Környzetvédő vegák! Ti vajat, vagy margarint fogyasztotok?
Azokat a vegetáriánusokat kérdezem, akik azért nem esznek húst, hogy ezzel ne járuljanak hozzá a élelmiszeripar környezetpusztító hatásához. Vegánoknál nyilván nem is téma a kérdés, szóval őket most kihagyjuk:D
A vaj ugye tejtermék, azaz abból a marhából származik, ami telefingja a légkört, tele van pumpálva minden sz*rral és több vizet igényel, mint egy fél tropikárium.
A margarint viszont abból a pálmaolajból csinálják, amit őserdők kiírtásával ültetnek, kimerítik a talajt aztán további őserdőket égetnek fel.
Szóval így belegondolva egyik sem túl jó opció. De valami zsíradék kell a reggeli vajaskenyérhez..
Döghúst, baszki:D
1. Az állatok okkal döglenek meg, és az ok általában betegség, vagy egy ragadozó ejti el. Azaz a végeredmény vagy fertőző, vagy már szét van marcangolva.
2. Mégis milyen állat dögét? Tenyésztett állatoknál nemigen van "dög" mivel a legtöbbet azért tenyésztik, Városi galamb vagy patkány, ja, az szóba jöhet.. persze...:D Vagy vadon élő állat, de az meg a vadásztársaságok (és lényegében az állam) tulajdona.
3. Nem igaz, hogy a dögök eltávolításával jót tenne az ember. A keselyűfélék pl ezért is vannak nagoyn kihalóban, mert ők dögevők és kvára nincs mit enniük, mert alig vannak dögök. Állatvédő szervezetek meg szoktak egyezni álattenyésztőkkel, hogy ha valami öreg birka (amit nem vágtak le, mert pl pároztatni tartották) kidől, akkor hagyják kint a réten, hogy a keselyűknek meg az egyéb dögevőknek legyen mit enniük.
Csak az ember termel hulladékot, a természet nem.
Szintetikus hús amúgy szerintem tök menő dolog. Lényegében nincs különbség természetes és szintetikus hús között, pusztán az, hogy az egyiket egy állat termelte, a másikat meg laborban fejlesztették ki. De felépítését tekintve egy az egyben ugyanaz mint a valódi hús.
Egyébként szintetikusan kitenyésztett szerveket már ültettek be emberekbe, szóval szerintem ez a jövő és elég menő jövő.
Persze, más lesz az íze a szintetikus marhahúsnak, mint a szabadon legeltetettnek. De lássuk be: most sem nagyon létezik már szabadon legeltetett marha, egész életükben karámokban ácsorognak és tömik őket mindenféle szir-szarral. A csirke ugyanez, a bolti csirke sosem látott kertet, nem véletlen, hogy simán el lehet rágni a csontját, mert olyan mint a szivacs. Szóval ha így nézzük, most sem túl természetes a hús, amit eszünk.
#34-35
Normális érvet nem tudok felhozni hogy miért undorít, de annyira műnek hangzik, és borzasztónak, kicsit horrorisztikus is. Frankenstein? A házi tofu egyébként isteni finom, és nem mű!
Na a tofut én am nem is értem:D
Ha nincs megszűrezve, akkor vizet is ihatnék, kb annyi íze van. Meg a szejtán, az is elég undorító:D
Nyilván, ízlések és pofonok:D
"Ha nincs megszűrezve, akkor vizet is ihatnék,"
Miért, a hús olyan finom fűszer nélkül? :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!