Vegán disznózsírt és tejfölt hol kapok?
Tócsit sütnék, a krumpli ok, de mivel lesz finom? Miben süthetem, illetve miből tudok fokhagymás tejfölt csinálni?
Esetleg a sajtot a tetejére mivel helyettesíthetem?
Olajról hallottál már? :D
A sajtot növényi sajttal, a tejfölt növényi tejföllel helyettesítheted értelemszerűen. Ezeket már minden nagyobb élelmiszerbolt/szupermarket árusítja.
"Vegán disznózsír" bocs de az milyen? Ha vegán, nem disznó...
Amúgy kókuszolaj.
Vannak növényi tejfölök, már aldiban, lidliben is kapni (joya, alpro), bio boltban is van, ott kapsz növényi sajtot is, van olvadó is.
Egyébként google két perc alatt hoz találatot, ha beírod, hogy vegán tejföl, vegán sajt.
Nem, de itt a sütés volt a kérdés. :)
Mi az hogy VEGÁN DISZNÓZSÍR? Döntsük már el hogy hová orinteládódunk!
Amúgy amio "vegán yoghurtot" illeti, azr lehet különféle növényi magvakból (pl. köles, kesudió szója stb.) különféle techonlógiák révén lévén előállítani, amelyeknek az alapja mindig a valamilyen növényi alapú magvak, termések egyevelegének erjesztéséből tevődik össze.
Az egyik lényeges alkotó elem a tejsavas baktériumok okozta fermentáció. Itt van egy tipp (ajánlatos az angol nyelvtudás vagy a fordító használata):
Vegán disznózsír... :D Azt se tudod, mi a vegánság! Mi a tócsnit mindig növényi olajban (ált. napraforgó) sütöttük ki.
A tejföl pótlására meg van az ún. frissföl, ami nem valódi tejföl. Általában növényi eredetű a termék, de alaposan meg kell nézni az összetevőket, mert lehet némelyikben tejszármazék is, ergo nem vegán. De nincs teljesen olyan íze, mint a rendes tejfölnek.
“ Azt se tudod, mi a vegánság!” ettől most szégyellnem kéne magam?
Azt hittem valami gyakori kérdésekre írtam, nem dietetikusok közösségére.
A frissfölt csak a 90-es évekből ismerem, de azt hittem mindig hogy valami nagyon lesilányított tejtermék ezért nem kóstoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!