Ti elégedettek vagytok a magyar árukkal, élelmiszerekkel?
Figyelt kérdés
Egyre inkább az a tapasztalatom, hogy átvernek, lehúznak, rossz minőséget kapok és nem azt, ami adobozra van írva. Tegnap vettem egy doboz Pannónia kacsamáj zsírjában nevű terméket. Csak itthon kibontás után láttam, hogy ez felvizezett kacsazsír, néhány darab 1 centis kacsamáj-mócsinggal. És a dobozán apró betűvel ott is van, hogy 83% kacsazsír és 17% kacsamáj. Jelzem, nincs benne a 17% kacsamáj sem, csak néhány kisebb mócsing. És olyan vizes ízű, nem tűnik igazi zsírnak sem. A múltkor az extra áfonyás dzsem pedig fadarabokat tartalmazott, és szintén olyan vizes volt, hogy egyben lecsúszott e kenyérről, ha nem kentem a kenyérre vajat, akkor meg átázott tőle a kenyér. A szalámikban szintén állandóan csalódom. Aki élelmiszergyártásra adja feját miért nem akar hosszú távon sikereket elérni, miért csak a gyors meggazdagodás hajtja? Én ezt nem értem.
Persze, lehet találni normális élelmiszert - csillagászati áron
2015. márc. 8. 11:59
Hasznos számodra ez a válasz?
2/15 anonim válasza:
nagyszüleim mindig is magyar élelmiszert ettek mind a négy él és 80 felettiek.
2015. márc. 8. 12:02
Hasznos számodra ez a válasz?
3/15 anonim válasza:
ha nem lennének olyan kik*rt dragűak akkor lehet tudnám is milyen egy magyar termék
2015. márc. 8. 12:02
Hasznos számodra ez a válasz?
4/15 anonim válasza:
én például sokszor veszem magyar terméket és nagy része jó ízű de vannak olyan kategóriák amelyek egyszerűen borzalmas minőségűek:
a lekvárok dzsemek:A boltokban legtöbbször a pacific lekvárokkal találkozni.A váci cég minősége rettenetes se íz se állak vagy túl kemény vagy túl folyós.
Halak, tengeri ételek:Azon kívül hogy szinte nincs is magyar halak a boltokban még az áruk is csillagászati
Májasok:Hát igen... pedig a mennyire szerettük a Nádudvari májast.... persze még sokan veszik, de ők legtöbbször nem nézik meg a felhasznált adalékanyagok hosszú, hosszú listáját...
Húsfélék(virsli):A virslit csak azért említem mert vannak jó minőségűek, elviselhető áron de vannak borzalmasok is.... PL: Van a SZÓJA virsli mely egyszerűen olyan rettenet hogy szinte ehetetlen....
Az áruk pedig olyan magas hogy csak a jómódúak vehetik meg de ki venne ilyet...
2015. márc. 8. 12:12
Hasznos számodra ez a válasz?
5/15 anonim válasza:
#1! Tudsz mondani olyan husboltot ahol nem vizzel, zselatinnal teleba-zott marha v diszno hust lehet venni?
2015. márc. 8. 12:38
Hasznos számodra ez a válasz?
6/15 anonim válasza:
Hazánk hatalmas áfonyatermeléséről híres.....
2015. márc. 8. 13:00
Hasznos számodra ez a válasz?
7/15 anonim válasza:
ha lenne rá pénzem, tudnék véleményt alkotni... :)
2015. márc. 8. 13:06
Hasznos számodra ez a válasz?
8/15 anonim válasza:
A legnagyobb csel a szalámi és kolbász áru : az ipari szalonnát ( 70 %- ban tartalmazza) némi hússal ledarálják és 4-5 ezer Ft/kg áron adják el . A felvágottak is 85 % víztartalom magas só szója és csekély hús tartalommal készülnek . A Szószok mártások szinte cukorból ecetből valami keményítőből és csapvízből állnak . Szinte alig van olyan termék a külföldiek között is ami egészséges vagy ízletes . A vaníliás karika vagy a pilóta keksz vagy bármilyen hazai édesség színvonala már a múlté .
2015. márc. 8. 13:34
Hasznos számodra ez a válasz?
9/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm ment mindenkinek a zöld kéz. Ja és közben még eszembe jutott, hogy a szemetes zsák is egyre kisebb, 60 l-est veszek a 25 l-es kukába és kicsi bele! De ezt már meg fogom írni a fogyasztóvédelemnek is, mert lefotóztam, ez a csúcs. Ezeket a zcskókat szerintem senki nem ellenőrzi, hogy mekkorák a valóságban.
2015. márc. 8. 18:21
10/15 anonim válasza:
Nem :( egyre rosszabb minőség, pl. a gyulai kolbász tele van porccal.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!