Vegánként milyen élelmiszerekkel tudnám növelni a koleszterinem?
Voltam vérképen és bizony jóval határ érték alatt van a koleszterinem. Orvos azt mondta ez sem jó, mert a koleszterin fontos a szervezet számára, hormonok, idegrendszer működés stb.
Utána olvastam és valóban alacsony koleszterin szint esetében még a daganatok gyakoribb előfordulását is leírták illetve depresszió stb.
Orvos egyenlőre azt mondta hogy egyek több koleszterin tartalmú ételt és három hónap múlva újra vérkép.
Néztem miben van sok koleszterin de egyenlőre csak állati eredetű ételekbe láttam. Mikor orvosomnak mondtam hogy vegán vagyok azt mondta ezt a hülyeséget gyorsan hagyjam abba..
A koleszterin 70%-át a test termeli, a maradék befolyásolható.
Olyan nem létezik hogy túl alacsony koleszterin az étkezés miatt szóval hagyjuk. Kamu kérdés már megint.
"Olyan nem létezik hogy túl alacsony koleszterin az étkezés miatt szóval hagyjuk"
Akkor mi miatt alacsony? És ha 30%-ban befolyásolható, akkor nem lehet, hogy pont az emelné a koleszterinem, ha több koleszterin ételt ennék?
Ha valakinek “túl alacsony” a koleszterinszintje annak csak egy oka lehet és az súlyos májbetegség. Azt pedig nem azzal kell gyógyítani hogy még jobban tönkreteszi a májat állati termékekkel hanem orvosi úton.
A máj megtermeli a test számára szükséges összkoleszterint, ezt nem lehet befolyásolni. Lehet viszont TÚL SOK koleszterint bevinni az étkezéssel de ez nem csökkenti a máj koleszterintermelését. Túl keveset viszont nem lehet “bevinni” mert a testnek nincs szüksége külsőleg bevitt koleszterinre, amire szüksége van megtermeli. Tehát minden gramm amit étkezéssel visz be az ember “felesleges” ezért lehet eltúlozni. Túl kevés csak akkor lehet ha májbeteg.
Ez igy remélem érthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!