Környzetvédő vegák! Ti vajat, vagy margarint fogyasztotok?
Azokat a vegetáriánusokat kérdezem, akik azért nem esznek húst, hogy ezzel ne járuljanak hozzá a élelmiszeripar környezetpusztító hatásához. Vegánoknál nyilván nem is téma a kérdés, szóval őket most kihagyjuk:D
A vaj ugye tejtermék, azaz abból a marhából származik, ami telefingja a légkört, tele van pumpálva minden sz*rral és több vizet igényel, mint egy fél tropikárium.
A margarint viszont abból a pálmaolajból csinálják, amit őserdők kiírtásával ültetnek, kimerítik a talajt aztán további őserdőket égetnek fel.
Szóval így belegondolva egyik sem túl jó opció. De valami zsíradék kell a reggeli vajaskenyérhez..
Környezetvédelmi szempontból nem tudom,de egészségügyi szempontból a vaj szerintem jobb.
A finomított növényi olajokból, hidrogénezett transz-zsìrsavakkal teli margarin szerintem nem olyan tuti választás. Egyébként meg vannak olyan alternatívák, amik nem pálma olajból hanem napraforgó és repce olajból állnak.
De az nem ken kenő, hanem sütő margarin, ugye?
Egyél vajat, az egészségesebb, és több benne a D-vitamin.
Köszönöm a válaszokat.
24es, ah, tipikus, ismerem a jelenséget XD
És köszönöm a sok alternatívát, a mindenféle kenyérre kenhető dolgokat. Ugyanakkor a darált magvak, lekvárok, humuszok, zöldségkérmek egyike sem alternatíva a vajra v margarinra, merthát... tök más a kettő:D
És pálmaolaj mentes cuccok, got it, ez lesz a megoldás:D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!