Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Szójafehérjét szoktatok...

Szójafehérjét szoktatok fogyasztani? Vannak fenntartásaitok? Mítosz a káros hatása vagy ti is tapasztalatok bármit is?

Figyelt kérdés

2021. márc. 12. 22:35
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
75%

Fogd már fel, hogy nem lesz tőle alacsonyabb a tesztoszteron szint!

2021. márc. 15. 15:05
 22/32 AlphaNice válasza:
70%
Kedves kérdező! Semmi gond a szójával. Ajánlom figyelmedbe a Gamechangers című filmet. Vegán sportolókról és az életviteleikről szól. Van benne egy rész amiben egy vegán testépítő elmondja mennyi szóját eszik illetve a tévhitekről is beszélnek. Keress rá instán: Nimai Delgado
2021. márc. 17. 07:08
 23/32 anonim ***** válasza:
81%

Semmi gond vele, nyilván ha az ember allergiás rá akkor el kell kerülni. Azon kívül valami napi több liter szójatej és több kg tofu lenne az az adag, ami egyáltalán bármiféle hatással lenne az emberre, de ez olyan irreális hogy kár vele foglalkozni.

Én fogyasztok szóját, külön szójafehérje por képében is, és semmi baja se a hormonjaimnak, se nem f0sok, se nem viszketek(?). :D

2021. márc. 17. 16:02
 24/32 nemaRendőrség ***** válasza:
18%

@22

Kiváncsi voltam, rákerestem.

Egy ilyen fiók van, amin van egy kép valami tűzről, de ennyi.

Szép kis kamuhír keltés, tesztoszteron hiánytól gondolom ennyire futotta.

2021. márc. 17. 18:47
 25/32 nemaRendőrség ***** válasza:
7%

Megtaláltam, tévedtem elismerem.

Kevesen értékelik nálam jobban az izmos férfi testeket, én is testépítő vagyok, de valami nagyon fura a palin.

Az hogy abszolút 0 mellizma van még elhanyagolható, az hogy a lábai olyanok amilyenek nem újdonság, nagyon ritkán lát az ember egy szép kidolgozott lábat.

De mégis amorf szegény. A feje is be van esve

2021. márc. 17. 18:54
 26/32 anonim ***** válasza:
83%

Itt van egy jó cikk a fitoösztrogénekről:

[link]

A lényeg röviden: csak akkor van érdemi biológiai hatásuk, ha valakinek alapból túl alacsony az ösztrogénszintje. Például nőkben menopauza után (de ott inkább jótékony a hatás). Egészséges emberben a változatos étrend részeként szokásos mennyiségben fogyasztva nem okoz bajt.

Nekem kicsit alacsony az ösztrogénszint (vérvételi eredmény alapján), és tényleg összekuszálódott a ciklusom, mikor szójakockát ettem (de véletlen is lehetett, nem sokat kísérleteztem vele). Nálam a lenmag is gondot okozott, mikor sokat ettem belőle. Most nincs lehetőségem, de később még akarok kísérletezni, ugyanis a szóját és a tofut is szeretem.

2021. márc. 18. 19:42
 27/32 nemaRendőrség ***** válasza:
17%

Na igen a len. A másik gyilkos növény. 3x annyi ösztrogén van benne mint a szójában.

Egyél lenmagot drágám, egyél szóját kicsim.

Aztán csodálkoznak a nők hogy a legtöbb modern férfit 40 éve konkrétan homoszexuálisnak nézték volna, annyira nincs köze a férfiassághoz

2021. márc. 18. 21:27
 28/32 anonim ***** válasza:

Van ebben valami, de inkább az Instagram a hibás, nem a szója meg a len. :D

(A 2 növény termesztésen nem játszik ebben szerepet)

2021. márc. 18. 22:52
 29/32 nemaRendőrség ***** válasza:
3%

Ezer meg egy olyan dolog van ami ártalmasan hat egy férfi tesztoszteron termelésére.

Még ha tegyük fel a szójából sok kellene, ami egyébként teljesül tekintve hogy mindenben van, a műanyagból kioldódó anyagok is rossz hatással vannak rá.

A tej és a "férfiak itala" a sör is tele van vele. A sörhas nem azért alakul ki mert bent ragad a bubi, hanem azért mert leesik az ember tesztoszteronszintje és elkezd nőiesen zsírt tárolni. Még a férfiak a szervek között tárolják a zsírt és pl végtagokon abszolút semmit, addig a nők a bőrükben, végtagjaikra fókuszálva.

Egy gyakran sörivónak hájas karja és és a hasán a bőre is

2021. márc. 19. 08:36
 30/32 anonim ***** válasza:
71%

Továbbra is ontod magadból a hülyeséget. Persze, hogy nem a bubitól van a sörhas. De nem is tesztoszteron szint csökkenéstől. Még csak nem is kizárólag a sör miatt, arra gondolj, hogy aki nagyon sok sört iszik, az a kajára sem figyel. Ez a sörhas dolog egy mítosz.

"Még a férfiak a szervek között tárolják a zsírt és pl végtagokon abszolút semmit, addig a nők a bőrükben, végtagjaikra fókuszálva."

Valahol egy biológia tanár most felsír.

2021. márc. 19. 09:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!