Valakinek voltak negatív hatásai a szercezetére energiaitaloktól? Most azokat kérdezem akik napi 1-2őt isznak/ittak de kávét,teát,kólát nem.
Hosszú távon biztos lesz negatív hatása. Én ilyen heti 3-4-et ittam legtöbbet, de mondjuk az Monster volt ami dupla adag. És már én is éreztem hogy valami nincs rendben. Egyszerűen rossz hogyha a reggeled csak így tud beindulni. Emésztési problémáim is voltak, csomó hasmenés, stb. Szerencsére ennél komolyabb nem volt, hiszen egy idő után sikerült mérsékelnem ezt a mennyiséget. Most már nem azért iszom energiaitalt mert "kell" hanem rekreációs célból, berakok valami jó zenét, játszom és közben.
Az egyik baj azzal, amit csinálsz, a sok cukor. Persze ha amúgy nagyon egészségesen étkezel akkor lehet hogy ez nem durva, de nem ez a jellemző sajnos. Illetve az is gond, hogy a koffein függőséget alakít ki, ahogy ezt te is írod. Mint minden más függőség, ennek is több hátránya van. Például hogy egy idő után a toleranciád megnő, ezért egyre többet akarsz majd fogyasztani hogy ugyanazt a hatást elérd. Nyilván ennek további egészségügyi kockázatai vannak (vérnyomás, szívroham stb), emellett szimplán pénzkidobás is. És persze ott van a mentális része a dolognak, hogy úgymond a "szer" irányít téged, nincsen 100%-ban szabad akaratod, és nem tudod megfékezni ezt.
A tanácsom az lenne, hogy fokozatosan csökkentsd a napi mennyiséget. Először is igyál minden nap csak 1-et. Ha lehet, ne reggel. Ehhez az is kell hogy rendesen aludd ki magad. Aztán 1-2 hét múlva mehet csak minden második nap. És csökkentsd amennyire csak tudod. Én azt mondanám, hogy heti 1-2 energiaitaltól nem lesz bajod, de természetesen minél kevesebb, annál jobb.
évek óta napi 1-2-őt iszom így 30 évesen. nem tudom, miért kezdtem, egyszerűen rossz periódusban volt az életem, és megláttam a boltban a Monstert, és kipróbáltam. utána azért váltottam gyorsan 2,5 decisre.
Amióta iszom, sokkal több sav jön fel a nyelőcsövembe, néha eléggé dobog a szívem.
igazából azért nem tudom abbhagyni, mert ha nem iszom, akkor iszonyú migrénem lesz, és reggel + munka után jól felpörget.
Most már muszáj lesz abbahagynom, mert már nem is hat annyira, ill. a péksütemény + energiaital kombó (enyhén gluténérzékeny vagyok) kicsinálja a gyomrom.
ami igazán érdekes az az, h ha normálisan kajálok ( semmi glutén, cukor, tejtermék + gyulladáskeltő kaja), és mellé iszok energiaitalt, akkor olyan feldobottság-érzésem lesz, h hihetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!