Ha a vegetáriánusok nem esznek állati eredetű ételt, akkor a vajat, tejet, Túrút, tejfölt és a többit miért eszik meg?
Köszönöm a válaszokat .
Van olyan rokonom aki azt mondja , hogy ő semmilyen állati eredetű dolgot nem eszik meg , pedig az általam felsoroltakat , pedig meg eszi és váltig állítja , hogy ő nem eszik állati eredetűt .
Meg vannak olyanok akik azt állítják hogy ők nem esznek húst , de esznek halat . Akkor a hal , meg a tejtermékek miért nézik kivételnek ?
A vegetarianizmus fajtái
1. Szigorú vegetáriánus vagy vegán étrend:
A vegetarianizmust következetesebben megvalósító gyakorlat. Nem fogyasztanak húst se állatoktól elvett tejet, tojást és méhészeti termékeket, valamint kerülik az állatokon kísérletezett kozmetikumokat stb.
2. Ovo-vegetáriánus:
Hústerméket nem, de tojást fogyaszt.
3. Lakto-vegetáriánus:
Húst, tojást nem, de tejtermékeket fogyaszt.
4. Ovo-lakto vegetáriánus:
Csak a húsételeket nem fogyasztja, tejterméket, tojást és egyéb állati eredetű termékeket (pl. méz) igen.
5. Szemivegetáriánus:
Csirkehúst és halat alkalmanként, továbbá a tejterméket, tojást fogyaszt.
Ez esetben a rokonod buta, az ilyeneket én körberöhögöm.
Ismertem olyat is, aki azt mondta, nem eszik húst, csak anyukája pörköltjét, mert ő úgy kockázza fel a húst, hogy az neki jó legyen! :D
"mert ő úgy kockázza fel a húst, hogy az neki jó legyen!" Hát ezen behaltam :-))))
Én ismerek olyat, aki vegetáriánus, hétfőtől péntekig nem eszik húst, csak vasárnap, de akkor emberesen bepótolja! Azt mondta, a vasárnap az nem számít, akkor lehet... És kikéri magának ha azt mondják neki, hogy amit ő csinál, az nem vegetarianizmus..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!