Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegetáriánusként mennyi...

Vegetáriánusként mennyi tojást jó enni?

Figyelt kérdés

A magas koleszterin tartalma miatt úgy tudom nem jó meghaladni a napi 1 tojást. Viszont én nem eszem húst és hasonló koleszterinben gazdag ételt.

20 éves vagyok, 50kg.

2020. aug. 18. 10:06
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
98%

Szerintem a tojás egy csoda élelmiszer. Gondoljatok bele. Ott van a legszerényebb konyhákban és az előkelő fogadások asztalain is.

És a legváltozatosabban felhasználható.

Lehet belőle készíteni előételt, levest, főételt, feltétet főzelékre, és desszertet. Ehetjük reggelire, ebédre, vacsorára, tehetjük szendvicsbe, hidegtálra, alap kiránduláskor, piknikezéskor.

Nem, nem vagyok tojás termelő.:)))

2020. aug. 18. 11:46
 12/35 anonim ***** válasza:
33%

200+ kiló vagyok, semmit nem mozgok, nem diétázok és 3,8 az összkoleszterinem. Két éve 4,2 volt, fogalmam sincs, mitől csökkent. Anyukám átlagos testalkatú, viszonylag egészségesen étkezik és sokat mozog, mégis magas a koleszterinszintje. Ez nem a súlytól függ.

2020. aug. 18. 11:55
 13/35 anonim ***** válasza:
10%
Igen, a tojás nem az ördögtől való, de azt állítani, hogy milyen szipi szupi egészséges és minden egye kétpofára, az azért már túlzás
2020. aug. 18. 11:57
 14/35 anonim ***** válasza:
85%

Napi 4-5 tojást megeszek, és tökéletes a vérképem.

#13: De igen, egészséges. Tudom, nem szaklap, de szakmai forrásból írt cikk:

[link]

Emellett érdemes még sovány túrót enni, illetve a házisajtban is van rendesen fehérje.

2020. aug. 18. 12:14
 15/35 anonim ***** válasza:
9%
Ez nem hiteles forrás, még csak meg sincs jelölve semmi. A teljes kiőrlésű dolgokról is sok ember elhiszi, hogy egészséges, mert rengeteg ilyen kaliberű oldal azt írja, még sem lesz sosem egészséges
2020. aug. 18. 12:16
 16/35 anonim ***** válasza:
93%
Nyugodtan ehetsz több tojást is naponta, megteheted azt is, hogy a sárgáját néhánynak lefagyasztod süteménybe pld. 1 egész+2 fehérje.
2020. aug. 18. 12:25
 17/35 anonim ***** válasza:
88%

#12 ajánlom az értő olvasás gyakorlását : nézz utána az "elsősorban" szó jelentésének . Nem kizárólag az elhízástól alakulhat ki,és nem minden elhízott embernek magas a koleszterinje . Tessék segítettem .

A tojástól a világon senkinek nem lesz magas a koleszterinszintje .

2020. aug. 18. 12:31
 18/35 anonim ***** válasza:
94%

"Nem bizonyítják hiteles források"

Klinikai tesztek alapján készült tanulmányokat én hiteles forrásnak tekintem. Több tanulmány is készült napi tojásfogyasztók és tojást nem evő kontrollcsoport vizsgálati eredményeivel. Persze ezeket nem biosz szakosok csinálták, hanem okorvosok - azok biztos nem értenek hozzá.

2020. aug. 18. 13:29
 19/35 anonim ***** válasza:
10%
Igwn, ha hiteles forrásban, pl. egy szaklapban ezt leírjak, s abból sokan idéznek is, akkor azt mondhatjuk, hogy az bebizonyított dolog. De hogy egy no name oldalon leírjak, hogy xy ezt a kísérletet végezte, de semmi bizonyíték nincs rá, hogy ez valóban meg is történt, az nem hiteles forrás, valószínűleg meg sem történt
2020. aug. 18. 13:32
 20/35 Lena7 ***** válasza:
100%

Ha olyan van, akkor én képes vagyok megenni napi 2-4 db tojást. (Reggeli+vacsora)

Nincsen tőlle semmi bajom. Heti 8 db tojást simán megeszek rántottaként 🤷‍♀️

Ha jól esik, akkor edd. De mondjuk azért ne mind a 3 étkezésed ebből álljon. 😉

2020. aug. 18. 13:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!