Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért pontoznak itt le mindenk...

Miért pontoznak itt le mindenkit, aki nem bigott vegán/vegetáriánus?

Figyelt kérdés

Akkor is, ha egy teljesen kulturált hozzászólást próbál tenni.

Az egyik alaposan lepontozott hozzászólásomban például arra próbáltam utalni, hogy attól még, hogy egy tápanyagot a szervezet saját maga is elő tud azt állítani, még nem biztos, hogy mindig mindenkinél elegendő mennyiségben is állítja elő.

Vagyis önmagában azzal még nem lehet 100%-osan kipipálni egy tápanyagot, hogy nem esszenciálisnak van kategorizálva.

Ilyenek például a kolin, az inozitol, a kreatin, a karnitin, a karnozin, a taurin, a feltételesen esszenciális aminosavak vagy a foszfolipidek.

Vagy ott van az Omega-3 zsírsavak kérdése, melyet a szervezet előállítani nem képes. Ennek 3 formája van, a DHA, az EPA és az ALA. A szárazföldi növényekben szinte kizárólag a gyengén hasznosuló ALA található meg. Bizonyos genetikai rendellenességek esetén szinte egyáltalán nem tud megvalósulni az ALA -> DHA, EPA konverzió.

A DHA-nak és az EPA-nak egyetlen vegán forrása az alga, amit így minden vegánnak be kellene építeni az étrendjébe. Hasonlóan, ahogy a mindenevőknek is kötelező lenne rendszeresen halat (vagy algát) fogyasztania.

2020. febr. 22. 07:09
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/79 anonim ***** válasza:
79%

"Erre írtam, hogy ha nem eszek kutyahúst, akkor Helyettesíteni sem akarom. Ugyanez a tehénnel a hamburgerben."

Igen, elolvastam. Továbbra se értem. Még mikor ettem húst, akkor is szerettem pl. a rántott sajtos hamburgert, mert egy finom étel. Nem kell túlpörögni, az emberek szeretnek bizonyos fogásokat, mert finomnak találják, kész. A hamburger finom marhahúspogácsával is, meg rántott sajttal is, meg lencsefasírttal is. Ha valakinek ezek közül egyik vagy a másik nem szimpatikus, attól a többit miért ne ehetné? :D

A hamburgerbe a legtöbb helyen raknak uborkát, amit én gyűlölök. Gondolom akkor már emiatt se szabadna többé hamburgert ennem, hiszen ha egyetlen alkotóelemét nem szeretem, akkor az egész fogást felejtsem el, mert az a logikus. :D

Vagy én pl. imádom a bolognai tésztát. Mondjak le a fűszeres paradicsomszószról, mert nem szeretem a húst amit amúgy mellesleg bele szoktak rakni a szószba? Mi értelme lenne ennek? :D

2020. nov. 10. 08:28
 62/79 anonim ***** válasza:
81%
"Egyébként meg abban saját maguk paródiái, hogy vegán kolbászt esznek meg vegán hamburgerpogácsát." Ezen is csak egy szélsőségesen gondolkodó ember tud fennakadni, én nemvegánként soha nem akadtam fenn ilyesmiket. A hitlerszalonna, disznósajt elnevezéseken nem vagy fennakadva ? és már megint ellentmondasz magadnak, irtad, hogy te elfogadod a vegákat, most megint azon háborodsz fel, hogy a vega kolbász kolbász alakú. Tehát csak nem tudod őket elfogadni. Ártottak neked valamit ?
2020. nov. 10. 08:34
 63/79 anonim ***** válasza:
15%

Tévedsz. Nem mondok ellent. És nem azzal van bajom hogy ki mit eszik. Amikor az ember észérvekkel támalsztja alá, ahogy te is teszed, az rendben van. A többség sajnos nem ilyen itt.

A bolonyaihoz annyit, hogy a paradicsomos szósz hús nélkül akkor meg már nem bolonyai, hanem gondolom inkább a nápolyi vagy az arab szószokhoz van közelebb, szivesen eszem ezeket is, főképp akkor ha kénytelen vagyok készen venni, mert finomabbak mint amibe mutatóba tesznek húst.

