Vegetáriánusként mennyi tojást jó enni?
A magas koleszterin tartalma miatt úgy tudom nem jó meghaladni a napi 1 tojást. Viszont én nem eszem húst és hasonló koleszterinben gazdag ételt.
20 éves vagyok, 50kg.
"De hogy egy no name oldalon leírjak, hogy xy ezt a kísérletet végezte, de semmi bizonyíték nincs rá, hogy ez valóban meg is történt,"
Veled ellentétben én nem noname oldalakról tájékozódom. Az előbb leírtam, hogy van rá bizonyíték. Az gyenge érv, hogy te nem láttad. A stílusodból kiderül, hogy" nem te vagy a legélesebb kés a fiókban". Nem is várom el, hogy olvass, de ha más megteszi, azt talán illene elfogadni.
Csak a pontosság kedvéért: aki tojást eszik, az nem vegetáriánus.
Van rá külön kifejezés: ovovegetariánus.
Ha tejterméket is eszik hozzá, akkor meg laktovovegetariánus.
", vagyis lényegében törölhetjük a szótárból és a közbeszédből a vegetáriánust mint szót, mert önmagában nem létezik"
Ezt meg honnan vetted?
A vegetáriánus annyit jelent, hogy növényevö, azaz semmiféle állati termeket nem eszik.
Ez nem azonos a vegánnal, az ugyanis egy álaltvédelmi mozgalom elsösorban, és csak mellékesen jelent vegetáriánus étkezést is.
Az a vegetáriánus, aki tejterméket eszik laktó-vegetáriánus, aki tojást, az ovo-vegetáriánus, aki tejtermékeket és tojást is, az az ovo-laktó-vegetáriánus.
"Rajtad kívül mindenki értette"
Na ez a bunkó stílus sokat el mond rólad. Sajnálom, hogy segíteni próbáltam a kerdéshez kapcsolódó válaszommal.
"The primary difference between vegans and vegetarians is that vegetarians only avoid meat, while vegans avoid all animal-sourced products including eggs, honey, and dairy."
Google első oldala ezt mondja, meg úgy mindenki aki a vegánság berobbanása előtt ismerte ezt az étkezési formát. Ezen kívül ha a kérdésben leírtam, hogy nem eszek húst, de tojást igen, akkor nyilvánvaló kellene, hogy legyen, hogy vegetáriánus vagyok (ami nem mellesleg a kérdés első szava is)
Úgy szokták definiálni még, hogy a vegetáriánus nem eszik olyasmit amihez állatokat kell megölni. A tojás és tej nem ilyen alapanyagok, de emiatt nem vásárolok pl bőr cuccokat de ez már lényegtelen a kérdés szempontjából. De, ha a te értelmezésedbe ez nem fér így bele akkor átfogalmazom: nem vagyok vegetáriánus csak nem eszem semmiféle hús tartalmú ételt vagy zselatint vagy állati zsírt. Így érthetőbb?
Köszi a választ mindenkinek, nem akartam egyébként goromba lenni, bocsi.
A tojás és tejtermék evőkre nem véletlenül van külön szó! Az, hogy sokan használják helytelenül a szót, még nem elég érv. Ahogy sokan hívják vajnak a margarint attól még nem lesz a margarin vajból.
Emiatt a kérdésre "Vegetáriánusként mennyi tojást jó enni?" a válasz: semennyit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!