Mik lennének a negatív hatásai annak, ha a Földön mindenki vegán lenne?
Valószínűleg néhány cég olyan vegán dolgokat kezdene árusítani, mint mostanában a Meki, az pedig az emberek egészségét támadna, vagy ugye olyan durva avokádó és több ilyen növényt termelnenk ami az esőerdő kivágasahoz vezet.
Persze ez sem a vegansag hátulütője, hanem az emberi kapzsiságe...:/
-Egy vegetáriánus
#2 Kifejtenéd, hogy mit értesz az alatt, hogy betegebbek lennének az emberek?
#3 nem igazán ez volt a kérdés, de köszönöm, mos már ezt is tudom rólad.
A kérdés nem feltételezi, hogy az emberek tudatos vegánok lennének, vagy, hogy a pénzük is meglenne rá. Rengetegen nem élnek tudatos életmódot, ebben az értelmezésben pedig a vegán életmód a kenyeret és egyéb tojás nélküli pékárukat, rengeteg cukros édességet, chipset, krumplit, tésztát, esetleg egyéb, vegánnak nevezhető gyorskaját jelentene (amik most talán nem is léteznek). Az emberek nagy része a kieső húst nem kiegyensúlyozott táplálkozással, de még csak nem is megnövekedett zöldség-gyümölcsfogyasztással pótolná, hanem más, az eddigi életmódjához hasonló étrenddel, ami ebben az esetben viszont egészségtelenebb. Így szerintem is több lenne a beteg.
Egyébként jártam olyan vidéken, ahol nem telik húsra, így az emberek lényegében "vegetáriánusok". Sajnos azt a mi kultúránkban pedig alultápláltságnak hívják, és - nagyon helyesen - az a célja pl. a segélyszervezeteknek, hogy nekik is jusson hús az asztalra. (Pedig ez még nem is vegánság, tojás még csak-csak akad.)
6-os: "sokan betegek lennénrk a csoki süti csipsz diétától"
Ha szerinted ez a vegán étrend, akkor rettentö ostoba vagy!
2-es: "De ha nem tenyésztenének állatokat, akkor a földet csak műtrágyával tudnák javítani, ami vegyszer."
Elárulom, a természetben nöttek növények azelött is, hogy az emberek a hazsnállatok trágyájával kelezték volna a talajt - a növények a lehullott levelek elbomlásával kaptak elegendö tápanyagot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!