Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért pontoznak itt le mindenk...

Miért pontoznak itt le mindenkit, aki nem bigott vegán/vegetáriánus?

Figyelt kérdés

Akkor is, ha egy teljesen kulturált hozzászólást próbál tenni.

Az egyik alaposan lepontozott hozzászólásomban például arra próbáltam utalni, hogy attól még, hogy egy tápanyagot a szervezet saját maga is elő tud azt állítani, még nem biztos, hogy mindig mindenkinél elegendő mennyiségben is állítja elő.

Vagyis önmagában azzal még nem lehet 100%-osan kipipálni egy tápanyagot, hogy nem esszenciálisnak van kategorizálva.

Ilyenek például a kolin, az inozitol, a kreatin, a karnitin, a karnozin, a taurin, a feltételesen esszenciális aminosavak vagy a foszfolipidek.

Vagy ott van az Omega-3 zsírsavak kérdése, melyet a szervezet előállítani nem képes. Ennek 3 formája van, a DHA, az EPA és az ALA. A szárazföldi növényekben szinte kizárólag a gyengén hasznosuló ALA található meg. Bizonyos genetikai rendellenességek esetén szinte egyáltalán nem tud megvalósulni az ALA -> DHA, EPA konverzió.

A DHA-nak és az EPA-nak egyetlen vegán forrása az alga, amit így minden vegánnak be kellene építeni az étrendjébe. Hasonlóan, ahogy a mindenevőknek is kötelező lenne rendszeresen halat (vagy algát) fogyasztania.

2020. febr. 22. 07:09
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/79 anonim ***** válasza:
30%
Azt eredendően etikátlannak tartjátok, hogy az emberi kultúra szerves része volt a rabszolgatartás és a rabszolgák különböző gazdasági célokra való felhasználása? Aligha jutottunk volna el rabszolgatartás nélkül odáig, ahol most vagyunk.
2020. febr. 23. 13:57
 32/79 anonim ***** válasza:
0%
#28 ha leírom azt amit kollégám mesélt vacsora és két sör közt a lányáról, az akkor sem pletykaszint, ha feljelentesz. De leírhatom németül is, ha magyarul nem volt érthető.
2020. febr. 23. 15:11
 33/79 anonim ***** válasza:
71%

Sok éve figyelem ezt a kategóriát, régebben én is írtam a tiédhez hasonló hozzászólásokat. Most már csak nagyon ritkán teszem, nem is annyira a lepontozás zavar, inkább a hihetetlen sötétség egyesek fejében, és az arrogancia. Találkoztam itt nagyon okos és rettentő buta, de igen harcias vegánokkal is, elég vegyes a kép. Igazából mindkét típussal felesleges vitázni, mert mindenki csak mondja a magáét, semmi sem fog változni. Most már úgy vagyok vele, nyugodtan egyenek, amit akarnak, az ő bajuk, csak engem ne akarjanak meggyőzni, milyen egészséges és jó a növényi étrend.

Két téma van, ami engem elég érzékenyen érint: a vegán ÉS anorexiás tinilányok és a vegán gyerekek/babák, ilyen témákban nehezen rejtem véka alá a véleményemet... Az, hogy egy felnőtt ember milyen étrendet választ, már nem izgat, ha nem jó neki, majd abbahagyja.

Amúgy a többi (általam olvasott) kategóriában jellemzően a vegánokat szokták rendesen lepontozni, itt legalább kiélhetik magukat :)

2020. febr. 24. 13:08
 34/79 anonim ***** válasza:
84%

? :D

Rám állandóan nyomják a 0%-ot, ha valami miatt leírom, hogy nem eszek húst. Egyébként még csak vega se vagyok, nem hogy vegán, de már megkaptam többször, hogy büdösvegán... Szóval én másképp tapasztalom.

Az ilyen tápanyagfétises túlmagyarázós válaszolókat nem mindenki szereti. Nálam még elmegy, engem érdekelnek ezek a dolgok, de sokan nem szeretik.

