Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért pontoznak itt le mindenk...

Miért pontoznak itt le mindenkit, aki nem bigott vegán/vegetáriánus?

Figyelt kérdés

Akkor is, ha egy teljesen kulturált hozzászólást próbál tenni.

Az egyik alaposan lepontozott hozzászólásomban például arra próbáltam utalni, hogy attól még, hogy egy tápanyagot a szervezet saját maga is elő tud azt állítani, még nem biztos, hogy mindig mindenkinél elegendő mennyiségben is állítja elő.

Vagyis önmagában azzal még nem lehet 100%-osan kipipálni egy tápanyagot, hogy nem esszenciálisnak van kategorizálva.

Ilyenek például a kolin, az inozitol, a kreatin, a karnitin, a karnozin, a taurin, a feltételesen esszenciális aminosavak vagy a foszfolipidek.

Vagy ott van az Omega-3 zsírsavak kérdése, melyet a szervezet előállítani nem képes. Ennek 3 formája van, a DHA, az EPA és az ALA. A szárazföldi növényekben szinte kizárólag a gyengén hasznosuló ALA található meg. Bizonyos genetikai rendellenességek esetén szinte egyáltalán nem tud megvalósulni az ALA -> DHA, EPA konverzió.

A DHA-nak és az EPA-nak egyetlen vegán forrása az alga, amit így minden vegánnak be kellene építeni az étrendjébe. Hasonlóan, ahogy a mindenevőknek is kötelező lenne rendszeresen halat (vagy algát) fogyasztania.

2020. febr. 22. 07:09
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/79 anonim ***** válasza:
81%
Hagyjátok... nyilván ha ő is hinne benne, már rész leszokott volna a zöldsé-gyümölcs evésről :) Az ilyen emberek ezekkel akarják palástolni, hogy a húsiparban és sok helyen az állattartásban is milyen brutalitás van sok helyen, hogy elkezdik a netes áltudományos cikkeket mutogatni. Az semmit nem jelent, hogy egy egyetem foglalkozik ezzel a témával, minden témának vannak kutatói, az elmúlt évezredekben még semmilyen tudományos kutatás és emberi tapasztalat nem merült fel, ami bizonyitaná ,hogy a növényi érzékelés bármilyen fájdalomérzethez hasonlitható érzetet okoz a növénynek. Mindjárt azt is bebitonyitja, hogy a borsószemek sirnak a borsóhéj után. Nevetséges.
2020. nov. 10. 03:49
 52/79 anonim ***** válasza:
69%
Én azt nem tudom, az ilyen embereknek hogy adtak nyolc általánost igazoló bizonyitványt, érettségit , diplomát a kezébe.
2020. nov. 10. 03:51
 53/79 anonim ***** válasza:
0%

“ Én azt nem tudom, az ilyen embereknek hogy adtak nyolc általánost igazoló bizonyitványt, érettségit , diplomát a kezébe.”

Azért mert szektás vagy. Ennyi. Nincs miről beszélni. Mert valakinek szélesebb a látóköre mint neked meg a feletted írónak, nem az hülye. Tudom, nehéz ezt feldolgozni, de van más álláspont is mint a szektásoké. Kapaszkodj meg, de az iszlám állam hívei is szentül hisznek az igazukban.

Az meg egyenesen nevetséges, hogy gipsz jakab szektatag akarja megmondani, hogy melyik egyetem melyik cikke áltudományos vagy nem. Gondolom a szektások mind agysebészek. :D

51: miért szoktam volna le? Hiszek abban is hogy az állatok szenvednek, még sem szomtam le a húsról, csak a mértéktelen fogyasztásról. A brutalitástól is tudok, ismertem olyat aki csirkefarmon 8 hét alatt pumpálta fel a napis csinéket leadásra. Sosem voltam hajlandó enni belőle, hiába adta volna ingyen.

2020. nov. 10. 06:24
 54/79 anonim ***** válasza:
39%
Egyébként ez a tipikus butaproli hozzáállás. Amiről nem hallottunk az nincs. Ilyen mentalitással még mindig a lapos Föld elmélet lenne az elfogadott.
2020. nov. 10. 06:30
 55/79 anonim ***** válasza:
81%
Én évekkel előbb olvastam a növények érzékelésével kapcsoaltos cikkeket,mint hogy találkoztam volna a vegán mozgalommal. Én nem vagyok a vegán mozgalom tagja sem, de a vegánok sem szektások. A kereszténység is szekta volna amúgy a maga idejében. Minden épeszű ember tudja, hogy a növények is éreznek cikkek a szektás cikkel - persze, lehet kutatni a témát, a tudomány fejlődik, de még soha senki nem bizonyitotta és tapasztalataink is azt mutatják, nem "bántjuk" őket . Az a legnevetségesebb ebben a beszélgetésben, hogy te vagy, aki fröcsög, aki szektás (szerintem aki hisz a növények bántalmazásában, az egy beteg szektás, tök mindegy, hogy mellette húsevő, fényevő, növényevő..9 nem normális, a biológia tanárai nagyon sirnának, ha ezt olvasnák....rád nézve ciki, amiket irsz, csak nem fogod fel. Az meg pláne érthetetlen, mi motivál benne, nem birod elfogadni, hogy valaki vegán és kész. A cikket amúgy még csak össze sem foglaltad, le sem forditottad. Én sokáig tanultam németül, felsőfokű nyv-t is tettem belőle, de ez egy hosszú cikk, nem linkelgetni kéne akkor ,hanem elővenni a szótárat és leforditani, értelmezni.
2020. nov. 10. 06:39
 56/79 anonim ***** válasza:
19%

Bocs, ha neked Felsőfokú nyelvvizsgával szótár kell hozzá vedd nyugodtan elő. Nyilván azért linkeltem német cikket mert hamarabb találok német nyelven kutatási anyagot mint magyarul és szótár sem kell. Az angol meg számomra idegennyelv, ahhoz tényleg szótár kellene.

