Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A vegánok ihatnak energiaitalt?

A vegánok ihatnak energiaitalt?

Figyelt kérdés
Mondjuk Hellt ihat az, aki vegán?

2020. aug. 31. 10:00
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
61%
Ha nincs benne hús akkor igen
2020. aug. 31. 10:04
 2/16 anonim ***** válasza:
72%
Igen
2020. aug. 31. 10:05
 3/16 A kérdező kommentje:
Köszi
2020. aug. 31. 10:07
 4/16 anonim ***** válasza:
80%

Nem vagyok vegán, szóval nem igazán értem hogy mit ehettek meg ihattok, meg pláne nem akarok beleszólni.

Mostanában láttam már pár energia italt megjelölve "vegán" felirattal. Most hogy ez csak marketing, mert ugye annak kíváló, vagy alapból minden energia ital vegán azt nem tudom.

(#1 a vegetáriánus az aki nem eszik húst, a vegán az semmilyen állati eredetűt nem eszik, tehát pl ami tejet tartalmaz azt a vega megeszi, a vegán már nem.)

2020. aug. 31. 10:14
 5/16 A kérdező kommentje:

Igen én is ezért tettem fel a kérdést, mert nem vagyok vegán, de sokszor összefutok olyan ételekkel italokkal, amikből van külön vegán, viszont nem gondoltam volna, hogy az a termék nem vegán alapból is.

Mert például én sem gondolnám, hogy enetgiaitalban van tej, méz vagy állati eredű zsír vagy hasonlók, nem csak az energiaitalok ilyenek.

2020. aug. 31. 10:30
 6/16 anonim ***** válasza:
59%

Volt itt már olyan aki bort se iszik, mert halnak a nem tudom milyét használnak hozzá (van aki meg állítja hogy évek óta nincs már ilyen).

Meg hogy állatokból kivont színezéket vagy ízesítőt használnak egyes termékekhez.

Persze aki benne van az tudja, hogy mi az az összetevő ami tilos. Engem soha nem érdekelt ilyen szempontból hogy mit eszek.

Az ilyenekkel foglalkozzon az akinek számít. Én nem is tudnám megmondani, mint az energia italok esetében, hogy amúgy vegán-e, vagy amire ráírják hogy vegán az jogos-e. Laikus emberekkel úgy is ellehet hitetni mindent.

(Meg amúgy se nagyon foglalkoztatja a gyártókat, hogy pl van amiből van 150milliós tiszta haszon évente, de megtévesztés miatt meg kellene fizetni 20milliós bírságot. Hát kit érdekel? Van miből. És rendszeresen van ilyesmikre is példa, mikor valamivel törvényt sértenek, de cserébe több a bevétel jóval.

2020. aug. 31. 10:46
 7/16 A kérdező kommentje:
#7 és nem mosnak kezet?
2020. aug. 31. 11:03
 8/16 A kérdező kommentje:
Nem tudom ez mire akar utalni. Én ételekről beszélek.
2020. aug. 31. 11:29
 9/16 anonim ***** válasza:
35%
A kedencem mikor mindenféle kitalált *Én egészségügyi okok miatt hagytam el a húst nyenyenye* indokokkal magyarázzák a majmulásukat.
2020. aug. 31. 11:30
 10/16 A kérdező kommentje:

Chill! Mindenki azt eszik, amit akar 😃

Én szeretem a lasagnét és eszem is! 🙂

2020. aug. 31. 11:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!