Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért pontoznak itt le mindenk...

Miért pontoznak itt le mindenkit, aki nem bigott vegán/vegetáriánus?

Figyelt kérdés

Akkor is, ha egy teljesen kulturált hozzászólást próbál tenni.

Az egyik alaposan lepontozott hozzászólásomban például arra próbáltam utalni, hogy attól még, hogy egy tápanyagot a szervezet saját maga is elő tud azt állítani, még nem biztos, hogy mindig mindenkinél elegendő mennyiségben is állítja elő.

Vagyis önmagában azzal még nem lehet 100%-osan kipipálni egy tápanyagot, hogy nem esszenciálisnak van kategorizálva.

Ilyenek például a kolin, az inozitol, a kreatin, a karnitin, a karnozin, a taurin, a feltételesen esszenciális aminosavak vagy a foszfolipidek.

Vagy ott van az Omega-3 zsírsavak kérdése, melyet a szervezet előállítani nem képes. Ennek 3 formája van, a DHA, az EPA és az ALA. A szárazföldi növényekben szinte kizárólag a gyengén hasznosuló ALA található meg. Bizonyos genetikai rendellenességek esetén szinte egyáltalán nem tud megvalósulni az ALA -> DHA, EPA konverzió.

A DHA-nak és az EPA-nak egyetlen vegán forrása az alga, amit így minden vegánnak be kellene építeni az étrendjébe. Hasonlóan, ahogy a mindenevőknek is kötelező lenne rendszeresen halat (vagy algát) fogyasztania.

2020. febr. 22. 07:09
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/79 anonim ***** válasza:
60%

BOLOGNAI TÉSZTÁRÓL volt szó. A bolognai szósz egy fűszeres paradicsomszósz. Amibe szoktak rakni húst. Én nem rakok bele húst. Én tofut rakok bele.

Ennél szájbarágósabban már nem tudom leírni. Kíváncsi vagyok, mi a gondod ezzel.

2020. nov. 10. 09:55
 72/79 anonim ***** válasza:
24%
Semmi. Igazad van. Azt teszel bele amit akarsz.
2020. nov. 10. 09:56
 73/79 anonim ***** válasza:
0%

“ Neked van egyáltalán "rigóutcaid" ?”

Szerencsére nincs. Másom van ami egyenértékű.

“ Komolyan te beszélsz egészséges,nyitott elméről, mikor a nemvegánokat is leszektásozod, fenn vagy akadva azon, hogy milyen alakú a gabonakolbászuk és gúnyolódsz rajtuk ? ”

Azt szektásozom le, aki olyan szemellenzős mint egy szektás. Mindegy mit eszik. Mindegy melyik párt mellett fanatizál. Nem gúgyolódok, én is megeszem a vegán kolbászt, akár tiszteletből is egy vegán asztalánál, ha az kiérdemelte azt a tiszteletet. De csak kiváncsiságból is vettem már vegán fasírtot.

2020. nov. 10. 10:05
 74/79 anonim ***** válasza:
89%

Nem, azért szektásoltál le engem, mert viccesnek találtam hogy egyik pillanatban még sznobok vagyunk (hamburger csak marhahúsból készülhet, másból nem hamburger meg baromság), a másik pillanatban meg leírjuk ízesen-magyarosan a bolonyait. :D

Ha te írhatod így, akkor meg én azt rakok bele amit akarok, ennyi. :)

2020. nov. 10. 10:08
 75/79 anonim ***** válasza:
50%
Azt raksz amit akarsz. De én akkor sem nevezném hamburgernek. A boloGnai(h lásd, lentudom írni ha akarom) azért lássuk be, nem annyira tudatosul az emberekben húsételként mint egy zsíros hamburger.
2020. nov. 10. 10:15
 76/79 anonim ***** válasza:
Igen, most már írogathatod hogy "azt raksz amit akarsz", de attól még korábban paródiának nevezted azt, ha valaki szeret egy fogást, de nem minden összetevőjét szeretné megenni. :)
2020. nov. 10. 10:21
 77/79 anonim ***** válasza:
19%

Igen, furának tartom. Maradjunk ennyiben. De inkább az indokokat. Meg ezt a mindenkihülyeakihústeszik hozzáállást.

Mint írtam megeszem a vegán dolgokat. De ha azt írnák rá, hogy vegán kutyakolbász, lehet marhaság, de nem hiszem hogy kiváncsi lennék rá. Ez náluk miért nem működik így?

2020. nov. 10. 10:27
 78/79 anonim ***** válasza:
75%

"Mint írtam megeszem a vegán dolgokat. De ha azt írnák rá, hogy vegán kutyakolbász, lehet marhaság, de nem hiszem hogy kiváncsi lennék rá. Ez náluk miért nem működik így?"

Én még februárban írtam ehhez a kérdéshez.

Válaszolok a kérdésedre amit én is megkérdeztem másoktól évekkel ezelőtt.

Vannak olyan vegánok helyesebben ők növényi étrendet követők, akik nem azért nem esznek állati eredetű dolgokat mert nem tartják azt elfogadhatónak hanem mert úgy gondolják, hogy nem egészséges.

Vagy pedig szeretne egy ételt megenni amit régen szeretett és/vagy még ma is anélkül, hogy az egy állat életébe kerülne.

Én ezeket a válaszokat kaptam régen.

Én nem eszem semmilyen húspótlót mert nem akarom pótolni azt amit eleve nem szeretek.

2020. nov. 10. 11:28
 79/79 anonim ***** válasza:

Előző válaszoló vagyok.

Mint írtam nem eszem semmilyen húspótló ételt viszont vannak ételek amelyek elnevezése kicsit sántít akár növényi ételről van szó akár nem.

2020. nov. 10. 11:44
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!