Fröcsögni pedig te jöttél, én csak arra próbáltam rávilágítani, hogy létezik más nézőpont is mint sajátunk, csak ezt olyankonak nehéz elmagyarázni akik csak az orrukig látnak. Azt is sak szemüveggel.

Én elfogadom hogy a vegànok azt esznek amit. Én eszek növényt, és állati dolgokat is. Nem akarom mindenkire ezt ráeröltetni, De nem vagyok benne biztos hogy egyes vegánok nem akarnák akár törvénybe iktatni, ha lenne módjuk rá. Olvastam már ilyen irányú kérdést a gyakorin.

Visszatérve arra hogy ki mit bizonyított. Meg ugye hoztad a vallást. Még a nagyszüleink azt vallották katolikusként, hogy az állatnak nincs lelke, nincsenek erzései, csak ösztönök. Tehát arra valók hogy megegyék szerintük. Ennek sem bizonyították az ellenkezőjét.

Én inkább annak vagyok a híve, hogy mindenki úgy táplálkozik ahogy akar, és ne pofázzon bele más szokásaiba. Aki nem jól csinálja, majd “meghálálja” a szervezete idővel. Énnis egyre többször választok vegeráriánus menüt, lehet néha a vegánt is megkóstolnám Néha, ha lenne, mert változatosan egészséges. De Ne akarja senki sem rámkényszeríteni.

Egyébként meg abban saját maguk paródiái, hogy vegán kolbászt esznek meg vegán hamburgerpogácsát. (Ezt Pl. én is kóstoltam). Ez olyan, mint hogy én kutyabolond vagyok, és nagyon sajnálom amikor látom a kínaiakat, hogy hogy bánnak velük. Eszembe nem jutna vegán “kutyahús” helyettesítő valamit enni.

2020. nov. 10. 08:07
 57/79 anonim ***** válasza:
79%

"létezik más nézőpont is mint sajátunk"

Értsd már meg, hogy az, hogy a növényeknek nincs központi idegrendszere, az nem nézőpont kérdése, hanem tény. :D

Ne feledjük, hogy BIZONYÍTANI azt se nagyon lehet, hogy egyáltalán az emberi lényeknek lenne "lelke". :)

A húsra hasonlító kifogás meg unalmas már nagyon, valaki szeretheti a hamburgert vagy a bolognai spagettit vagy bármit mint fogást, attól még hogy a húst nem szereti vagy valamilyen döntésből kifolyólag nem kívánja fogyasztani.

2020. nov. 10. 08:11
 58/79 anonim ***** válasza:
15%

“ Ne feledjük, hogy BIZONYÍTANI azt se nagyon lehet, hogy egyáltalán az emberi lényeknek lenne "lelke". :)“

Ezzel nem tudok vitatkozni.

“A húsra hasonlító kifogás meg unalmas már nagyon, valaki szeretheti a hamburgert “

Erre írtam, hogy ha nem eszek kutyahúst, akkor Helyettesíteni sem akarom. Ugyanez a tehénnel a hamburgerben.

Nincs központi idegrendszer. Rendben. Valami módon történik valamiféle rakció amit feljegyeztek. Amiről fogalmunk nincs hogy hogyan és miért működik, Mi a célja, de megdönthetetlenül tudjuk hogy marhaság.

2020. nov. 10. 08:21
 59/79 anonim ***** válasza:
81%

"Bocs, ha neked Felsőfokú nyelvvizsgával szótár kell hozzá vedd nyugodtan elő." Még magyarul sem értesz, én neked mondtam, hogy forditsd le és magyarázd el nekünk, nehogy már a te linkedet nekem kelljen forditani.

Azt nem érzed betegnek, hogy a vegetarianizmus topikban szektásozod, szidod, degradálog a vegákat ? Egyik kommentedben még szektások, a másikban már azt állitod, te el tudod őket fogadni. Dehogy tudod elfogadni...

2020. nov. 10. 08:25
 60/79 anonim ***** válasza:
81%

"Én inkább annak vagyok a híve, hogy mindenki úgy táplálkozik ahogy akar, és ne pofázzon bele más szokásaiba." Dehát te pofázol bele az ő táplálkozásukba :) Annyira elvakult vagy, hogy engem is leszektásoztál, pedig én pl nem vagyok vegán.

Megkérdezhetem, neked milyen végzettséged van ?Kiváncsi lettem, aki hisz a növények bántalmazásában, annak mennyi és milyen iskolája lehet.

2020. nov. 10. 08:27
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!