Vegetáriánusként mennyi tojást jó enni?
A magas koleszterin tartalma miatt úgy tudom nem jó meghaladni a napi 1 tojást. Viszont én nem eszem húst és hasonló koleszterinben gazdag ételt.
20 éves vagyok, 50kg.
Szerintem a tojás egy csoda élelmiszer. Gondoljatok bele. Ott van a legszerényebb konyhákban és az előkelő fogadások asztalain is.
És a legváltozatosabban felhasználható.
Lehet belőle készíteni előételt, levest, főételt, feltétet főzelékre, és desszertet. Ehetjük reggelire, ebédre, vacsorára, tehetjük szendvicsbe, hidegtálra, alap kiránduláskor, piknikezéskor.
Nem, nem vagyok tojás termelő.:)))
200+ kiló vagyok, semmit nem mozgok, nem diétázok és 3,8 az összkoleszterinem. Két éve 4,2 volt, fogalmam sincs, mitől csökkent. Anyukám átlagos testalkatú, viszonylag egészségesen étkezik és sokat mozog, mégis magas a koleszterinszintje. Ez nem a súlytól függ.
Napi 4-5 tojást megeszek, és tökéletes a vérképem.
#13: De igen, egészséges. Tudom, nem szaklap, de szakmai forrásból írt cikk:
Emellett érdemes még sovány túrót enni, illetve a házisajtban is van rendesen fehérje.
#12 ajánlom az értő olvasás gyakorlását : nézz utána az "elsősorban" szó jelentésének . Nem kizárólag az elhízástól alakulhat ki,és nem minden elhízott embernek magas a koleszterinje . Tessék segítettem .
A tojástól a világon senkinek nem lesz magas a koleszterinszintje .
"Nem bizonyítják hiteles források"
Klinikai tesztek alapján készült tanulmányokat én hiteles forrásnak tekintem. Több tanulmány is készült napi tojásfogyasztók és tojást nem evő kontrollcsoport vizsgálati eredményeivel. Persze ezeket nem biosz szakosok csinálták, hanem okorvosok - azok biztos nem értenek hozzá.
Ha olyan van, akkor én képes vagyok megenni napi 2-4 db tojást. (Reggeli+vacsora)
Nincsen tőlle semmi bajom. Heti 8 db tojást simán megeszek rántottaként 🤷♀️
Ha jól esik, akkor edd. De mondjuk azért ne mind a 3 étkezésed ebből álljon. 😉
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!