem is értem:D

Ha nincs megszűrezve, akkor vizet is ihatnék, kb annyi íze van. Meg a szejtán, az is elég undorító:D

Nyilván, ízlések és pofonok:D

2021. máj. 17. 22:57
 39/41 anonim ***** válasza:
77%
Azért mert nem ettél még finomat. Amit itthon lehet kapni, annak a többsége tényleg ehetetlen, aki ezek alapján ítéli meg a tofut, az erősen téved. Ha magadnak csinálod, vagy menőbb ázsiai boltokban jársz, akkor tegyél egy próbát, és vegyél tőlük. A Dunapandában például kis műanyag dobozokban árulják, nem túl bizalomgerjesztő csomagolással, de annál finomabb ami benne van! Annyira finom, hogy én sokszor csak sóval ízesítem, és magában eszem.
2021. máj. 18. 00:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 40/41 anonim ***** válasza:
47%

"Ha nincs megszűrezve, akkor vizet is ihatnék,"

Miért, a hús olyan finom fűszer nélkül? :D

2021. máj. 18. 06:51
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!