Mit csinál egy vegetáriánus, ha csak valamit gyorsan be akar dobni?
Tehát arra gondolok, hogy Én ha kajás vagyok és gyorsban akarok valamit enni, akkor bontok egy konzervet, két szelet kenyér meg egy hagyma. Vagy egy csík szalonna. Vagy sütök két tojást.
Milyen alternatíva van erre hús nélkül?
Rengeteg vegetáriánus meg vegán ismerösöm van, aki fizikai munkát végez (kömüves, vízvezetékszerelö, stb), és elég "testesek" nekik a különbözö növényi ételek.
Egyszerüen aktiválni kell a fantáziádat, ha érdekel.
A vegetáriánusok többsége tejtermékeket, tojást esznek, szóval az egyáltalán me jelent nehézséget.
A vegán étrend már valamivel problémásabb, de az is simán megoldható, csak akarni kell.
Ha tényleg érdekel, rengeteg blogot találhatsz, ahol ötletek, receptek vannak, mindenféle különleges élelmiszerek nélkül.
Na most kipróbálom minden másnap vagy harmadnap eszek húst, aztán meglátjuk, hogy hogyan bírom.
Köszi a bátorítást, próbálok akkor szélesebb skálán válogatni a növényi dolgok között.
gyorsba megeszek egy almát ,vagy paradicsomot sózva .
vagy melegitek zsömlėt vajal azt kėsz .
Kenyérhez szoktam csinálni valamilyen szendvicskrémet konzervből:
-vörösbab, magyaros fűszerek, hagyma, fokhagyma, erőspista (ez ilyen "kolbászkrém" jellegű)
-fehérbab, sült lilahagyma, sült fokhagyma, pici folyékony füst, só, bors (ez engem a zsíroskenyérre emlékeztet, egyik kedvencem)
-csicseriborsó konzervből humuszt csinálok
Tojásból:tükörtojás, omlett, rántotta, bundáskenyér, tojáskrémes szendvics
Édes:
-Mogyoróvajas szendvics banán karikákkal
-Vajas mézes kenyér, pirított szezámmaggal
-banánt összenyomok villával, keverek hozzá kakaót, rákenem a kenyérre, megszórom mogyoróval
-tejbegríz, 10 perc alatt megvan kb, vagy kukorica kása lekvárral
-joghurtos gyümölcsös szendvics: kenyeret/kalácsot megkened joghurttal, rá a gyümölcsök, és kész (ezt asszem japánban eszik így, egy itteni válaszolótól tanultam)
-Gabonapehely tejjel (én szójatejjel szeretem, tejterméket nem fogyasztok), mindig van itthon kukorica pehely, és kakaós ízű is.
A legolcsóbb kukoricapelyhet veszem, ehhez a tejet szoktam ízesíteni néha fahéjjal, vagy kakaóval, kedvem szerint. Persze jó a drágább is, ez csak egy tipp.
Ismerkedj meg a kuszkusszal, ma már mindenütt kapni, erre csak forró vizet kell önteni, letakarod fedővel, és 5 perc múlva kész. Lehet belőle salátát csinálni, de sok recept van.
Mondanám az instant kínai tésztaleveseket, rámeneket, ezek amellett hogy nevetségesen olcsóak, pillanat alatt megvannak, csak vizet kell forralni. Tetejére szoktam vágni zöldhagymát, néha beleütök egy tojást, vagy tofut teszek bele.
Fagyasztott margarita, vagy vega pizza szokott lenni a mélyhűtőben, 15 perc alatt megsül.
Sok vega/vegán megvan őrülve a zabkásáért, ezer recept kering a neten, ezek is 5 perc alatt megvannak kb.
Ezek nagyon gyorsan megvannak, ettől picit tovább tart elkészíteni de szintén gyors kaja pl. egy
-pesztós tészta, vagy
-tésztasaláta,
-pirított zöldséges tészta valamilyen kész üveges kínai szósszal, asszem Uncle Bens is vega emlékeim szerint.
Utolsónak említem a vöröslencsét, ez picit drágább hüvelyes, hús árban mozog, de kb 10-15 perc alatt megfő, remeg vega bolognait lehet csinálni belőle, vagy krémlevest, akármit.
18-as! Nem bírom ki, hogy ne írjam le, hogy ez hülyeség. Sok olyan étrend is van, ahol szinte 0 a szénhidrát bevitel.
Nem azért írom, mert erre akarok bárkit rábeszélni, csak a tisztánlátás kedvéért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!