Hol találok olyan főzelékrecepteket, ahol a tejszínt/tejfölt növényi tejszínnel/tejföllel helyettesítik, de mégis ehető marad?
Ez furcsa, mindig növényi tejszínnel készítem a főzeléket, vagy tejjel mert kisfiam tejfehérje allergiás, és senki meg se mondaná hogy nem igazi tejjel volt :O
Főleg hogy egyféle növényi tejföl létezik, de az szójás és nem játszik nálunk.
Elöször is szerintem egyetlen növényi "tejszínnel" sem lesz olyan, mint az igazival, jó esetben nem nagyon feltünö a különbség.
Amikor én kezdtem vegán módon fözni, én is beleestem ebbe a hibába.
De nekem sokkal jobban bejön, ha kihagyom a "mütejszínt" és helyette vizet használok a habaráshoz, és kevés ecettel meg füszerekkel ízesítem. Természetesen ez is kicsit más, de legalább nem kell kidobni.
Kisérletezd ki, hogy neked milyen füszerek adnak olyan ízt, amit jó étvággyal meg tudsz enni, de ne ragaszkodj a régi ízhez, mert akkor csak csalódni fogsz.
Olyan íze sosem lesz. Tök egyértelmű. Hasonló, de azért egy kicsit más.
Mondjuk előnye is van, mert a vegán helyettesítők fehérjében, vitaminok, ásványi anyagokban gazdagabbak, viszont jóval kevesebb zsírt tartalmaznak, nincsenek bennük tejfehérje, laktóz, hormonok, stb. ami a normál tejtermékekben.
De ha azt várod hogy ugyanolyan íze legyen akkor el kell keserítselek.
Én amúgy házi szója/rizs/kesu/zab tejszínnel vagy tejföllel szoktam főzni, mikor hogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!