Ti elégedettek vagytok a magyar árukkal, élelmiszerekkel?
Regebben elvbol a magyar termekeket valasztottam, meg ha sokkal dragabbak is voltak, de egy ideje betelt a pohar. Silany minusegu az osszes! Az arukhoz kepest egyenesen penzkidobas!!! Sajnalom, hogy ezt kell mondanom, de ma minden gond nelkul valasztok kulfoldi termeket, ha annak jobban meg vagyok elegedve a minosegevel. Legyen szo tesztarol, mirelit termekrol, felvagottrol vagy akar papirtorlorol.
Egyetlen kivetel van: Cserpes tejtermekek! 5*!
Én úgy általánosságban azért nem szidnám el a magyar termékek összeségét. Inkább csak vannak dolgok, amikből nem érdemes magyart venni, de hát egyik ország sem tud mindenből önellátó lenni. :)
A másik: a nagyipari, feldolgozott élelmiszerek többsége persze hogy sz@r. - pl az említett konzervek, szalámik, ezek futószalagon készülnek, nincs bennük nagy gondosság.
Az édességekből a Benei viszi a prímet, az mindent alullmúlóan sz@r. De valóban, a legtöbb ipari keksz és csoki vacak, de NEM azért, mert magyar, hanem mert tömegigényt szándékozik kielégíteni. Kiskereskedőktől, kisvállalkozóktól vegyétek a dolgokat, akkor több az esély, hogy nem valami tömeghulladékot kaptok. A fővárosban több helyen is vannak jó kis piacok, ott kell nézelődni.
A harmadik: minnél kevésbé feldolgozott árut kell venni. Pl a magyar gyümölcsök, zöldségek minőségével szerintem nincs semmi baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!