2020. nov. 10. 08:56
 64/79 anonim ***** válasza:
75%

"bolonyai"? Így írod, de abba belekötsz ha valaki nem eLőÍrÁs SzErInT készíti az ételeket...???

Nincs több kérdésem. :DDDD

2020. nov. 10. 09:03
 65/79 anonim ***** válasza:
77%
A cikk fordítása kész van már? Csak mert még azon is élcelődtél, hogy ha felsőfokú nyv-m van, miért kell hozzá szótár. Te hivatkoztál rá, csak neked kéne leforditani,elmagyarázni,az érveket felsorakoztatni.
2020. nov. 10. 09:07
 66/79 anonim ***** válasza:
15%

Igen magyarul bolonyainak írom mert nekem így tetszik. Németül meg Spaghetti Bolognese. Bocs visszavontam amit korábban írtam. Amikor elfogynak az érvek, vagy az ember normálisan szól, akkor jön a helyesíráson való lovaglás. Megfogtad a lényeget látom. Ezért nevezem az ilyen embereket szektásoknak, akikre szót sem érdemes fecsérelni. Kb olyan mint amikor a fideszesek lelibsiznek mellette az ellenzékiek meg lejobbereznek, mert nem az ő mantrájukat nyomod. A lelki nyomorotokat mutatja az is hogy a piros szimpátia alapján történő nyomkodásában élitek ki magatokat, amiről a kérdés eredetileg is szólt ugye. :)

Ha nemnígy lenne, nem született volna ez a kérdés sem.

2020. nov. 10. 09:34
 67/79 anonim ***** válasza:
69%

Mitől lennék szektás, ha nem is vagyok vegán?

Az érvelést meg hagyjuk, te nem tudod megindokolni hogy miért lenne hülyeség pl. tofuval készíteni egy spagettit... :D

2020. nov. 10. 09:45
 68/79 anonim ***** válasza:
15%

“ Te hivatkoztál rá, csak neked kéne leforditani,elmagyarázni,az érveket felsorakoztatni.”

1 nekem nincs szükségem “lefordításra”. Elolvasom és kész. Ha rigóutcaiul beszéled a nyelvet akkor, tudod mire gondolok.

2 eleve nem is akartam linkelni. Egészséges nyitott emberi elmével rendelkezőkben van annyi önállóság, hogy ha hall valamit, és érdekli, akkor magától utánanéz. Ha meg nem érdekel továbbgörget, de nem vár el ingyenfordítást.

2020. nov. 10. 09:46
 69/79 anonim ***** válasza:
24%
Eddig fűszeres paradicsomszószról volt szó, nem tofuról. Te sem tudod mit akarsz.
2020. nov. 10. 09:48
 70/79 anonim ***** válasza:
81%

68,Látod, ez egy óriási különbség ember és állat között : az állatok nem képmutatóak,nem hazudnak, nem fűti őket a vágy mások letromfolására mindenáron. Neked van egyáltalán "rigóutcaid" ? Le tudom én is forditani, nyugi, sőt,aki nem beszéli a nyelvet, szerintem egy google forditóval az is megbirkózhat vele, de mindketten tudjuk, hogy roppant kinos, hogy erre épitetted oldalakon át az érveidet, csak épp leforditani nem szeretnéd. Nem tudom, egyáltalán beleolvastál-e, megkockázatom, hogy nem.

Komolyan te beszélsz egészséges,nyitott elméről, mikor a nemvegánokat is leszektásozod, fenn vagy akadva azon, hogy milyen alakú a gabonakolbászuk és gúnyolódsz rajtuk ? Egyáltalán mi a túrót érdekel téged a vegánság ennyire, ha nem vagy az ? És ha nyitott elme vagy, miért nevezed őket szektásnak ?

2020. nov. 10. 09:52
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!