Már valóban kezd megdölni a koleszterin elmélet, tehát amitől fél sok vegán hogy a koleszterin káros az erekre és ezért nem eszi húst, az már kezd megdölni?
A koleszterin önmagába nem okoz gondot, csak a nagyon magas koleszterin szint, ami genetikai dolog.
Amennyi a hússal bejut az nem baj.
Igazi baj a cukorral van, mert a magas GI ételek fognak magas inzulin szintet kiváltani és emiatt lesz elhizás, gyulladás ami miatt elindul az érelmeszesedés azáltal hogy sérül az érbelhártya...
A vegánok nem azért nem esznek húst, hogy mennyi koleszterin van benne, hanem hogy útját állják a modern kori hús- és tejipar borzalmainak, avagy ahogy az állatokat tartják leölésük előtt. A teheneket kizsigerelik a tejük miatt, elveszik az utódjaikat, életterük 0, a csirkéket élve ledarálják, a disznókat a saját sz.rjukban, mocskukban tartják összezsúfolva.
Tudom, hogy a kérdésed nem erről szólt, de szerettem volna tisztázni. Érdemes videókat nézni róluk, mert sok embernek fogalma sincs mi történik ebben a világban.
Én nem eszem húst egyáltalán, mégis magas a koleszterinem.
Egyébként egyetértek az elsővel, nem ezért nem eszünk húst amit írtál. 😀
Ez a kérdés több sebből várzik.
Alapvetően első körben élesen el kéne különíteni a vegánokat, a vegetáriánusokat, meg a szellemi fogyatékosokat.
Hát szerintem meg egyénilrg vàltozó melyik vegán miért nem eszik húst. Valamelyik csak azért mert azt hiszi egészségesebb mint a vegyes etrend.
A koleszterin miatt 2/3 ad részbe felelős a genetika és én is tudok olyant, akinek vegan etrend alatt is nagyon magas volt.
A máj termeli a koleszterint. Tehát hiába nem eszel zsírt, a szervezet szépen beállítja a szükséges szintett.
A koleszterinnek is sok fajtaja van és valamelyik kifejezetten véd a szív és érrendszeri betegség miatt. Ez a kerdes nem fekete vagy fehér.
Semmi gond a zsírral az etrendben, sőt nagyon is szűkséges! Arra kell figyelni hogy jó zsírokból vigyükbe mint olíva vagy lenmag olaj és ne transzzsírokból.
Nálam megdőlt. Nem vagyok vegán, viszont egy 29 éves nő, akinek évek óta határérték feletti a koleszterin szintje...ahogy édesanyámnak is, aki szintén rengeteg zöldséget eszik, odafigyelünk, nem vagyunk elhízva sem. Apukám és nagyapám viszont húst hússal, zsíros cukros minden jöhet..tökéletes a koleszterin szintjük:)
Genetika én úgy gondolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!