"A háziasított állatok sehogy sem élnének a természetben emberi beavatkozás nélkül, mivel nem is léteznének."

Ezt soha nem értettem. Miért lenne ez baj? Igyekszem a vegánok fejével gondolkozni, és úgy arra jutok, hogy az egyik legjobb dolog lenne a világon, ha az a sokmillió állat "eltűnne", és nem szenvedne tovább abban az életnek csúfolt valamiben, amiben az ember tartja őket.

Nemvegánként sose értettem, hogy ez miért érv a vegánok ellen, hogy "de akkor eltűnnének a haszonállatok"... Párszor szerettem volna megérteni, de soha senki nem válaszolt és nem magyarázta ezt el.

Hátha majd most valaki....?

Amúgy az anyatej miért ne lenne vegán? Milyen állatot kell érte bántani és/vagy kizsákmányolni? Semmilyet. 100% vegán.

2020. febr. 26. 08:51
 35/79 anonim ***** válasza:
21%
34: elvileg arról szól az egész hogy növényi eredetűt eszünk, hogy ne kelljen az állatoknak szenvedni érte. Az anyateje az egyik fele érvényes. Mert növényinek nem növényi eredetű.
2020. febr. 26. 09:06
 36/79 anonim ***** válasza:
80%

Valóban nem, de nem is állati. A vegánok pedig az állatok kínzását, kihasználását, árucikként való kezelését utasítják el, emellett további probléma lehet, hogy a tehéntej (vagy bármilyen állattej) fogyasztása "természetellenes" hiszen se az ősember, se semmilyen emberközeli állat nem fogyasztja más állatfajok anyatejét, plusz az állat saját kölykétől/borjától kell elvenni (vagyis technikailag az utódot kell elvenni az anyaállattól, hogy hozzáférjünk a tejhez). A "természetellenes" aspektus miatt nagyon sokan elutasítják a tej fogyasztását akkor is, ha húst, tojást és egyebeket esznek egyébként.

Mindegy, a tehéntejbe nem akarok jobban belemászni, mindenesetre az emberi anyatejnél ezekről szó sincs, senki nincs kínozva, kizsákmányolva, és senki nem fogyaszt "természetellenes" táplálékot, az emberi anyatej az emberi csecsemő természetes tápláléka, neki való.

2020. febr. 26. 09:48
 37/79 anonim ***** válasza:
72%
A tehéntejes dologban egyet értek.. Fiatalon szerettem a kakaót, meg később azt hittem, milyen egészséges a tej, meg műzli. Manapság nagyon ritkán iszom már mert puffaszt, és hajlamos vagyok hinni benne hogy nem olyan egészséges, mint korábban hittük. Persze mivel nekem sajt nélkül nem élet az élet, lemondani teljesen nem tudok róla.
2020. febr. 26. 10:44
 38/79 anonim ***** válasza:
68%

Dettó, a tejtől rosszul vagyok, nem is igazán fogyasztom, de a sajt.... az más. :))

2020. febr. 26. 10:51
 39/79 anonim ***** válasza:
53%

Vannak növényi tejek én is rosszul vagyok a tejtől.

Kérdező egyetértek veled pótolni kell.

Főleg B-12tőt.Minden vega /Vegán dolga hogy pótolja, vagy épp nem pótolja.

2020. márc. 4. 14:17
 40/79 anonim ***** válasza:
68%

Vitákba nem szállok be, de ez itt a vegetáriánus topik... ennyi a válasz az eredeti kerdésre...

Ha az autós topicban elkezdesz beszélni a homoszecuális párod vegbélnyílásának alakjáról, ott is le fognak pontozni 0%-ra... mivel annak nem ott a helye... nem tudom min csodálkoztok, ha egy vegetáriánus topicban a vegaság ellen beszéltek és csodák csodájára le vagytok pontozva.. azért ehhez nem kéne sok ész...

2020. márc. 7. 20:17
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!